EXO-L

Getest: EXO-L

Enkels??????..veel mensen kennen het probleem of hebben het wel gezien tijdens een run. Verzwikte?enkels zijn ??n van de meest voorkomende blessures in onze sport. In 2014 knakte mijn enkel en klaar was ik met obstacle course racing. Na 2 operaties begon ik weer langzaam te trainen maar ik durfde nooit meer voluit te gaan omdat ik te bang was om mijn enkel weer kapot te maken.

Als eerste ga je het proberen met een brace. Je kent ze wel, zo?n band om je enkel met een stalen of hard kunststof strip er in die voorkomt dat je enkel nog mobiel is. Ik denk dat veel mensen met mij eens zijn dat zo?n brace in je schoen niet echt comfortabel zit.

Je kunt je ook elke keer laten tapen en na een tijdje kun je het ook zelf, maar mijn ervaring met tape tijdens een OCR is dat het gaat knellen en trekken waardoor het op den duur pijnlijk wordt. En net als de bovengenoemde brace wordt je beweging enorm beperkt. Ook na de run is het verwijderen een drama en dagenlang heb je plak aan je voeten.

Conclusie: Een klassieke brace en tapen kost geld, veel tijd en geeft niet het gewenste comfort.

Een 2e nadeel van bovengenoemde manieren is dat je enkel ondersteund wordt en op deze wijze je enkel zelf niet sterker wordt. Sterker nog, je gaat vertrouwen op de extra steun en op gegeven moment kun je niet meer zonder omdat je enkel te zwak is geworden.

Als je op internet veel zoekt naar bepaalde onderwerpen krijg je van o.a. Google op gegeven moment ?passende? reclames aan de hand van jou eerder zoekgeschiedenis, lang leve de cookies! Al meerdere malen popte ergens een advertentie op van de EXO-L brace maar die werd zoals alle andere advertenties genegeerd. Totdat ik toch een keer naar de advertentie ging kijken omdat dit misschien wel eens de oplossing kon zijn voor mijn ?probleem?.

EXO-L

Na het invullen van het contactformulier krijg je een telefoontje voor het maken van een afspraak aan huis. Na een persoonlijk gesprek met gedetailleerde uitleg kun je meteen overgaan tot het inmeten van je enkel. Dit gebeurt in de auto van EXO-L en dan heb je een digitale afdruk van je enkel. Met die afdruk maken ze een passende brace. Daarna mag je nog een eigen kleurtje uitzoeken en er zelfs een tekst op laten zetten. En niet vergeten je schoenen mee te geven want er moet een kleine aanpassing gedaan worden in de vorm van een lus die op je schoen gestikt wordt.

Na ongeveer 10 dagen komt er een grote doos met daarin de EXO-L en je schoenen, klaar voor gebruik.

Nu nog een run uitzoeken waarin ik de EXO-L aan de tand kon voelen.

Tijdens Strong Viking Mud in Wijchen heb ik voor de eerste keer gelopen met de EXO-L en ik ben erg tevreden. Hij zit niet in de weg en biedt vertrouwen doordat hij er voor zorgt dat je niet kan doorzwikken. Ook met touwklimmen en het klauteren over hindernissen merk je niet dat je de EXO-L om je enkel hebt zitten. Persoonlijk zou ik tijdens een run iets over mijn brace heen doen om te voorkomen dat het touwtje beschadigt of los gaat. Dit heb ik ook overlegd met de service afdeling van EXO-L. Zij willen graag meedenken over de ontwikkeling.

Mijn conclusie van de EXO-L

Een zeer makkelijke en snelle brace die comfortabel zit en vertrouwen geeft. Voor mij is het d? uitvinding en zeker door het gebruiksgemak gaat ik er veel plezier aan beleven. Een aanrader voor iedere Obstacle Course Racer, of je nu wel of geen zwakke enkels hebt. Het grote voordeel is dat je hem voor alle sporten kunt gebruiken. Je moet echter wel je schoenen aan laten passen.

Hoe werkt de EXO-L

De EXO-L is een uitwendige brace die om je enkel heen zit. Door middel van een veter van de enkelband naar de speciale band op de schoen komt er een verbinding die er voor zorgt dat de zwik beweging beperkt wordt. Met andere woorden, je voet kan niet meer naar binnen klappen. Doordat de EXO-L in ?rust? geen steun geeft, maar alleen de beweging beperkt, bouw je wel de kracht op in je enkel waardoor je geen verzwakking krijgt.

Heb je nog vragen over het gebruik of wil je meer info over de EXO-L?

www.exo-l.com


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

6 reacties op “Getest: EXO-L”

 1. Brecht Belmans

  GEWELDIG
  Ik vind het wel erg prijzig, DE reden dat ik het nog niet geprobeerd heb…

 2. Hoi GertJan,
  Ik zit zelf ook te denken aan de EXO-L en ik vroeg me af of zij inmiddels al iets uit het ‘meedenken’ van hen is gekomen om het touwtje niet te beschadigen of dat hij los laat.
  Hoe doe jij dat nu?
  Waar ik zelf een beetje bang voor ben is dat ik door de brace blijf haken in netten bijv of dat ik hem beschadig bij bijv. de apenhang.
  wat zijn jouw verdere ervaringen nu je hem wat vaker hebt gebruikt? loop je tegens tegenaan?

 3. Ik heb hem en hij is zeker de prijs waard wel prijzig maar heb nooit meer last van een blessure aan mijn enkel. Echt een top ding

 4. Postma-laurant Postma-laurant

  Ze hebben deze week (lees vrijdag 19-1-2019) een SUPER actie!! Scheelt meer dan de helft!!
  Alleen zwarte kleur, geen grafische tekst, maar wel je enkel beschermd — 125,– voor 1 en 225,- voor 2.

 5. Postma-laurant Postma-laurant

  Ze hebben deze week (lees vrijdag 19-1-2019) een SUPER actie!! Scheelt meer dan de helft!!
  Alleen zwarte kleur, geen grafische tekst, maar wel je enkel beschermd — 125,– voor 1 en 225,- voor 2.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: