Mud Masters

Foto’s en review Mud Masters Biddinghuizen

Hoe vonden jullie deze obstacle run? Laat hieronder in de comments je mening achter!

Foto’s

Wij gaan zo snel mogelijk alle foto’s verzamelen? Zelf foto’s gemaakt? Mail ze naar info@obstakels.com.

Korting op volgende Mud Masters

Meedoen aan de volgende Mud Masters? Wij geven 10 euro korting op Mud Masters Weeze en hebben ook voor Mud Masters Haarlemmermeer weer tickets voor de early-bird prijzen. Inschrijven doe je hier. De kaartverkoop voor Mud Masters Haarlemmermeer gaat vandaag (maandag) om 12.00 uur open.

18 gedachten over “Foto’s en review Mud Masters Biddinghuizen”

 1. Hellen van Lienden

  Mud Maaters Biddinghuizen 2015 was top. Groots opgezet, mooi parcours, sfeer, professioneel & goed georganiseerd. Enige tip voor de volgende editie is meer wc’s en tussentijds schoonmaken van wc’s .

 2. prima dag gehad bij mud masters biddinghuizen. 18km gelopen op een leuk parcours met goede obstakels.
  het terrein was goed opgezet en van zobeetje alles voorzien. zoals gewend de carwas en garderobe met kleur helemaal top!
  parcours was afwisselend van obstakels en ook hebben we meerdere keren water gezien ook al heel snel na de start om nog even extra wakker te worden?

  puntje voor de snellere lopers start groep 1 en 2 pakken.
  na 3km haalde we de laatste van de groep voor ons in,en bij veel obstakels moesten we wachten.
  dit het gevolg van (te)volle startvakken.

  dus voor de volgende keer een puntje van aandacht. volgende keer zijn we er gewoon weer bij!

 3. Een grootse run op een prachtige locatie, voor elke sporter is er een leuke afstand. Faciliteiten scoren zo enorm slecht omdat een betaling voor 8 euro parkeergeld echt niet kan. Zo’n grote organisatie die zoveel geld durft te vragen voor het parkeren van je auto echt belachelijk. Daar komt dan nog bij dat je bij het verlaten van het terrein volledig aan je lot wordt overgelaten. SCHANDE!!! Met wachttijden tot 2 uur om de parkeerplaats te verlaten laat je een prachtige dag verloren gaan. Komt er een volgende Mud Masters voor mij? Daar moet ik nog goed over nadenken.

 4. Veel modder, veel water. Mooie saamhorigheid bij de Great Walls waar hulp vaak nodig is. Volgend jaar weer!

 5. Dit was mijn eerste mudmasters en beviel prima! Kon helaas niet op zaterdag, dus ben de zondag gegaan. Laatste startvak 18km. Enige wat voor ons een beetje storend was, was dat we als koplopers in het startvak al vrij snel tussen lopers uit de 2(!?) startvakken voor ons liepen en na de helft van de route ook tussen de 12km lopers. Hierdoor een paar keer lang staan wachten bij de hindernissen. Aangezien het ons niet zo om de tijd ging, zijn we dus vrolijk in de rij blijven staan, maar dit had wel wat kramp als gevolg. Ik heb me iig prima vermaakt!

  Ohja en toch nog wel een puntje.. Dat parkeren.. Ik wil best betalen om te parkeren en vind het ook niet heel erg om een stukje te moeten lopen, maar dat een parkeerterein van achter naar voor gevult wordt als het zo’n enorm parkeerterein is vond ik dan wel weer jammer. Dan ben je vroeg en sta je achterin, moet je ‘s middags dat pokke eind terug lopen terwijl de mensen die dan pas aan komen zetten bijna bij de entree geparkeerd staan.

 6. Inleveren en ophalen van de tassen kan/moet echt beter. Voorbeeld: Strong Viking inleveren en ophalen los van elkaar. Er stonden echt mensen te lang te wachten op hun tas, die hadden het erg koud.
  Het parkeren was erg duur, op zich oke, maar als je vervolgens een uur bezig bent om weg te komen.
  En een ECHT biertje bij de finish is echt beter.

  Maar ondanks deze min punten helemaal te gek en volgend jaar weer.

 7. Gave run! Dit was de eerste keer dan ik een lange run deed (18km). En hij was vol te houden. wel jammer dat er veel obstakels meerdere keren tussen stonden. Veel muren.. Voor de rest allemaal prima geregeld. garderobe met de kleuren is handig en snel.

 8. Op zondag de 18 km gelopen met een onze bootcampgroep “Bootburg” bestaande uit 10 personen. Het was weer geweldig weer en gelukkig nie zo koud als in maart. Na de start begonnen de bekende hooibalen en kort daarna hoppa direct het water in om op temperatuur te komen. hierna was het een lekker stuk door diverse modder lopen waarna vervolgens de obstakels leuk opgebouwd werden met allerlei vari?teiten tot met als klap op de vuurpijl de Jump off en Glijbaan en als toetje nog 2 muren met echt onwijs dikke modder. De laatste muur had volgens mij zelf zelfs een nieuw obstakelvariant gecre?erd nl. vanuit de dikke mud de muur 2,5 mtr hoog opklimmen.

  Enig kritiek moet ik wel geven dat er bij de drinkposten en fruitposten wel hygi?nischer met het fruit omgegaan mag worden(bv. niet van te voren de bananen pellen deze waren erg ranzig) gewoon doorsnijden in de schil is dan echt veel beter. Daarbij de EHBO ook even beter instrueren om ongevallen sneller te tackelen en misschien bij de Obstakels waar oponthoud dreigt meerdere mensen toezicht laten houden. En met 23.000 man over 8 touwen vond ik ook wel wat weinig. Gelukkig heeft de organisatie het parkeerprobleem de zondag wel aangepakt waardoor de wachttijd ca. 1 half uur was om van het parkeerterrein af te komen. Wellicht is deze massa mensen net even te veel voor dit. Maar al met al heb ik echt genoten en ben er snel weer bij.

  P.S. alsnog diep respect voor alle 24 uur lopers.

 9. Ik heb een leuke dag gehad met de groep. Maar vond de run niet briljant. Alle spektakel zat aan het eind. Door het bos lopen in voor MM blijkbaar ook al een obstakel… Tja zo kom ik ook aan veel obstakels. Verder vond ik bijvoorbeeld mudandwaterchallange veel inventiever qua obstakels. En had strong viking meer spektal obstakels. Verder alles prima geregeld. Bij strong viking liep het echter soepeler door gescheiden ophaal en wegbrengen van spullen. Toiletten waren echt smerig. Douches ed waren prima. Warming up was niet echt sprake van. Maar hij wist het publiek goed op te zwepen.

 10. Zondag de 12 km gelopen, te veel mensen tegelijk laten starten met als gevolg lange wachttijden bij obstakels, vaak dezelfde obstakels en door water lopen/zwemmen vind ik geen obstakel. 8 euro parkeergeld is idioot en dan ook nog 2 uur staan te wachten voordat je van de parkeerplaats af bent, slecht geregeld. Het valt me nog mee dat het gebruik van het toilet gratis was en je daar geen apart bandje voor hoefde te kopen. 52,50 en 10 euro overschrijf geld (kaartje van vriendin overgenomen) voor het kaartje op mijn naam te zetten. Super smerige omkleed faciliteiten, daar was nog niemand met een bezem doorheen gelopen. Vandaar dat veel mannen en vrouwen ervoor kozen om zich buiten om te kleden met veel onnodig bloot vlees. Onder het rennen kreeg je een bekertje water, en je kon een stukje banaan pakken wat er al de hele dag lag, bruin met modder. Bij de finish een bavarie 0,0% radler. Dat is toch geen bier, promotie materiaal van bavaria, pure reclame. Parcour was leuk, lekker zwaar door de dikke modder rennen, genoeg marshalls langs de baan. glijbaan, duikplatform ook top. Maar voor mij was dit de laatste keer, vorig jaar werden er nog zakjes met fruit en een muelsi reep uitgedeeld. Neem een voorbeeld aan de Tough Ten Miles, hottubs bbq ed.

 11. MM24 gedaan en als verwacht was dat Hogeschool Afzien. Alles was prima georganiseerd en veiligheid was top (bij vrijwel ieder obstakel werd ge?nformeerd naar je conditie, reddingbrigade bij wateronderdelen). Op zich was de 6km ronde die we liepen niet echt uitdagend, maar naarmate de uren verstreken zeker zwaar genoeg en toen in de nacht enige wateronderdelen werden afgesloten was ik daar niet rouwig over. Overdag veel positieve reacties van de deelnemers aan de andere afstanden en ook het publiek was erg enthousiast. Voor een eerste keer een 24uurs organiseren en eigenlijk zonder haken en ogen laten verlopen is mij vijf sterren waard. De mentale en fysieke ervaring waardeer ik met zeven sterren. Mud Masters, bedankt! En volgende editie ben ik er zeker weer bij.

 12. 24.000 mensen verwachten en dan na nog geen km een hoge muur neerzetten waarvan je zeker weet dat mensen elkaar moeten helpen. Dat is echt vragen om problemen! Gelukkig had ik zo’n groen vestje aan en mocht ik daarom lekker voordringen (dat gold trouwens niet bij ieder obstakel).
  Ook hingen er te weinig horizontale touwen, dit is ook zo’n hindernis waarvan je weet dat hij tijd in beslag neemt en je dus zeker te weten te veel touwen moet uithangen om opstopping te voorkomen (niet gelukt dus).
  Daarentegen moet ik zeggen dat de splashjump voorgaande jaren voor opstoppingen zorgde en dat men nu eindelijk een methode had gevonden waardoor er een goede doorstroming was.
  De slider werd grootst aangekondigd met 10m hoogte etc. maar hij was lager. De Fjord drop van de strong viking daarentegen zit wel op de beloofde hoogte en gaat vele malen sneller.
  Op de 50 sfeerfoto’s staat een stuk of 7 keer dezelfde kop, zet eens mensen op de foto die niet van de organisatie zijn!
  Na een prestatie van 42 km neergezet te hebben, werd dit jammerlijk beloond met 1 1/2 uur file op de parkeerplaats!!!
  In de ochtend moest je uitkijken dat je geen verkeersregelaars onder je auto kreeg, laat in de middag was er niemand op de parkeerplaats te bekennen die probeerde orde in de chaos te krijgen.
  De verzorging tijdens de run was goed over de vrijwilligers bij de obstakels en bij de finish heb ik niks te klagen, maar Mud Masters, als je echt groot wilt zijn… Regel het dan ook goed!
  Al met al heb ik een topdag gehad, maar dat heeft meer te maken met mijn trots op mijn prestatie en de menselijke kant van alle vrijwilligers ter plaatse als dat ik nu heel erg gecharmeerd ben van de organisatie, vandaar maar 3 sterren.

 13. Onderstaand is negatief, maar plezier moet je bij MM zelf maken. Mudmasterd draagt hier niet aan bij.

  De verhouding tussen het inschrijfgeld, de loopafstand en aangeboden faciliteiten is volledig schreef.

  De 6km renners worden uitgesloten van spectacular obstakels, waar ze wel langs lopen, maar betalen in verhouding wel het meeste.
  Ik raad iedereen aan de 18km boeken, de mooie obstakels eruit pikken en gewoon zien hoe ver je komt.

  Publiek kon tov vorig jaar maar weinig zien. Gemiste kans voor extra plezier en beleving.

  Voldoende eten en drinken aanwezig en je kan, met wat moeite, pinnen. Helemaal Top!
  3 euro voor een fesje water en 6.5 euro voor een broodje hamburger spec. Niet zo top…

  Dixies in overvloed, de kleedruimte is redelijk, maar modderig en het is vechten om een zit plek.

  Communicatie en regie bij de garderobe is drama. Wachten tot je wordt geholpen, mensen die niks staan te doen, en vervolgens naar een ander hokje worden gestuurd…

  Parkeren kost 8 euro. 8 euro! En dan kom je ook nog eens nooit meer met van het terrein af.

 14. Geef ik je 100 % gelijk in. Wij kwamen van belgie voor deze run. 2:45 min rijden . Wel ons zie je er niet meer , 8 euro voor parkeren is schandalig . Die zijn bij de meeste runs gratis. 1 uur voor we van parking waren , het was er een ramp gewoon.
  Nee deze run is ook gecanceld voor terug te doen.

 15. Mudmasters was een prima run: de organisatie was prima, de wachtrijen vielen op de meeste plekken wel mee en over de 18km waren genoeg obstakels verspreid om de run leuk te houden. Als dit geen mudmasters was geweest, dan was ik helemaal tevreden geweest over de run.

  Echter: van mudmasters (de grootste obstakelrun van de wereld) verwacht ik wel iets meer. Er waren geen spraakmakende obstakels en er was niet echt een thema die de run mooi maakte (zoals bijvoorbeeld bij breakoutrun). De run was leuk, maar niet speciaal. Gezien het prijskaartje had ik wel iets meer verwacht. De run zat nu rond het niveau van bijvoorbeeld mud&water challenge of breakoutrun, maar was wel duurder.

  Conclusie: de run was prima, maar geen mudmasters voor mij volgend jaar. Doe mij dan toch maar OF een goedkopere run van hetzelfde niveau (breakoutrun, mudmasters) of een duurdere run met spectaculaire obstakels (strong viking of een aantal buitenlandse runs)

 16. Wij hebben ons deze dag weer top geamuseerd! Wel vind ik dat het een massa evenement word waardoor op het parcours veel opstoppingen ontstaan of wandelende mensen. Verder was het qua organisatie wel goed. We hebben wel lang moeten wachten voordat we konden parkeren en lang moeten wachten op onze droge kleren. Gelukkig was het deze dag mooi weer waardoor de kou wel mee viel. Wat betreft de obstakels was het goed te doen, maar misten toch wel een aantal uitdagende obstakels. Het grote gemis voor mijn was de hoge ramp op het einde. Dit jaar de glijbaan van 5 meter die we in weeze ook al gezien hadden, gaaf maar niet zo uitdagend als die ramp. Verder werd er nog beloofd dat er dit jaar meer en hogere trances zouden komen? Deze heb ik helaas niet gezien ??? Ondanks dit alles blijft het een leuk event om deel te nemen en hebben wij ons verder goed geamuseerd. Voor de liefhebbers check onze video! https://www.youtube.com/watch?v=kz3wA4qoUxc

 17. Na Biddinghuizen 2014 18km was dit (wederom 18km) voor mij de tweede keer bij Mudmasters. Afgelopen weekend heb ik mijn derde OCR (niet in wedstrijdverband) gelopen in Strong Viking Run Brother Edition. Met de ervaring van deze drie races doe ik mijn review nu over MM2015/Biddinghuizen.

  Het parcour was zwaarder dan 2014. Dat heeft Mudmasters goed gedaan. Met name het toegenomen aandeel modder tussen de obstakels maakte het zwaarder. De sfeer is prima. Veiligheid staat voorop.

  Mudmasters is een duur evenement. Dat was bij Viking ook buitensporig met ik meen 8 euro.
  Mudmasters is in vergelijking tot Strong Viking Brother Edition minder streng. Het skippen en failen van obstakels gaat zonder penalty. Bij Viking vliegen de Burpees om je oren en dat maakt het mooier. Je moet echt goed je best doen en je wordt getergt. Mudmasters mag best een stuk zwaarder. Mudmasters legt het qua zwaarte voor dit jaar wel af tegen Viking.

  Fasciliteiten zijn prima!

  Mudmasters blijft een mooi evenement maar ik hoop dat het wat zwaarder wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven