Battle4life

Raceverslag Battle4Life

De Battle4Life run kwam ik tegen op de kalender van obstakels.com. Een obstakel run op donderdag? Ja dat kan als die donderdag Hemelvaartsdag is! En dus gingen Michel en ik, twee dagen voor de Rat Race (hij) en de Strong Viking Frankfurt (ik) nog even een run doen in Hoorn. Met 35 minuutjes rijden vanuit Heemskerk bijna een thuiswedstrijd!

Het inschrijfgeld van 25 euro maakte de run lekker toegankelijk, en helemaal als de opbrengst volledig naar een goed doel (inloophuis Pisa) gaat, dan doen we natuurlijk graag mee. Wel was ik een beetje sceptisch over het niveau van de run en de obstakels voor dit geld, want ik heb inmiddels genoeg kleine runs gedaan waarbij de obstakels niet verder gaan dan een omgevallen boom en wat containers met bagger?. Maar goed, ingeschreven voor de 18 km ?Pro?, waarbij ik meteen even ging denken hoe veel pro?s er mee zouden gaan doen? Het 18 km parcours bestond uit drie rondes van 6 km, waarbij vooraf al enkele obstakels werden ?verklapt?. Zo werden er containers, hoge muren, dijkjes, oudhollandse prutsloten en een stukje zwemmen door het IJsselmeer beloofd.

Battle4life

Toen we op een zeer zonnige zondag ochtend aankwamen in Hoorn en we de auto in een wijkje stalden, was er aan wegbewijzering niet zo heel veel gedaan. Gelukkig wapperde er op de dijk een vlag van Inloophuis Pisa, het goede doel ten behoeve waarvan de run werd georganiseerd. Wij de dijk over, langs een industrie terrein en vervolgens op een strandje aangekomen bij een startboog, bleek dat je je startbandje moest ophalen bij de plaatselijke voetbalclub aan de andere kant van de dijk?. Goed?. Wij weer terug. Moet je maar lezen?.

Batlleforlive

Even een heen en weertje gemaakt naar de kantine van de voetbalclub, startbandje opgehaald, en weer terug naar de start locatie. Meteen lekker warm, want ondanks dat we alleen maar wandelden, was het kwik al behoorlijk gestegen. Om 10:30 mochten we los, en al snel bleek dat er een drietal echt goede renners van team Accent Sport meededen. Met deze jonge honden kon ik me niet meten, dus dan gaan we maar voor plekje 4?. Na de start mochten we meteen over 2 flinke muren, welke voor minder ervaren runners ook in een lage variant beschikbaar waren. Hierna werden we over een dijk geleid?.. naar?.

Damn, meteen het IJsselmeer in! Lekker fris, zo meteen na de start. Over de dijk moest we een stuk zwemmen, waar in het midden een opblaasbaar vlot lag, waar je overheen moest. Aan de andere oever werd het meteen technisch, want op de soms los liggende grote keien van de dijk was het met natte schoenen behoorlijk uitkijken. Hierna meteen weer richting start, waar we een truck met bollenkisten mochten beklimmen. Vervolgens hadden ze een container baan gemaakt van ongeveer 8 stuks, die in de breedte aan elkaar stonden. En dit betrof de hoge variant van 1,50 meter, dus? het klimmen was nog best lastig. Hierna door naar een zeecontainer met een trap vooraan en een schuin net achteraan en dan vol in de wind de dijk op rennen. Op de dijk even een wat groter loopstukje waar ik even kon herstellen.

Halverwege de dijk mochten we naar beneden door het hoge gras, waar we mochten slootjespringen. De sloot was niet heel breed, dus met een flinke sprong was de overkant goed te bereiken. Toen weer de dijk op, weer naar benden, weer springen, en dit 5x totaal?. Lekker voor de bovenbenen! Op de dijk weer een wat langer loopstuk, waarna de volgende serie sloten wachtte. Helaas waren deze sloten ongeveer 4x zo breed, dus er was geen ontkomen aan, de eerste smerige stinkende zwarte drek moest doorkruist worden. En ook dit maar liefst 5x!! Lekker! Na de sloten was het even mis met de bewegwijzering, en ben ik behoorlijk verkeerd gelopen, waardoor ik een langer stuk heb gelopen maar ook 3 obstakels heb gemist?..

Jammer, maar gedurende het tweede en derde rondje werd dit op een goede manier hersteld. Knap, dat de vrijwilligers tijdens het evenement schakelden! Doordat ik wat obstakels miste, ben ik uiteindelijk het parcours weer ingekomen bij een rij met roestige buizen, die op borsthoogte op stellingen stonden. Beetje vergelijkbaar met de hordes van de Strong Viking, maar dan van metaal. Leuk, met een witte tanktop aan. Die was dus nu zwart van de sloot met rood van het roest?.

Batlleforlive
Vervolgens gingen we een park in, waar een schuine muur wachtte, wat kleine hellinkjes en toen kwamen we weer richting het strandje. Hier was een rij met fietsenrekken omgetoverd tot obstakel. Deze rij van 10 fietsenrekken moest maar liefst twee keer heen en terug genomen worden, dus dat zijn aardig wat sprongetjes! Om even te herstellen moesten we een behoorlijk stuk door kniediep water rennen (het eerste rondje) of waden (later), om op het strand onder een cargo net te moeten kruipen, een A-frame te mogen beklimmen en daarna een apenhang van een meter of 10. Zo gingen we langzaam weer terug naar de start, waar de plaatselijke brandweer zo vriendelijk was geweest het hele terrein even onder water te zetten. Fijn!

Nadat ik de start voor de tweede ronde passeerde bleek dat de organisatie behoorlijk had geschakeld. We moesten na de hoge muren nu via de andere kant richting het zwem gedeelte. Er waren blijkbaar te veel mensen op de keien onderuit gegaan met hun natte schoenen, waardoor we nu eerst de keien over moesten, en daarna pas het water in. Ook weer goed geanticipeerd!

In de tweede en derde ronde werd het wat drukker op het parcours door de diverse startgroepen die werden losgelaten, maar nergens zorgde dit voor heel veel vertraging. Ook de lopers waren heel gemoedelijk, en lieten de snelle lopers alle ruimte. Ik moet zeggen dat de run in het derde rondje echt wel begon te knagen aan de conditie, iets dat een groot compliment naar de organisatie waard is. Zwemmen (echt niet mijn specialiteit), de dijkjes op en neer, de vele herhalingen bij de containers en de fietshekjes zorgden voor een mooie zware run, die bewijst dat je met een hoop enthousiasme echt geen Fjord Drops, Saga?s of andere mega obstakels nodig hebt. Wellicht hadden er nog ??n of twee klim obstakels in gekund, maar verder was het een heerlijke run!

Batlleforlive


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

1 reactie op “Raceverslag Battle4Life”

  1. H? Sebastiaan, mag ik bovenstaand verslag op onze website van Battle4Life plaatsen?

Laat een reactie achter

Scroll naar top