fusion-c3-tight-chantal

Review Fusion C3 tight

Wat trek je aan tijdens een OCR? Naast de juiste schoenen is?een perfecte broek net zo belangrijk. Na aardig wat merken versleten te hebben (en?daarbij de nodige oorlogswonden en winkelhaken gespaard te hebben), heb ik zo mijn favoriet om aan te trekken op het parcours. Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor vernieuwing. Je wilt natuurlijk een broek die alles in huis heeft. Hij moet van alle markten thuis zijn. Kortom een awesome broek. Ik testte?dus de Fusion C3 tight voor Obstakels.com en hier heb ik geen spijt van!

Wat maakt de Fusion C3 zo’n fijne broek?

De Fusion C3 tight is er echt een die je meteen onthoudt. Wat een fijne broek!?De tight is gemaakt van een gepatenteerd Comp3 materiaal, waardoor de doorbloeding goed wordt gestimuleerd. Hierdoor voelt de pasvorm meteen goed bij het aantrekken, +1 dus.

Wat meteen opvalt is de zachte middelband. Je hebt hier niet te maken met een elastiek dat snijd. Zoals het merk zelf zegt ?het laag ingesneden design op de heup heeft de functie om de maag te ontlasten?. Daarnaast zit hij strak genoeg, niet dat zodra je het water uitkomt je broek halverwege je knie?n hangt (een kleine ergernis ;-)). Daarnaast heeft de broek het gemak van een touwtje door de band wat hem nog meer op zijn plek houd. Dit is vaak een gemis bij andere broeken.?Naast de fijne pasvorm valt meteen op dat hij lang genoeg is, dus weinig ruimte voor een TE blote enkel.

Materiaal

Door het compressie materiaal dat is verwerkt in de broek blijft hij goed om je been heen zitten. Na met mijn benen in de sloot te hangen tijdens een training merk je dat de stof comfie aanvoelt om je benen. Dit komt door een unieke 2-laags stof waarvan de binnenste laag is ontworpen om snel zweet en vocht weg van het lichaam te transporteren, wat weer door de buitenste laag wordt afgevoerd. Je ervaart sneller een droog gevoel hierdoor (helaas niet schoner ;-)).

De broek heeft nog een test doorstaan, ?the moon shine?. Zelf vind ik niets zo vervelend dan met je bijgelovige geluksondergoed in de schijnwerpers staan bij je andere muddies als je over een muur mag?of op een touw hangt. De Fusion C3 schijnt dus niet door.

fusion-c3-tight-chantal

Zakken

Wat moet je met je ?rommel? tijdens je training en OCR? ?De strakke zakjes aan de zijkanten van je dijbeen maken het mogelijk om makkelijk dingen mee te nemen tijdens je training of obstacle run. Ik ben een stukje gaan hardlopen met mijn telefoon in de dijbeenzakjes en deze bleef perfect zitten, ook met het schokken. Ook heb ik de test gedaan met een reep tijdens een rondje klimmen in het bos. Deze bleef net zo goed op zijn plek. De zakjes hebben een net-achtige structuur waardoor de reep blijft ?hangen.?

Het dubbel afgedichte zakje dat aanwezig is op de achterkant van de broek bied net als de dijbeenzakjes de mogelijkheid om van alles in mee te nemen. Telefoon, gels en sleutel. Alles blijft netjes zitten. Dus weg met die band om je bovenarm, je haalt je telefoon makkelijker uit dit zakje. Tijdens een mud run?zou ik je telefoon trouwens thuis laten ;-).

Conclusie

Het merk heeft zijn naam al waar gemaakt in vele andere sporten waaronder de adventure-race en triatlons. Een echte topper voor de buitensport dacht ik zo. Als je hier goed uit de verf komt moet dat tijdens een OCR ook lukken! Deze broek is echt een must have?op je wishlist onder de kerstboom ;-).

Materiaal: 74% polyamide, 26% elasthaan. Model: unisex.

Te koop via DutchMudMen.com


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Review Fusion C3 tight”

  1. ik en petra lopen er ook al een tijdje mee…. topbroek de hot variant is voor de koude periodes ook een musthave

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top