KinderMudRun

Review en Foto’s KinderMudRun

Waar je mee omgaat wordt je mee besmet.?De kinderen weten niet beter dat papa en soms ook mama in het weekend door de modder mogen rollen.?Steeds meer runs houden een aparte startgroep voor kids, maar bij KinderMudRun staan de kids centraal.?De KinderMudRun wordt gehouden in het Belevenissenbos in Lelystad. Dit speelbos vol met permanente touw en klim obstakels wordt door giften en sponsoring onderhouden.?Wij zijn met ons gezin regelmatig in dit bos om lekker te ravotten en te klauteren.

Harbourrun

KinderMudRun

Dit jaar was de tweede editie van het evenement. Vorig jaar waren we ook met het gezin aanwezig bij de eerste editie welke ook geslaagd was. In eerste instantie zou deze alleen op zaterdag zijn, maar vanwege de vele aanmeldingen werd ook de zondag erbij betrokken.

KinderMudRun

?S morgens vroeg herkende ik de gezonde spanning bij de kinderen. ?Papa, wij gaan wel winnen he? zegt mijn zoontje. ?Nee!!? zegt mijn dochter ?Het is geen wedstrijd, maar een uitdaging.??Ze snapt de gedachte van de MudRun. Lol staat boven alles.

KinderMudRun

Gekleed in onze Dutch Mud Men shirts kwamen we op het terrein aan. Gezellige muziek, patat kraam, hamburgertent en klimtoren. Het start/finish terrein was leuk opgezet.?Er waren kleedruimtes gemaakt van palen en zwart folie en douches voor na afloop.?Helaas miste ik een plek waar we de tassen konden droppen, met de dreigende regen had een overdekte tassen drop geen overbodige luxe geweest.

KinderMudRun

Mijn dochter (6) loopt de 3 km samen met mijn vrouw en ik loop samen met mijn zoontje (4) de 1 km. Vrienden van me liepen met hun kinderen de 5km.?We konden met elkaar tegelijk starten in de startgroep. De 3 en 5 km hadden grotendeels de zelfde route. De 1 km was een apart parcours.?Voor we van start gingen werden we opgewarmd door een bootcamp instructeur die op een leuke wijze de kinderen en de ouders een goede warming gaf.

KinderMudRun

Het 1 km parcours voor de kleinste bestond voornamelijk uit evenwichtshindernissen, in en uit het water klimmen en door de modder tijgeren.?Het 3 en 5 km parcours ging ook door de vele sloten het Belevenissenbos rijk is, daarnaast waren en ook herkenbare obstakels als trenches (?Hee! Die staan ook vaak bij papa op de foto!?), loadcarry, slides en klimnetten. Er werd ook flink gebruik gemaakt van alle bestaande vaste obstakels die in het bos hangen. Deze obstakels hebben veel weg van survival hindernissen en zijn voor vele een ware uitdaging.?Alle 3 de afstanden eindigde op de stormbaan waarbij de hooibalen, water en dikke modder voor het laatste getrotseerd moest worden.

Trots de finish over waar alle strijders een vaantje als herinnering kregen samen met wat drinken en een appel.

KinderMudRun

Doordat deze run een enorme hoge obstakel dichtheid heeft is het voor alle kinderen en voor vele ouders een leuke uitdaging. Veel lange stukken rennen kwamen we niet tegen.?Het was voor ons en vele andere bezoekers een geslaagde dag.?De run is verbeterd ten opzichte van de eerste editie en we mogen verwachten dat een derde editie een nog beter evenement wordt.

Voor een kleine prijs een leuke dag samen met je kids.? Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij. Mijn dochter zegt dan de 5 km te gaan doen. Bikkel.

Foto’s KinderMudRun

De volgende foto’s zijn er afgelopen weekend gemaakt;

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

1 reactie op “Review en Foto’s KinderMudRun”

 1. Afgelopen zaterdag de kindermudrun gelopen met mijn vrouw en natuurlijk mijn dochter van 7 jaar.

  Aangezien we begin dit jaar een andere kidsrun gedaan heb in Amersfoort van 2,5 km en mijn dochter deze lachend gelopen heb, leek mij deze 3 km ook wel makkelijk te doen voor haar.
  Maar zoals ze al op de site vermeld hadden het is best wel zwaar dus hou de rating aan voor de kids.
  Het is een zeer afwisselende loop waarbij veel water gebruikt wordt en veel technisch klim/touwwerk. Er is betrekkelijk weinig “lange” stukken loopwerk. Voor de obstakels wordt veel gebruik gemaakt van het reeds aanwezige parcours van het belevenissenbos.

  Zelfs voor de volwassen lopers is het leuk of zelfs wel uitdagend te noemen door het vele touwwerk.
  Ik heb mijn dochter dan ook best wel moeten helpen om haar door enkele obstakels heen te krijgen.

  Ze was erg moe naderhand :):)

  Wel ontdekt dat dit belevenissenbos een hele leuke training locatie is voor zelfs de volwassen DMMers.

  Qua organisatie kunnen zelfs de grote partijen hier een voorbeeld aannemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top