Rat Race Dirty Weekend

Raceverslag Rat Race Dirty Weekend 2016

Afgelopen weekend was het weer zover. Zo?n weekend waar je het hele jaar naar uitkijkt en je afvraagt of het na het grote succes van vorig jaar nog wel te overtreffen is? We hebben het dan over Rat Race Dirty Weekend!

Rat Race Dirty Weekend 2016

Vrijdagochtend begonnen we zoals altijd op Utrecht Centraal. Onze vaste chauffeur Captain Erik Spil arriveerde daar met een fantastische bus, inclusief DMM-bestickering en biervoorraad! Al snel waren we onderweg naar de volgende stop, Antwerpen Sportpaleis. In de bus een aantal bekende gezichten, maar ook een deel nieuwelingen die voor het eerst naar Rat Race gingen. Hartstikke tof! In Antwerpen werden de resterende leden opgepikt en de weg vervolgd. Gedurende de reis werd een voorstelrondje gedaan om elkaar beter te leren kennen en werd er veel gekletst en gedronken! Nu al een supersfeer. Ondanks wat vertraging hier en daar kwamen we netjes om 18:00 aan bij Burghley House, waar de toppers Danny en Wesley die ochtend al neergestreken waren om ons kamp op te zetten. Als een invasie werden in een half uur tijd alle tenten opgezet, luchtbedden opgeblazen en slaapzakken uitgerold!

Rat Race Dirty Weekend

Toen ons kamp eenmaal stond zijn we onze startpakketten gaan ophalen en hebben een aantal van ons meegedaan aan de Three-Legged Race, waarbij je met 1 been aan een ander vastgebonden zat. Het was een hilarisch gezicht vanaf de zijlijn! Na nog wat eten en drinken zijn we niet al te laat gaan slapen, want om 08:15 stond de start van wave 2 op de planning.

De volgende ochtend maakte iedereen zich klaar voor de strijd. Er was veel twijfel over kleding. Vorig jaar was het erg koud, dit jaar waren de vooruitzichten beter, maar het water zou misschien nog koud zijn. Eenmaal gereed arriveerden we met team Mudstacle (de Engelse ?tegenhanger? van Dutch Mud Men) in het startvak, alwaar we nog even opgewarmd werden! Het startsein werd gegeven, de rookbommen werden ontstoken, vlaggen in de lucht en klaar voor de 200 obstakels die ons de komende 20 mijlen stonden te wachten.

Rat Race Dirty Weekend

De eerste kilometers waren er nog niet teveel obstakels, waardoor we goed konden opwarmen en ons tempo konden bepalen. De zon kwam er ook al door en al snel bleek dat extra lagen kleding niet nodig waren. Het prachtige landschap rond Burghley House is en blijft adembenemend en 1 van de vele redenen waarom Rat Race een jaarlijks hoogtepunt is. Het fantastische weer was de kers op de taart.

De obstakels bestonden ook dit jaar weer uit allerlei muurtjes, netten, slootjes, evenwichtsbalken, tunnels en natuurlijk de 135 meter lange monkeybars. Een aantal toppers uit ons team wist het einde te halen (met of zonder tussenstops). Jeroen Aaldering?heeft zichzelf en ons team zelfs extra op de kaart gezet door niet alleen de 135 meter lange monkeybars zonder tussenstops af te leggen, maar vervolgens ook nog om te draaien op het einde en zo?n beetje 3/4e deel van de monkeybars in tegengestelde richting af te leggen. Wat een prestatie!

Rat Race Dirty Weekend

Naast de obstakels die we vorig jaar ook hebben gezien en vaste prik zijn bij Rat Race waren er ook weer een aantal nieuwe obstakels. Zo was er onder andere een ondergrondse tunnelstelsel waar mensen met claustrofobie niet heel blij van werden, een touwnet wat op een meter of 8 boven het water was gespannen en natuurlijk een nieuw eindobstakel wat 5 zeecontainers hoog was dit jaar! Al met al zat de race weer fantastisch in elkaar, de waterposten zijn geen waterposten meer te noemen maar hebben steeds meer weg van een koek, snoep en chocoladewinkel (hulde daarvoor!), de vrijwilligers staan vanaf de eerste tot de laatste mijl voor je te klappen en je eventueel nog te voorzien van extra snoep en buiten de race om is het eten en sfeer ook ongekend!

Rat Race Dirty Weekend

Nadat iedereen binnen was zijn we lekker warm gaan douchen, om vervolgens op het terrein lekker te eten en in de zon te liggen! De vermoeidheid kwam er lekker uit en de pizza?s gingen er lekker in, zullen we maar zeggen. Sommigen van ons konden er geen genoeg van krijgen en zijn een tweede ronde gaan doen. Alsof het niks is hebben deze beesten dus 64 kilometer afgelegd met 400 obstakels. Een ongelofelijke prestatie!

Rat Race Dirty Weekend

Na de gebruikelijke drankspelletjes, grappen en grollen op de camping met team Mudstacle hebben we ons ?s avonds opgemaakt? voor het feest in de grote tent. De avond begon met een Engelse band, later kwam er een DJ die ook duidelijk de voetjes van de vloer kreeg. Ondanks dat iedereen bijna ongeschonden de race heeft volbracht, zijn er bij het avondfeest nog wat blessures opgelopen aan tenen en stembanden, maar dat mocht de pret niet drukken!

Zondagochtend was iedereen weer bijtijds gewekt door de eerste zonneschijn en hebben we vlot ingepakt, de bus volgeladen, onze jaarlijkse groepsfoto met team Mudstacle gemaakt om vervolgens de terugreis aan te vangen. Helaas liepen we wat vertraging op bij de Eurotunnel ondanks dat we voor op schema liepen. Hierdoor hadden we wel tijd om uitgebreid te lunchen. Ook op de terugreis was de sfeer uitstekend, er werd druk nagepraat over alle belevenissen, ervaringen van de race werden uitgewisseld en de eerste aankoop voor 2017 staat alweer gepland: Rat Race 2017!!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top