Obstacle World

Verslag Obstacle World Highland Family Challenge

Highland Family Challenge ? een sportieve uitdaging voor jong en oud

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2017 vond de Obstacle Run Highland Edition plaats op Landgoed de Groene Kamer in Stadsbos013 ? waar natuur en stad onbekommerd samenkomen – in Tilburg.

NK Highland Games

En in de Game Arena vond het machtige Open Nederlands Kampioenschap Highland Games plaats, de traditionele clanspelen met zware atletische wedstrijdonderdelen. Het WK 2017 is niet veraf, en jullie kunnen erbij zijn op 2 en 3 september tijdens het 15de? Schots-Keltisch Festival in Hank.

Happy 80th Birthday

Mr. Mouse is de ?peetvader? van het obstakellopen. Een ?gekke? Schot, met een kilt, en een snor. Mr. Mouse is de allereerste organisator, en de voorbije 30 jaar, van Tough Guy, The Original.

obstacle world

Highland Family Challenge

Groot en/of klein, met of zonder kilt, was van harte welkom in de ?Brave Heart War Paint Shop?. Want pas na het aanbrengen van de nodige kleuren, zag ieder er ?Rough & Tough Clan?s man? uit.

De Clan?s Family Tough Wave – Cruachan!

De MacIntyres, mochten als eersten, en daarna de andere Clans om het half uur. In totaal gingen er zo zes clans over een parcours van 3 of 6km, met 8+ of 16+ te gekke ?Highland? hindernissen.

Beleving

Veel aandacht werd besteed aan de uitvoering en de veiligheid van de obstakels en het parcours, zo met de bouwkundige constructies van de doorgewinterde obstakelbouwer Bruggink & Rougoor.

Onderweg bikkelen, apenkooien in de natuur, klimmen en klauteren, doorzetten en samenwerken. Ieder mocht dan ook terecht trots zijn op zijn/haar prestatie bij het overwinnen van de Finish.

Conclusie

Hier in het stroomgebied van de oude Leij met weilanden en bossen kon een ?Lowlander? zich even een ?Highlander? wanen, en de jongeren zich aan een ritje op een ?Shetlander? wagen.

Het was gezellig, en stoer in de game arena, chillax in de Groene Muze, en vet op het parcours. Soms verdween het zonnetje achter een wolk, maar gelukkig straalden de aanwezigen volop.

Groeten Gregory ? Team Dutch Mud Men vanouds, studeert momenteel in Belgi?.

Meer info over de ?rage van de Kilts (over de unieke McGie Sportkilts)

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?