podium 2016

De 10 topfavorieten voor het OCREC (mannen)

Vorige week werd bekend dat Jonathan Albon meedoet aan het EK Obstacle Course Racing (OCREC.) Daarmee is hij natuurlijk direct de grote kanshebber voor de overwinning. We hebben even de lijst met deelnemers voor het EK komend weekend doorgenomen en naar een aantal favorieten gezocht. Deze tien topfavorieten zien wij op het podium eindigen.

EK, WK, OCR Series

Om tot ons lijstje met favorieten te komen hebben we de lijst met deelnemende atleten vergeleken met vier recente lijsten met uitslagen, te weten;

  • Top 10 van het EK 2016
  • Top 10 van de OCR Series World Finals
  • Top 25 van het WK 2016
  • Top 15 van het alternatieve EK in Frankfurt in 2017

De volgende lopers komen op meerdere lijsten naar voren en zijn wat ons betreft dus absoluut topfavoriet voor een hoge klassering of podiumplek. Uiteraard zullen er altijd nog outsiders zijn die een gooi naar het podium doen.

Jonathan Albon -?Verenigd Koninkrijk

Jonathan Albon

Uiteraard de grote favoriet voor het komende EK. Wint zo’n beetje elke Obstacle Course Race waar hij aan meedoet. Of het nou Toughest of het OCRWC is. In 2014 sloeg hij een dubbelslag door het onafhankelijke WK (OCRWC) en het Spartan WK te winnen.

Conor Hancock – Verenigd Koninkrijk

Conor Hancock

Naast Jonathan Albon de enige loper die niet in de resultaten van de vier lijstjes voor komt. Toch een absolute favoriet en uitdager van Albon. Werd op het afgelopen WK in Canada derde net achter Jonathan Albon en Ryan Atkins. Won de dag erna samen met Albon en James Appleton het team-evenement.

Thibault Debusschere – Belgi?

Thibault Debusschere

In tegenstelling tot de vorige twee staat Thibault in alle vier de uitslagen. Iets meer dan een week geleden stond hij nog op de hoogste trede bij de OCR Series en vorige maand was hij ook al de winnaar van het alternatieve EK in Frankfurt. In 2016 pakte hij op het eerste EK een derde plek en afgelopen WK in Canada is hij 15e geworden in het elite-vak.

Michal Rajniak – Slowakije

podium 2016

De winnaar van 2016 staat natuurlijk ook dit jaar weer aan de start. Werd in Frankfurt 5e en scoorde op het WK in Canada een knappe 18e plek.

Llu?s Barb? Llagostera – Spanje

Lluis Barbe Llagoster

Wie de finale van de OCR Series heeft gezien zag ook de spannende strijd om de derde plek tussen Alexander Struijk en Lu?s Barb? Llagostera. Laatst genoemde werd vierde in deze finale. Stond op het podium met een tweede plek in Frankfurt en is op het eerste EK in 2016 7e geworden.

Charles Franzke – Duitsland

Charles Franzke

Oud-winnaar van Tough Guy en tiende op het eerste EK in 2016. Eerder dit jaar nog 7e in Frankfurt en op het WK vorig jaar 23e geworden in het elite-vak.

Gr?goire Rezzonico – Frankrijk

Gregroire Rezzonico

De nummer twee van vorig jaar. Deze Spartan Racer zal ook dit jaar weer voor het podium gaan. Vorige maand in Frankfurt is hij op een 8e plek terecht gekomen.

Tomas Tvrdik – Tsjechie

Tomas Tvrdik

Werd anderhalve week geleden nog tweede tijdens de OCR Series op een seconde achter Thibault Debusschere. Heeft eerder dit jaar ook gelopen in Frankfurt en werd daar 12e.

Alexander Struijk – Nederland

Alexander Struijk
Foto via Dirtdevils

Helaas door een blessure weinig gezien dit voorjaar. Werd tijdens de OCR Series knap derde en miste tijdens het eerste EK in 2016 het podium maar net met zijn vierde plek .

Jesse de Heer – Nederland

Jesse de Heer
Foto via Mudshots.nl / OCREC

Deze survivalrunner stond in Frankfurt op het podium met een mooie derde plek. Werd tijdens het eerste EK in 2016 vijfde. De technische survivalhindernissen gaan zeker in het voordeel van deze kampioen survival run zijn.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

3 reacties op “De 10 topfavorieten voor het OCREC (mannen)”

  1. al menos no est? el anormal de soley. mucho fliparse ganando las spartan que esos obst?culos los pasa hasta mi abuela, pero veremos lo que hace en una carrera de las de verdad, contra gente de la de verdad. ya se fue de los triatlones porque no se com?a un moj?n y se aprovecha de su superioridad contra gente que no se dedica a ?sto en las Spartan, y ah? normal que gane…. porque es b?sicamente correr y correr, los obst?culos son de risa. Veremos lo que hace en Holanda el huye triatlones ?ste

  2. Pues ha quedado a 7 segundos del podio en su primer europeo. Un ejemplo de deportista sin duda. Creo que le debes una disculpa, aunque viendo el nivel de tu comentario dudo que seas lo suficientemente maduro como para tragarte tus palabras.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: