2e kans voor de EORC?

Hoe gaaf is het om een obstacle run in je eigen dorp te hebben. Je kent het terrein, de mensen die het organiseren en je kan op de dag van het evenement je wekker een stuk later zetten dan de rest van de deelnemers. Ik heb dit voorrecht al 2 keer mee mogen maken maken met de Elite off-road challenge in Budel. Twee jaar geleden was dit een van de eerste evenement waar ik aan mee had gedaan. Afgelopen jaar stond ik dus weer vol trots aan de start en zag dat het evenement een heel stuk gegroeid was.

EORC 2014

Maar met wat een teleurstelling ging ik na afloop weer naar huis. Vooraf werd het evenement aangekondigd als de zwaarste meest uitdagende run van het jaar. Helaas kwam dit niet uit de verf. Ik kreeg van de organisatie te horen dat defensie een groot deel van de geplande route had afgekeurd inclusief het enige?waterplasje dat hier lag. En de hindernissen die overbleven, waren vaak knullig en soms zelfs gevaarlijk. Ik ging naar huis met de gedachten: hier zien ze mij volgende keer niet meer terug.

Tip: Lees hier de reviews van 2013 en 2014.

EORC 2015

Gelukkig is ook de organisatie opgevallen dat wat er in 2014 neer is gezet, niet goed was. Na een pittige evaluatie is besloten om het defensieterrein in Budel de rug toe te keren en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie waar meer mogelijkheden zijn en waar de organisatie zonder beperkingen een leuk evenement neer kan zetten. En dit hebben ze gevonden: het evenement zal nu plaats vinden bij de zandafgraving aan de lozerweg in Weert en het aangrenzende natuurgebied (is voor mij nu zeker 10 minuten verder rijden, grrr) Dit betekent nog steeds veel los zand, maar ook veel meer water en ook nog verschillende klimmetjes.

Verder heeft de organisatie ook gezien dat de hindernissen een stuk beter moeten. Wat er allemaal precies gaat komen weet ik ook niet maar wat er tot nu toe aan beeldmateriaal naar buiten is gekomen ziet er hoopvol uit. Zoals bijvoorbeeld dit pegboard. Ik kan me niet herinneren dat we dit in een Nederlandse run al tegen zijn gekomen.

Elite Off-Road Challenge EORC

Op de facebook pagina van de Elite off-road challenge staan verschillende filmpjes van tests van de nieuwe hindernissen dus ik zou zeggen, oordeel zelf.

Tweede kans

Bovenstaande punten hebben mij doen besluiten om de Elite Off-Road Challenge?een tweede kans te geven. Dus ik sta op 30 augustus gewoon weer aan de start samen met een vriend?van mij die voor het eerst kennis gaat maken met onze geweldige sport. Ik verwacht nog steeds geen Strong viking in mijn achtertuin maar wel een leuke uitdagende lokale race voor een acceptabele prijs. Waarmee je ook nog eens enkele goede doelen steunt, zoals: spieren voor spieren, energie4all en enkele lokale prachtige doelen.

Ik hoor?dat verschillende mensen door het omvallen van Dirtkings en Men of Steel huiverig zijn geworden om van hun zuurverdiende centjes op voorhand een kaartje te kopen. Er is mij door de organisatie gegarandeerd dat het evenement doorgang zal vinden. De Lions club Weert is mede verantwoordelijk voor de organisatie, en deze club wordt geleid door verschillende mensen uit het Limburgse bedrijfsleven. Zij hebben dan ook de bouw van de hindernissen op zich genomen zodat er van de opbrengst zo veel mogelijk naar de goede doelen gaat.

Als jij net als?mij de Elite Off-Road Challenge nog een tweede kans wilt geven schrijf dan nu nog in en dan zie ik jullie allemaal 30 augustus in Weert.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top