34 gedachten over “Foto’s en review Strong Viking Brother Edition”

 1. Goede run, veel afwisseling en een aantal hele toffe obstacles. Volgend jaar zeker weer meedoen!

 2. De 7km gelopen omdat ik met mijn oudste zoon van 15 erbijliep. Ik vond het niet echt zwaar en weinig klim en klauterwerk. Mijn zoon van was dan ook licht teleurgesteld na al mijn verhalen over strongviking.Faciliteiten waren prima. Ook hier weer een opwarming die niet echt functioneel is. Verder een prima run wat mij betreft mogen ze de uitdaging er wel in laten en er geen iedereen heeft een makkie run van maken. ….

 3. Startnummer ophalen zonder wachttijd. De opwarming vond ik echt benedenmaats. Weinig inspirerend. De wall direct aan de start zorgt ervoor dat het veld goed uit elkaar getrokken word en dat is fijn. Bijna geen wachttijden bij obstakels, ook fijn. Ik heb de 19 km gelopen; de laatste 6 km vond ik eigenlijk een soort van rondje door het park, omgeving stadspark zeg maar. Netclimb was daarin wel mooi. Ik heb het prima naar mijn zin gehad, goede organisatie (dit kwam met name naar voren in de goede aanwijzingen die bij de obstakels werden gegeven in het kader van de veiligheid).

 4. Mooi uitgedacht parcour! Modder was niet super veel aanwezig, hierdoor wel heerlijk gelopen. Voor het wedstrijd vak vind ik wel dat er wat meer gekeken moet worden naar de prestaties die geleverd zijn. Nu erg veel mensen ingehaald, wel goed voor de moraal 馃檪

 5. De warming up liet te wensen over bij het eerste startvak op zaterdagochtend, maar verder was het misschien we de beste SV welke ik tot nu toe heb meegemaakt. Echt helemaal kloppend en af. De marshalls van de OCRA waren een erg goede toevoeging, alleen jammer dat sommige wedstrijdlopers er toch de kantjes vanaf proberen te lopen bij bijvoorbeeld de burpees van de Hammer Throw. Dit gaat wel de goede kant op.

  Helaas dit keer geen apenhang over de rivier heen. Dit vind ik persoonlijk een obstakel welke in een OCR moet zitten, net als de monkeybars en het touwklimmen.

 6. Eerste keer, direct meer 19Km gelopen.
  Wat een feest,, top sfeer, echte brothers rond zien rennen die willekeurig anderen hebben geholpen.
  Parcours was goed, al had ik het zwaarder verwacht, wel gehoord dat dit zwaarste run van het jaar was.

  Na 1 geproefd te hebben volgend jaar maar meedoen met het Verjaegen Legion.
  Geweldig evenement!

 7. Ik probeer bij de eerste groep, wedstrijdgroep altijd rustig aan te doen, vooral goed stretchen en niet teveel springen want ik heb gemerkt de afgelopen Strong vikings dat deze groep daar niet zo van gediend is. Al moet ik wel zeggen dat de tijd snel was omgegaan om na het stretchen waardoor er niet genoeg tijd over was om warm te springen, misschien kan daar wat aan gedaan worden.

 8. Jammer om te horen dan de warming up niet naar wens is uitgevoerd, ik probeer de belangrijkste spiergroepen los te maken en te stretchen en daarna en korte gezamenlijke high impact, het thema was Brother. Ik sta altijd open voor suggesties!

 9. 3e obstakel run voor mij (2014 Mudmasters B’huizen 18km en dit jaar idem dito). Afgelopen weekend de 13 km gelopen.

  Faciliteiten: goed geregeld. Douche en verwarmde kleedruimte. Genoeg parkeergelegenheid

  Parcours en locatie: lekker veel hoogteverschil. Skihal een hele aparte ervaring. Tijgeren tegen een helling op en lang = heerlijk.

  Zwaarheid: De 13 km was zwaarder als Mudmasters B’huizen 18 km. Ik doe het voor de uitdaging. Prima dus.

  Veiligheid: over het algemeen prima. Echter bij de glijbaan en de (volgens mij) ragnar ging een ieder wanneer hij/zij daar klaar voor was. De zorgde er in ons geval voor dat wij bijna iemand torpedeerde die daar net voor ons geland was.

  Warming up: wat mij betreft mag dit korter en intensiever. Meer opzwepend, harde muziek, mannengebrul (sorry dames). Maar het was goed geregeld.

  Bewegwijzering: we konden het goed vinden, dus okey.

  Modder: prima. Niet teveel. Niet te weinig

  Prijs/kwaliteit: het event is wel flink aan de prijs. Te meer als je bedenkt dat parkeren ook nog 8 euro kost.

  Resume: ik was na 2x mudmasters toch nog aangenaam verrast doordat Viking 13 km zwaarder was dan de 18 km Mudmasters. Ik hoop dat een beetje wapenwedloop zal leiden tot een zwaarder mudmasters.

 10. Dat is wat ik bedoel, er was te weinig tijd. Had er ik er wellicht even bij moeten zetten. Is natuurlijk ook Bennie Solo zijn schuld. Hij doet het fantastisch, maar is zelden kort van stof zullen we maar zeggen 馃槈

 11. Bedankt voor je reactie, wij proberen er toch ook een leuk evenement van te maken! Tot de volgende keer.

 12. Volgens meerdere klink ik toch behoorlijk als een man! Het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen maar zoals ik ook tegen mijn deelnemers in de les zeg, wil je intensiever ga dan harder! Ik wil niet iedereen al kapot hebben voordat ze gaan beginnen. Succes de volgende keer!

 13. Heb zondag voor de 4x een obstacle run gelopen en voor het eerst een SV. Afstand 19km.

  Ophalen startnummers en opbergen tassen was prima in orde.

  De warming-up vond ik niet verkeerd, alleen stond iedereen wat kort op elkaar waardoor je een beetje uit moest kijken waar je je armen naar toezwaaiden. Misschien had hier iets meer aandacht aan kunnen worden besteed.

  Obstakels waren leuk en ze werden verder in het parcours uitdagender (althans voor mij). Twee vriendinnen van mij liepen de 7km en die vonden het niet zwaar en uitdagend genoeg, maar de sfeer vonden ze helemaal top!

  Bij de obstakels waren er geen opstoppingen, zoals ik die wel mee heb gemaakt bij de Strongman Run in 2014. Dit was prima in orde.

  Ga in de toekomst zeker vaker aan een editie van SV meedoen.

 14. Cynthia, jij hebt je voor de volle 100% gegeven dat was duidelijk. Ik vond het met name qua beleving benedenmaats. De dames achter jou in ‘net niet’ viking pakjes (2), ik had daar echte vikings verwacht in bere-vellen! Daarnaast vond ik de ‘MC’ erg matjes en was hij bijna neerbuigend tegen een meisje die voor de eerste keer meeliep (ze was klein van stuk en daar werden de nodige aannames bij gedaan). Kortom, de start (als ook finish; waar was de MC?) vond ik minder geslaagd, mijn ervaring is dat er bij MudMasters meer energie word opgewekt. Dit doet zoals eerder vermeld niets af aan een voor de rest keurig netjes georganiseerde Strong Viking!

 15. Bedankt voor je reactie, wij willen graag een top organisatie blijven en proberen daar ook steeds aan te werken. Dus alle commentaar nemen wij mee naar de volgende Strong viking.

 16. Samen met mijn zoon van 14 jaar de 7 km gedaan. Organisatie is keurig en professioneel. De 7 km was wat aan de lichte kant en had wat zwaarder gemogen. Parkeergeld van 8 euro is wat overdreven op de kosten van al 104 euro voor met z’n tweetjes, maar goed…..Ideaal voor jeugdigen onder de 18 om mee te mogen doen hier. Is bij veel obstacleruns niet mogelijk.

 17. Was weer super! De SV obstakels zijn toch echt de beste in Nederland.
  Goede combinatie tussen kracht-, techniek- en mentale obstakels. Sfeer altijd goed!

 18. Dit was de laatste van de verjagen, en inmiddels de 6de viking run.

  Er waren natuurlijk altijd wat puntjes om op te zeiken, maar in mijn ogen luistert de organisatie goed.
  Zoals ook deze editie weer, door 2 Fjord Drops en 2 weavers te plaatsen. Was hier veel minder wachttijd.
  Ten opzichten van de water editie.

  Algemeen vond ik de run minder zwaar als je hem vergelijkt met de brother van vorig jaar. Vorig jaar was die echt heel pittig in mijn beleving mede door de weersomstandigheden. Miste wel wat standaard viking elementen. De organisatie zal wel goede redenen hebben om ze er niet in te doen. Dragon ropes (over het water), Iceman, en vooral weinig modder en sloten.

  Maar heb me echt weer vermaakt, Fjord Drop & Flying ragnar blijf ik zo leuk vinden. Die kan ik hele dagen doen.
  Vond de vrijwiligers nog beter als vorige edities. Ook de drinkes/etens posten waren perfect. Echt bier bij de finish. Verjagen mediale is echt een mooie flinke mediale en hij maakt nog bier open ook.

