beste obstacle run schoenen

De beste obstacle run schoenen voor 2017

Naast Obstakels.com zijn wij ook dagelijks bezig met de perfecte kleding en schoenen voor obstacle runs. Dat doen we op onze andere website DutchMudMen.com. We hebben intussen alle nieuwe schoenen voor 2017 binnen. Tijd om het aanbod eens door te nemen en te kijken naar de beste obstacle run schoenen voor dit jaar.

Inov-8

 

inov-8-inov-8-x-talon-212-damesschoenInov-8 maakt met de X-talon serie de meeste populaire obstacle run schoenen. Er is een eenvoudig onderscheid te maken tussen de twee favoriete modellen. De X-talon 212 is voor de wat smallere voeten en de X-talon 200 voor de normale tot brede voet.?Naast de X-talon is er sinds kort ook de X-claw 275. Dit is het eerste model met demping. Ten slotte is er nog de X-talon 225, een smalle schoen met de nieuwe versie van de X-talon zool die voor nog net wat meer grip zorgt door de andere noppen en een betere versie rubber.

 

Reebok

reebok-reebok-all-terrain-super-30-heren

Reebok komt dit seizoen met de vernieuwde Reebok All Terrain Super 3.0?voor je favoriete OCR. De schoen staat bekend om zijn zeer snelle afwatering met het H20-drain systeem. Dankzij ander materiaal en extra rubber is deze schoen een stuk duurzamer geworden dan de eerste twee edities van deze schoen. De lip van de schoen zit hier vast zodat het vuil beter buiten blijft en de schoen nog beter blijft zitten. De jarenlange samenwerking met Spartan Race begint zijn vruchten af te werpen en naast de schoenen is er voor dit seizoen een hele Reebok Spartan Race collectie.

Merrell

merrell-merrell-avalaunch-tough-mudder-orange

 

Ook Merrell komt met twee splinternieuwe schoenen. Ze maken dit seizoen het onderscheid tussen een wat goedkopere trainingsschoen en een normaal geprijsde wedstrijdschoen. Vorig jaar zijn ze partner geworden van Tough Mudder en kwamen ze al met de de Merrell All Out Crush. Voor 2017 is er een compleet nieuwe schoen ontwikkeld waar we behoorlijk van onder de indruk zijn. De Merrell Avalaunch Tough Mudder is een schoen die van een stevig materiaal gemaakt is. Je trekt hem aan als een soort sok en hij maakt gebruik van het quicklace vetersysteem. De zool is zo ontworpen dat je niet alleen grip in de modder hebt, maar door een speciale lange groef ook meer balans hebt op balken en andere obstakels.

merrell-merrell-dexterity-tough-mudder-red

Dan is er nog de Merrell Dexterity, een wat goedkopere schoen die ideaal is voor beginners en als als je veel traint voor je mud runs. Deze schoen heeft een iets andere zool, maar nog steeds veel grip. Daarnaast lijkt de schoen iets kwetsbaarder.

VJ Sport

vj-sport-vj-sport-irock-2

Sinds de drievoudig wereldkampioen OCR, Jonathan Albon, op de VJ Sport Irock loopt heeft?dit kleine Finse merk enige bekendheid in het wereldje gekregen. Het model Irock is de schoen die gebruikt wordt voor obstacle runs. Van origine is dit een schoen voor?orienteering?en in de eerste gele schoen stond dit ook nog in de schoen. In 2016 heeft de schoen een kleine upgrade gekregen. Deze rode Irock 2 blijft ook in 2017 de keuze van VJ Sport voor obstacle runs. Dus geen nieuwe mode-kleuren, maar dezelfde duurzame schoen met extreem veel grip. Het is een wat smallere schoen met een Fitlock-systeem om je voet goed vast te zetten. Daarnaast biedt het butyl rubber veel grip, ook op natte ondergronden.

Icebug

icebug-icebug-zeal-2-rb9x

Ga je in Scandinavi? een obstacle run lopen, dan is de kans groot dat je veel Icebugs zult zien. Het meest populaire model is de Icebug Zeal 2. Op dit moment is hij er nog in het blauw, maar aan het einde van het jaar zal deze kleur aangepast worden. Naast obstacle running wordt deze schoen ook veel gebruikt bij trail runs. Wil je er mee touwklimmen dan biedt de speciale zool veel ondersteuning.

Overige merken obstacle run schoenen

Dit zijn de obstacle run schoenen die in onze ogen perfect zijn voor je volgende Mud Masters, Strong Viking, Spartacus Run, Breakout Run, Strongmanrun of andere obstakelloop.?Er zijn nog veel meer merken die geschikte schoenen maken. Meestal zijn het schoenen voor trail running, die ook gebruikt kunnen worden voor obstacle runs. Zo maken Asics, Salomon en La Sportiva ook allemaal schoenen met grip. Aangezien we deze niet dagelijks verkopen, testen of er feedback op krijgen durven we daar iets minder goed wat over te vertellen. Heb je zelf nou nog een fantastische schoen voor je obstakelloop of mud run ontdekt, laat het ons dan weten!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

5 reacties op “De beste obstacle run schoenen voor 2017”

  1. peeters patrick

    Ik zou graag schoenen bestellen bij jullie .maar zou her mgl zijn om salomon4speedcross en vj Sport af telaten komen ….kzou deze is graag allebei passen ..zo kan ik beslissen welke her beste aan mmen voet zit….met vrindelijke grt peeters Patrick…moest het gaan maat 46.5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top