NSK Obstacle Run

Verslag van het NSK Obstacle Run

Gregory deed afgelopen weekend mee aan het NSK Obstacle Run. Zo’n 8 km hardlopen, 40 obstakels en veel feest!

Over het NSK Obstacle Run

Het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) is bij veel sporten een jaarlijks kampioenschap waarbij instellingen van het hoger onderwijs, universiteiten en hogescholen uit heel Nederland samenkomen en strijden om de titel. De kampioenschappen worden georganiseerd onder auspici?n van Studentensport Nederland.

De Studentensport Nederland (SSN) is een landelijke sportstichting die de meer dan 300 studentensportverenigingen en -instanties over heel Nederland overkoepelt. Jaarlijks worden zo?n 50 NSK‘s georganiseerd in verschillende sporten door heel Nederland.

NSK Obstacle Run

Op zaterdag 24 juni 2017 vond het Nederlands Studenten Kampioenschap Obstacle Run plaats op het parcours van de Tough Ten Miles in Oisterwijk. Studenten uit heel Nederland streden individueel tegen elkaar voor die felbegeerde titel van Nederlands Studenten Kampioen.

Tough Ten Miles ?Mud & Obstacle Run? Farmers Fun voorzag ook in een prijsuitreiking van de bijbehorende ?5 Miles Tough Men NSK Award? en de ?5 Miles Super Ladies NSK Award?.

In 2013 had ik deelgenomen aan de Tough 10 Miles. Voor deze 5de editie had ik mij ingeschreven voor de ?Student Obstacle Run? 5 Miles, start omstreeks 15u, en de Tough 5 Miles, start om 13u.

Dit leek me haalbaar. In 2016 was de gemiddelde tijd 1u47m op de 5 Miles. En toen werd de starttijd van het NSK vervroegd naar 14u40, waardoor ik mij plots nog moest gaan haasten. 🙂

Om 13u lag het parcours er kraaknet bij, zagen de obstakels er piekfijn uit en de modder lekker. Na de hittegolf van de voorbije week was het nu aangenaam grijs, 20?C, met een licht briesje.

Als de allerlaatsten van de dag mochten dan uiteindelijk ook de studenten ten strijde trekken, voor eer en titel. D?erop, d?erover, en door. Want het NSK Obstacle Run zoekt student-winnaars.

Het voorheen nog zo idyllische parcours was ondertussen verworden tot een heuse uitdaging met een uiteengeslagen deelnemersveld van puffende, modderploeterende, en genietende deelnemers.

Het was een oer-degelijke ?Farmers Run?, ?Tough & Dirty?, met leuke lange loopstukken, allerlei toffe obstakels, waterplezier en moddergrachten. Uitermate geschikt om het NSK te houden.

Conclusie

Voldaan. Een leuke ?Mud & Obstacle Run?, een mooie medaille, en weer een levenservaring rijker. En een welgemeend proficiat van ons allen aan de terechte winnaars van het NSK Obstacle Run.

Deze top-dag werd uiteraard besloten met een welverdiend Farmers Fun ?Studenten? Feestje. Tenzij iemand het kan bewijzen, ontken ik ten stelligste dat ik die koe zou hebben omgeduwd. 🙂

Ter voorbereiding van een volgende deelname, kan je hier meer lezen, over training en advies, kleding, en kalender. Voor het beste sportmateriaal en deskundig advies kan je hier terecht.

Groeten Gregory ? Team Dutch Mud Men vanouds, studeert momenteel in Belgi?.

Reacties zijn gesloten.

Start WhatsApp
1
Hallo đź‘‹
Kunnen we je helpen?