  Perfecte run in mijn ogen, maar volgend jaar voor mij toch geen verjagen meer. Vind de 4 runs te veel op elkaar lijken.

  Bekijk ook onze aftermovie.

  https://www.youtube.com/watch?v=jOiRvsLbsMY

 19. Laten we niet te veel zeuren over de warming up, dit kun je ook overslaan, hoewel je dan het ‘groepsgevoel’ dan niet hebt.
  Zelf vond ik het een geweldig mooi evenement. Zou graag meer moeilijke en technisch zwaardere hindernissen willen zien. De monkey bars mogen best veeeeel langer, touwbaan heb ik ook gemist. Jammer dat het stuk naar achter om de 19km vol te maken weinig hindernissen had, en dat het zwemstuk eruit is gehaald, je gaat wel bijna aan het eind een sloot en waterbak door.

  Kan er aan de afstanden niet een 26km worden toegevoegd, dus rondje 19+7 samen. Vond zelf de 19 goed te doen iets erbij zou een mooie uitdaging zijn.

  Verder niets dan lof aan de vele marschals die bij de hindernissen staan.
  Tot volgend jaar.
  Pieter Heidema

 20. Ik vond het een top belevening. Het was mijn derde OCR en volgend jaar ga ik beslist meer runs lopen.

  Wat ik echter wel aan wil geven is de veiligheid bij de Fjord Drop. Ik kwam in het water bijna op mijn broer terecht, maar raakte hem wel met mijn voet. Ik vind de kans dat men op elkaar terecht kan komen te groot. Bij de Mudmasters in Biddinghuizen zat er een richel op de ‘glijbaan’ waardoor de kans dat men op elkaar kan landen veel kleiner is.

  Ik vraag mij af of dit bij meerdere deelnemers is opgevallen.

 21. Is mij ook opgevallen. Ook bij Ragnar belandde mijn zwager bijna op een andere deelnemer.

 22. Derde strongviking dit jaar. Positief: goed georganiseerd, mooi, uitdagend parcours, enthousiaste vrijwilligers, mooie locatie. Negatief: ?8,- voor het parkeren is wel erg veel, toch wel weer wat wachttijden onderweg (hammer banger met name, nu was het redelijk warm weer, anders had je daar ongetwijfeld weer onderkoelde mensen gehad). Persoonlijke ergernis: De finisher shirts vallen qua maat compleet anders uit dan de vorige edities. Xl is een soort jurkje, 15 cm langer dan bijvoorbeeld het mud edition shirt, ook stuk wijder. Algemeen: een geweldige dag gehad, beste hindernis: de Fjord drop. Slechtste hindernis: hit the shield (schild waaide alle kanten op, volgende keer een echt schild alstublieft!).

 23. Eerste keer meegedaan aan zo iets, geweldige ervaring,
  De zwaarte viel me mee. Ga zeker nog een keer meedoen maar dan een andere.
  Hoe hoog was die glijbaan eigenlijk?

 24. Varjagen binnen! 0,0 spijt gehad om de varjagen dit jaar te doen! Wat is Strong Viking toch een ultiem mooie obstacle loop.

  Brother editie was een mooie run. Om het de zwaarste van het jaar te noemen wil ik niet zeggen. Ik miste wat technische obstacles de de run wat moeilijker maakt. Het moet niet te makkelijk worden natuurlijk. De dragon ropes (touw over water) is daar een voorbeeld van. Je ziet wel dat de organisatie goed omgaat met commentaar: Fjord drop x2, waardoor de wachtrij lekker kort was.
  Obstacles waren wel weer heel leuk om te doen. Hammer throw was erg leuk! Makkelijk obstakel om elke keer erbij te zetten zou ik zeggen.
  Grootste minpunt vond ik het parkeren. Ik begrijp dat de organisatie er niks aan kan doen dat het parkeerterrein te nat was. Vervolgens moesten we de auto een aantal km verder parkeren (20 wandelen) wat ik ook nog niet zo’n probleem vond. Echter om er 8 euro voor te betalen was wellicht wat veel van het goede. De runs zijn al aardig prijzig (wat het geld zeker waard is), maar die 8 euro was wat veel voor de parkeerplaats die we kregen.

  De varjagen bieropener is een mooi aandenken aan 2015!

  Faciliteiten: Alles was aanwezig. Fijn dat er douches waren om de grootste modder af te spoelen (miste ik bij de Strongman run) – Parkeren was iets te duur voor verre parkeerplaats.

  Parcours & Locatie: Mooi terrein om een run te organiseren! Fijne heuvels en top dat je onderweg andere stukken van het parcours kunt zien.

  Zwaarheid: Niet de zwaarste Strong Viking, maar toch redelijk zwaar. Mag volgende keer wat meer technische elementen in de run.

  Veiligheid: Goed geregeld. Veel vrijwilligers! (Top gedaan vrijwilligers!!). Fjord drop is goed geregeld wat betreft veiligheid. En ik zag veel EHBO rondrijden

  Warming-up: Eerlijk gezegd vind ik de warming-up bij elke obstacle run wat overbodig voor mijzelf. Mijn eigen warming up is net wat beter, omdat ik dat specifiek de spieren opwarm die voor mij persoonlijk nodig zijn. Echter moeten ze erin blijven om de sfeer er goed in te krijgen. Cynthia levert elke keer weer goed werk en brengt de sfeer er goed in!

  Bewegwijzering: Geen enkel moment gehad dat je niet wist waar je heen moest. Echter bij de finish bijna het Varjagen obstakel gemist. Die kon wat duidelijker.

  Modder: Top! Mocht wellicht iets meer zijn, maar ach ik mag niet klagen. Tijgeren bergop was erg leuk!

  Prijs/kwaliteit-verhouding: Prima. Je ziet je geld terugkomen tijdens de run! Parkeren wellicht iets te duur

  Conclusie: Top run! Niet de zwaarste Strong Viking dit jaar, miste wat technische obstakels. Een aanrader voor iedereen die een obstakel loop wilt doen! Volgend jaar weer Varjagen! OORAH!

 25. Dit was mijn eerste obstakel run. Hij is prima bevallen. Ik vond het goed te doen. Maar twee keer moeten wachten bij de obstakels (fjord drop en waar je hangend over de over het water heen moet bij de start finish)
  Eigenlijk helemaal geen klachten. Het was prima georganiseerd.
  Het parkeren was een min-punt. Ik ben bijna als laatste gestart en drie kilometer moeten lopen. Dit om van het parkeerterrein naar het ‘viking terrein’ te komen. Ik begrijp dat er, wegens het slechte terrein, uitgeweken moet worden naar een andere parkeerplaats. Maar dat er dan nog steeds ?8,– betaald moet worden voor wat in feite een openbare parkeerplaats is?? Dat is mij voor mij een raadsel. (volgens mij ook niet toegestaan want het is gewoon een openbare parkeerplaats)

 26. Matig. Zo geweldig als de vele reviews beschrijven was / is het niet. Zeker eigen mensen die reviews posten ? Uiteindelijk duur, p geld . Geen pendels… mwoah. Verwachting was hoog….. viel eigenlijk wel tegen. ‘t is dat we zelf gezellig maken.

 27. Wel aardig. Niet bijzonder. Begint beetje eenheidsworst te worden, al die editions. Ik ga op zoek naar andere runs.

 28. Goede dag,
  Ik heb op zondag mee gedaan de 19km run. Het was een mooie dag lekker weer er bij. Maar ik blijf er bij als je een run doet van 18&19km blijft het veel loop werk te weinig obstakels onderweg daar zou is verandering in moeten komen. Dus op de langere afstanden meer obstakels zou ik zeggen. Voor de rest een top dag gehad.

  Met vriendelijke groet,

  Michel

 29. Afgelopen zondag met z’n drie?n de 19 gelopen. Top ervaring!! Alles was heel goed geregeld. Voldoende parkeergelegenheid, prima faciliteiten, voldoende drink-/snackposten (energiedrank helaas alleen bij de eerste post) Goed detail van die vuurkorven, als het een paar graden kouder was geweest had ik er zeker een vaker gestaan om op te warmen. Obstakels zaten goed in elkaar, goede afwisseling van verschillende uitdagingen. De finish gecombineerd met het starten is heel tof wanneer je over de finish komt. Waming-up was wat mij betreft prima, nadat we erachter kwamen dat je wat kan doorschuiven hadden we voldoende ruimte.

  Paar kleine punten kritiek. De peptalk van viking gaan voor elkaar, laten niemand achter etc. sloeg bij ons niet echt aan. Mag van mij wel iets platter bijv. gewoon OORAH, OORAH, OORAH!!!. We hadden toeschouwers, die vonden het lastig om te volgen. Het kaartje wat er was voor de toeschouwers zou vollediger mogen. Kwa klim- en klouterobstakels zouden sommige -voor de de uitdaging- wel iets langer mogen. Over het algemeen dik tevreden, en kom waarschijnlijk zeker terug.

 30. Leuke en uitdagende run, minder zwaar dan vorig jaar, maar nu wel fjord drop en flying ragnar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven