Beach Obstacle Run Texel

Race Review: Beach Obstacle Run

BVorige week?zondag heb ik deelgenomen aan de eerste Beach Obstacle Run Texel (BORT). Een nieuw obstacle evenement op Texel. Ik loop al heel lang en anderhalf jaar geleden heb ik via de bootcamp-groep kennis gemaakt met evenementen als Mud Masters. De BORT zag ik voorbij komen op Facebook?en mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt.?Helaas was de inschrijving al gesloten en had ik een andere afspraak voor die dag. Toen ik hoorde dat deze niet door ging heb ik via een artikel in de Texel Courant?op Facebook gereageerd met de vraag of iemand zijn ticket nog kwijt wilde. Dolblij was ik toen ik alsnog mee kon doen. Het eerste wat mij opviel was dat ik mijn vragen via de mail (naar de BORT) nog meteen dezelfde dag beantwoord terug kreeg, heel fijn!

BOR Texel

Op naar Texel

Zondagmorgen vroeg vertrokken vanuit Zaandam om de boot van 8.30 te halen. Aan de andere kant werd ik opgewacht door een kennis; een pendelbus(je) vanaf de boot(uiteraard tegen vergoeding) is volgend jaar misschien een idee. Aangekomen bij de Badweg om mijn startnummer op te halen merkte ik al dat er veel Texelaars mee deden aan de run. Het ophalen van je startnummer verliep vlot en de sfeer was erg gezellig. Omkleden kon in het toiletgebouw bij de camping. Het is misschien handiger om hiervoor volgend jaar een tent neer te zetten.

BORT

De Beach Obstacle Run Texel

De warming-up was verdeeld in startgroepen en goed gedaan. Dus niet teveel in 1 keer. Ik had echt geen flauw idee van wat voor obstakels?ik kon verwachten dus met open vizier?het strand op.?De eerste hindernis?was al meteen na de strandafgang; twee pijpen waar je door moest kruipen. De run was goed opgebouwd; lastige obstakels?afgewisseld met?leuke, simpele en toch intensief. Voor ieder wat wils dus. De containers op het strand vond ik het meest lastig. Ik ben klein en dan is het een hele uitdaging om boven te komen. Verder vond ik het strand, de ruiterpaden en het op- en af in de duinen een extra moeilijkheidsfactor. Dat vraagt toch meer dan een vlakke run. De laatste 3 obstakels?bij de finish waren ook leuk en de douche door de brandweer meer dan welkom, even lekker opfrissen. En dan als beloning een warme douche bij de camping. Geweldig! Beter dan de koude douche na afloop bij de Mud Masters.

Al met al een topevenement waar ik de datum voor volgend jaar zekker ga vrij houden. Goed georganiseerd voor een eerste keer, mooie obstakels?en vooral een goede sfeer. BORT & alle vrijwilligers bedankt en tot volgend jaar!

Groeten,?Petra


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

3 reacties op “Race Review: Beach Obstacle Run”

  1. Prachtige Run vooral vanwege het schitterend parcours door duin, bos en strand. Allemaal wat kleinschaliger dan bijv. de Strongmanrun en Mudmasters. En misschien daarom wel een hele gemoedelijke en gezellige sfeer. De organisatie heeft het geweldig gedaan, zeker voor zo’n eerste keer. Obstakels waren over het algemeen zeer uitdagend. Sommigen iets te eenvoudig van opzet. Zeker geen licht parcours! Mede door het mulle zand en het heuvelachtige terrein. Keuze uit 6 of 12 kilometer.
    Dit is beslist een blijvertje! Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

  2. Femke de Kruif

    Top run. Prachtige natuur, gevarieerde obstakels. Goes georganiseerd. Volgend jaar weer!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: