prijzengeld ocrec

60.000+ euro prijzengeld en meer info over het EK OCR

Nu we aan het einde van de winterstop in OCR-land zitten wordt het tijd om eens vooruit te blikken naar komende zomer. Er staan ons twee EK’s te wachten en over de editie in Nederland kunnen we nu veel nieuws brengen. (Wil je meer weten over de verschillen tussen de twee EK’s? Lees dan deze post.) Om te beginnen met het nieuws dat er nu een Event Director aangesteld is voor het EK OCR in Nederland. Oud OCRA-voorzitter Michel de Jong is gevraagd door de Alliantie van Europese OCR-bonden.

De obstakels en bouwers van het EK OCR

Over het parcours is ook wat meer bekend geworden. Er zullen een aantal obstakels van het bestaande parcours van Flevonice gebruikt gaan worden. Daarnaast zal 80% van de obstakels speciaal voor het EK geplaatst gaan worden. Er gaat gewerk worden met twee bekende obstacle bouwers; Bruggink en Rougoor zal samen met Urban Sky de hindernissen gaan verzorgen en het parcours mee samenstellen.

Aantal inschrijvingen

Het aantal inschrijvingen voor het EK ligt op dit moment 2,5 keer zo hoog als vorig jaar rond dit tijdstip. Uiteindelijk waren er vorig jaar zo’n 625?deelnemers, dus als dit doorzet gaat het EK richting de 1.600 deelnemers.

inschrijvingen ek

Prijzengeld OCR European Championships

Gisteren werd bekend dat er voor de elite lopers flink wat prijzengeld te verdienen is;

  1. 10.000 euro
  2. 5.000 euro
  3. 2.500 euro

Dan zijn er nog de age groups.?Er zijn 8 leeftijdscategorieen per geslacht. Dus dat zijn er 16 in totaal. Hier kun je het volgende prijzengeld verdienen;

  1. 1.000 euro
  2. 500 euro
  3. 250 euro

Meer dan 60.000 euro prijzengeld

Als we het prijzengeld optellen komen we voor de elites op 35.000 euro wat er verdeeld mag worden tussen de beste drie mannen en vrouwen van het EK. Per?age group is?er 1.750 euro prijzengeld. Met 16 age groups is dat 28.000 euro prijzengeld.?Opgeteld komen we dan op 63.000 euro. Dat is behoorlijk wat geld dat er te verdelen is, dus mocht je in training zijn, dan is dit misschien een mooie extra motivatie! Voor de teamrace en korte afstand is vooralsnog geen prijzengeld.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top