Tough Dog Outdoor Valley

Tough Dog – Extreem evenement voor Stichting Hulphond

Heb jij dit weekend?de Ironman in Maastricht gedaan en zoek je nog een nieuwe extreme sportieve uitdaging voor deze zomer? Dan kun je eind deze maand meedoen aan Tough Dog Outdoor Valley.?Op 23 augustus vindt de eerste editie plaats van het sportevenement Tough Dog. Dit evenement wordt georganiseerd op het terrein van Outdoor Valley in Bergschenhoek en staat volledig in het teken van Stichting Hulphond Nederland. Met de opbrengsten kan deze stichting meer hulphonden opleiden en inzetten voor mensen, waaronder veteranen, die kampen met posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De zes onderdelen

Het evenement zal bestaan uit zes loodzware onderdelen waarbij deelnemers onder begeleiding staan van ervaren trainers en instructeurs van onder andere defensie. De gehele dag zullen deelnemers zich in teams door al deze onderdelen heen moeten worstelen. Uiteraard wordt de specifieke invullen van het programma nog even geheim gehouden, maar deze zes onderdelen zullen aan bod komen;

  • Survival Dog; Survivalrun van ongeveer 6 km met zo’n 30 hindernissen
  • Mud Dog; Slotenmars ? la marns
  • Iron Dog; Kettlebell, sledges, traktor band
  • Viking Dog;?Varen, rennen, varen
  • Tough Dog;?Terreinwerk
  • Tough Dog 2.0: 🙂

Alle onderdelen duren 1 uur. Je hebt daarna 10 minuten om door te wisselen en uit te huilen. De medaille verdien je pas als je alle 6 de onderdelen met succes volbracht hebt!

Tough Dog Outdoor Valley

Slechts 200 deelnemers

De belangstelling voor dit sportevenement is groot en het gaat dan ook hard met het aantal aanmeldingen. De inschrijving voor Tough Dog is geopend tot het maximum aantal deelnemers bereikt is. Het inschrijfgeld voor deelname is een directe donatie van ?50 aan Stichting Hulphond Nederland. Na afloop is er een afterparty met barbecue bij Outdoor Valley die ook toegankelijk is voor niet-deelnemers zoals familie en vrienden. Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger kan nog via de Facebookpagina van Tough Dog 2015 of via info@toughdog.nl

Over Stichting Hulphond

Stichting Hulphond leidt hulphonden op en zet deze in voor zowel therapeutische als medische zorg. Deze stichting heeft als eerste in Nederland een hulphond geplaatst bij een veteraan met posttraumatische stressstoornis Door de inzet van een PTSS-hulphond kunnen mensen die kampen met een posttraumatische stressstoornis geholpen worden en leren zij beter omgaan met stress en trauma?s. De stichting zal tijdens dit evenement een demonstratie verzorgen met een cli?nt en een hulphond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start WhatsApp
1
Hallo đź‘‹
Kunnen we je helpen?