Battle of Maestricht

Foto’s en review Battle of Maestricht

Zondag 5 juli was het dan zover. Een obstacle run in Limburg die mede georganiseerd werd door een fanatiekeling die de sport zelf op hoog niveau beoefend.?Vanuit verschillende windstreken kwamen de meest fitte obstacle runners en recreanten naar het zonnige en warme Maastricht voor een battle op topniveau.

Weerzien van vele bekende gezichten

Nadat ik op aanwijzing van een aantal Discovery boys mijn auto had geparkeerd kwam ik op het terrein als snel vele bekende gezichten tegen.?Na de bekende onderonsjes, gesprekken en succeswensen gingen we gezamenlijk onze startbewijzen en finisher-shirts ophalen.?Vanaf de 3e wave werd de rij bij de inschrijving enorm lang, dit werd al snel professioneel opgelost.

Battle of Maestricht

One for all ?

Onder luid commentaar kregen we een peptalk en een heerlijke warming-up alvorens we aan een mooi avontuur mochten beginnen.

One for all and All for one – de kreet die de start van een pittige run inluidde

? All for one

We raasden met z?n alle tegen en langs een sterk rugby team.?Musketiers vlogen van verschillende kanten langs me heen op weg naar de monkeybars die twee variaties hadden.

Memorize

Tijdens het rennen door de bossen met steile beklimmingen en diepe afdalingen moesten we een zes-cijferig nummer onthouden, helaas is deel twee van dit obstakel ergens onderweg gesneuveld en zit ik nog steeds met dit nummer in mijn hoofd.

Het zware en steile landschap eist zijn tol

Als het lichaam het al niet zwaar genoeg had met de enorme beklimmingen en afdalingen, werd dit nogmaals getest bij de welbekende obstakels zoals de over and under walls, crawls, load carry en een heuse boulderwall.

Battle of Maestricht

Zwaar, zwaarder, zwaarst

Via een buddy carry kwamen we uit bij een groot opgezet klimobstakel.?Alsof dit nog niet genoeg was vervolgde hierna al snel de goed utigebreide en pittige weaver die we kennen van het OCRWC.?Hij was niet alleen goed opgebouwd ook zaten de balken op verschillende hoogtes en afstanden van elkaar af wat dit obstakel tot een flinke uitdaging maakten.

Afkoelen in de Maas

Eenmaal aangekomen bij de openbare weg mochten we de route vervolgens langs de Maas vervolgen. Niet alleen er langs, maar ook zeer zeker erin.?Met een flinke sprong maakten we een verfrissende plons en klommen via een net weer naar boven. Vervolgens mochten we onze krachten weer gebruiken om over een aantal walls en hurdles te klauteren.

Already tired?

Na het passeren van het start/finish terrein begonnen we aan de tweede ronde van 7 kilometer.?En nee niet hetzelfde rondje, nee! Een serieus zware ronde die begon met het meenemen van twee autobanden en het flippen van grotere en zwaardere banden.

On top of Maastricht

Al snel mochten we weer tijgeren onder prikkeldraad en de kuitjes klaar maken om een lange maar mooie berg op te klimmen.?Via bospaden kletsen we onze weg naar boven waar we weer een mooi obstakel voor onze kiezen kregen.?Als eerste klom je via een touw omhoog en daarna gleed je aan de andere kant via een paal naar beneden.

Battle of Maestricht

What goes up must come down

Het fijne aan een steile beklimming is toch altijd de afdaling die meestal snel daarna volgt.?In een razend tempo stormden we naar beneden waar we al snel uitkwamen bij een kruising waarbij je eerst onderdoor moest kruipen en later daarna weer overheen moest.?Nog even een kleine klim omhoog en een sprint omlaag voordat we uitkwamen bij een goed en veilig gemaakt ringen-obstakel.?Met goede stevige grepen en lange zwaaien was dit obstakel goed te doen.

Holi color finish

Via een apenhang kwamen we steeds dichten bij de finish.?We werden goed besmeurd met kleurenpoeder (die nog steeds goed zichtbaar is op mijn rug) zodat we stralend en kleurig via het laatste klimobstakel over de finish kwamen.

Battle of Maestricht

Conclusie Battle of Maestricht

Normaal verwacht je kleine obstakels en veel problemen bij een eerste editie van een nieuwe run maar door middel van?kennis, ervaring en feedback was dit beter dan goed.?Mooie grote, uitdagende en varierende obstakels, prachtige omgeving, snelle oplossingsgerichte besluiten en uitbundige deelnemers en toeschouwers maakte deze editie een gewaagde run die je volgend jaar zeker niet mag missen!

Positieve punten

 • heuvelachtig parcours
 • voldoende drinkwater en afkoelmogelijkheden
 • grote en goede obstakels. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal
 • enorme gezellige sfeer voor, tijdens en na de run
 • unieke en prachtige prijzen voor de top 3

Aandachtspunten

 • meer vrijwilligers plaatsen bij het ophalen van startnummers (dit werd trouwens snel opgelost)
 • sommige afdalingen waren gevaarlijk
 • volgende keer een post met bananen toevoegen voor de 14 km
 • meer water obstakels op een warmere dag

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

17 reacties op “Foto’s en review Battle of Maestricht”

 1. Het was een geweldige obstacle run alleen was het erg jammer dat er geen modder was.

 2. vanochtend met veel zin vroeg vertrokken naar maastricht.
  bij aankomst gratis parkeren en zeer mooie omgeving dacht ik van dit word een mooie run.
  dat was eigenlijk het enige positieve wat ik over deze run kan zeggen.
  dit was mijn 4e obstacle run (break out run, viking water, though ten miles.
  en dit was by far de slechtste run die ik heb gelopen.
  van begin tot eind was het eigenlijk slecht geregeld.
  was om 08.45 aangekomen op het terrein en het was eigenlijk onduidelijk waar we zouden moeten starten en hoe de route zou lopen. van de organisatie en vrijwilligers kon niemand mij dit vertellen.
  op zoek naar water om bidon te vullen dat heeft wel een half uur geduurd voordat er ergens een keertje water te verkrijgen was ( en dat met deze hitte)
  om 09.15 naar de tent gelopen met het inschrijfformulier toen stond er ongeveer 20 man voor me en het heeft wel 20 min geduurd voordat ik aan de beurt was. mijn tshirt opgehaald had xl besteld maar die waren er schijnbaar niet dus kreeg ik een xxl ben 195 en niet smal gebouwd maar zelfs ik pas er 2 x in toen stond er al en rij van een kleine 100 man.
  toen dacht ik al hmm denk niet dat iedereen op tijd klaar is voor de start om 10.00.
  en dat bleek ook de start was uiteindelijk rond 10.20 dus al 20 minuten te laat.
  en ik vraag me af of toen iedereen er wel was want er waren bijvoorbeeld ook maar 2 dixies en zag toen wij starten dat daar behoorlijk wat mensen in de rij stonden.
  ongeveer 300 meter naar de start sloegen we links af en weer 300 meter verder kwamen we erachter dat we waarschijnlijk verkeerd waren gelopen. dus het hele startveld omgedraaid en weer terug gelopen.
  na een km of 2 het eerste coolingdownpunt tegen gekomen 1kuubse bakken vol met water. heerlijk dacht ik dit was vooraf aangegeven door de organisatie. na een km of 3 het eerste drinkpunt met water en redbull. prima dacht als dit de hele run is is dit prima geregeld. het was toch al dik 25 graden.
  na een paar hindernissen opgeklommen te zijn naar een 2e plek zag ik dat de nummer 1 (mischien wel onbewust) een paar dalingen en klimmetjes oversloeg dus die was met de noorderzon vertrokken was.
  er was daar ook geen controle op. bij ongeveer de helft van de hindernissen was dat het geval.
  er zaten een aantal afdalingen in die in mijn ogen te gevaarlijk waren behoorlijk steil en de grond was daar zo hard al beton afremmen was daar niet mogelijk
  stukje samengelopen met de jongen die toen 3e lag en onderweg 2 keer gestopt om te zoeken waar we nou eigenlijk heen moesten.
  toen kwam het onderdeel carry your buddy werden we terug geroepen toen we daar eigenlijk al voorbij waren. stond niks aangegeven. het bleek een mini rondje te zijn dus ik mijn buddy op mijn rug rondje lopen. er maar van uitgaande dat we dan 2 rondjes moesten want onderweg stond niet iets van hier wisselen of de vrijwiligers die daar stonden hadden ook niet gezegd je hoeft maar 1 rondje. dus mijn buddy had mats en ik pech. prima lekker doorgelopen
  na een km of 5 gelopen te hebben kwamen we uit bij de maas daar ongeveer een km langs het water in de volle zon gelopen kreeg het toen erg warm en had wel een drinkpunt willen hebben.
  toen mochten we bij ongeveer 6 km de maas in dat was heerlijk afkoelen.
  inmiddels een voorsprong opgebouwd van 200 a 300 meter op de nr 3 en 4
  meteen uit de maas kwam ik bij 3 dames uit van de organisatie en die lieten mij stoppen zeiden bij hindernis 4 heb je een 6 cijferige code gehad, ik zei nee heb ik niet gehad.
  hun oke dan 10 burpees die gedaan. daarna weer verder gerent.
  kijk ik naar een paar honderd meter om zie ik de nr 3 en 4 op ongeveer 50 m achter me.
  ik dacht huh zou ik dan toch die code gemist hebben????
  maar niks was minder waar wat bleek na op het einde hun gesproken te hebben hebben ze aan hun niks gevraagd en mochten hun gewoon doorlopen. verhaal gehaald bij organisatie na de finish. die codes bleken inderdaad niet doorgegeven te zijn bij hindernis 4 dus lieten ze naar mij iedereen maar gewoon doorlopen. scheelt je toch ff een kleine minuut en een hoop energie. niet echt fair.
  nadat ik zag dat ze dichterbij waren gekomen ben ik iets versneld. dit was een fout van me.
  motor opgeblazen en had behoorlijk vochttekort. stukje fout gelopen nog en uiteindelijk afgezakt naar een 4e plek toen kwam bij km 8 pas het 2e drinkpunt incl een sinassappel.
  bij km 9 was er zowaar al weer een drinkpunt denk van hmm dit had wel wat beter verdeeld kunnen worden. ondertussen was ik ook nog even mij mylaps bandje kwijtgeraakt (enkelband) stukje terug gelopen en opgehaald ondertussen was ik terug gevallen naar een 6e of 7e plek
  toen bij km 11 was er weer een drinkpunt toen had ik mezelf iets herpakt en was ik weer op weg naar voren. bij km 12 weer de coolingdownbakken en toen een sprint naar de finish maar kon de mannen voor mij helaas niet meer inhalen. al met al een beetje pech gehad tijdens de run maar wijt ook zeker een hoop aan de organisatie het verkeerd lopen. het maken van burpees terwijl iedereen na mij dat niet meer hoefde. het niks doen met dat de nr 1 gewoon maar wat hindernissen overslaat. in het begin te weinig drinkposten. vantevoren gaf de organisatie aan de 70% door het bos zou zijn en beschut. het was meer 70% in de zon mischien wel meer zelfs. te weinig controle bij de hindernissen. te weinig water onderdelen zeker met deze hitte. of te weinig plekken om te koelen. niet weten hoe de route loopt.
  nee dit was zeker geen goed georganiseerde run.
  en dat is erg jammer want de locatie waar deze run is is echt de beste die ik tot nu toe gezien heb.
  het parcours en de paden zijn prachtig en je kunt je hier echt lekker op uitleven
  samengevat
  + punten : parkeren, de locatie, zwaarheid, cooldownpunten
  – punten: controle obstakels, bewegwijzering, drankposten, geen modder, duidelijkheid in het algemeen, burpees doen en alles achter mij niet, water in start finish gebied

 3. Heel mooi parcours en goede organisatie. Volgende keer meer modder!

 4. Frans Meijers

  Hele mooie run. Toplocatie!
  Bij startfinish misschien een waterput regelen.
  Modder hoeft niet pers?, sprong in de Maas was super leuk.
  Monkeybars waren met het weer een beetje glad.
  Volgend jaar weer!

 5. Het was een beetje chaos bij de uitgifte van de startnummers, maar de organisatie heft dit prima opgelost. Prima run, vooral tweede gedeelte was lekker zwaar. De modder heb ik niet gemist en de verf op het einde heb ik netjes gevraagd of ze me wilden overslaan.
  Het parcours was prima aangegeven en de vrijwilligers deden ook prma hun werk. Drankposten waren er ook genoeg. Enige vreemde was de oproep op faceboek om een lange broek of hoge sokken te dragen. Dat was echt niet nodig. Volgend jaar weer!

 6. Atilla Van Regenmortel

  Het begon al niet te best zondagochtend bij de Battle of Maastricht. De gratis parkeerplaats was mooi meegenomen, maar dan een dikke twintig minuten staan aanschuiven voor het verkrijgen van je startnummer. Gelukkig gaf ??n van de vrijwilligers door dat de start wat later zou zijn. Uiteindelijk konden we dan toch op het vastgestelde uur vertrekken (in mijn geval was dat 11u). De eerste 7km waren doenbaar met de gebruikelijke obstakels. Al begrijp ik nog altijd niet waarom ik de code moest onthouden bij ??n van de obstakels (en ja, ik weet ze nog steeds :-p). Nadien ging de zwaarte van het parcours evenredig omhoog met dat van de hellingen. Eventjes sterretjes gezien. E?n van de grote nadelen is echter dat niet alles duidelijk stond aangegeven of afgebakend. Ook het feit dat het parcours verschillende keren kruist is zeer vervelend (en voor zij die het niet serieus zouden nemen, gemakkelijk om vals te spelen). De locatie is zonder meer top, maar de kinderziektes moeten er echt nog uit om dit tot een success run te maken. De goodiebag bij de finish was ook maar vrij pover. Een degelijke medaille had wel gemogen.

 7. Net als veel anderen, zijn ook wij gisteren naar Maastricht gegaan. Het was een leuke run met een leuk thema in een geweldig mooie omgeving. Dat alleen al maakte het voor ons de moeite waard.

  Ja, er waren wat kinderziektes en ja, het zou slim zijn om die er volgend jaar uit te halen. Ik denk dat we allemaal wel begrijpen dat het voor een club enthousiaste mensen best confronterend is als er ineens daadwerkelijk heel veel deelnemers blijken te zijn, die allemaal willen drinken en die helemaal niet in een rij willen staan. Over de startnummers, de wachtrij en de extra waterposten is alles hierboven al verteld. Wat wij wel heel positief vonden, was dat de waardevolle spullen niet in de tas hoefden te blijven maar dat je die apart in kon leveren. Het spul werd in een envelop gestopt, dichtgeplakt en in een doos opgeborgen. Er werd ook naar je gegevens gevraagd bij het ophalen van de spullen. Hartstikke goed!

  De route liep door een heel mooi gebied, leuk om te zien dat het niet altijd nodig is om hi-tech opbstakels te bouwen maar dat je ook gebruik kan maken van het terrein. Ook wij vroegen ons na de run af wat we nou moesten met dat nummer (574391, startserie 4), maar dat zien we dan volgend jaar wel weer. De duik in de Maas was lekker, heel goed om te zien dat er (behalve een bootje) ook twee duikers in het water lagen die de deelnemers ook ?cht in de gaten hielden.

  We vroegen ons wel af, hoe de veiligheid op de plekken waar je van de hellingen af moest klauteren geregeld zou zijn als de grond nat was geweest. Dan was er zeker meer modder geweest, maar had je dan nog wel grip gehad op die grond?

  Al met al, voor ons zeker de moeite waard en wij zijn er komend jaar ook weer bij!

 8. Als we de kinderziekten/verbeterpunten willen noemen, dat is al gebeurd, mss waten de waterpasten niet allemaal op de juiste locaties verdeeld maar goed regel maar genoeg water zo in de laatste week voor een run wanneer heel horeca Nederland waarschijnlijk een bestelling plaatst voor water, Maastricht zo ie zo vol met waterproblemen Rieu hanger is dus denk dat het met het water nog redelijkDus gelukt naar omstandigheden.

  Modder: niet elke obstacle run hoeft in mijn ogen modder, als ik modder wil ga ik naar mudmasters of de Mud editie van SV, de kracht van deze run lag hem zeker in de obstakels genaamd omgeving. Top en ik geniet, althans de benen, genieten er nog van.

  Organisatie probeer volgende keer meer vrijwilligers te krijgen, contact eens een ROC sport en bewegen wie weet, maak in je parcours sectoren met sectorhoofden en daarmee kortere lijnen om dingen direct op te lossen.

  Aan het enthousiasme van de organisatie heeft het niet gelegen en de verbeterpunten kunnen zeker ook verbeterd worden waardoor de volgende editie absoluut nog mooier kan worden, de mudmasters 1e editie was ook klein en deze organisatie heeft ook zijn leermomenten gehad dus ik ben ervan overtuigd dat jullie ook zeker nog beter terug gaan komen.

  Bedankt. BoM ik heb genoten.

  Ralph van Mokum

 9. Prima run. Petje af voor de organisatie! @jens: wellicht proberen om een dag te wachten met het schrijven van een review, dan is de emotie wat gedaald en is je review van grotere waarde. Tevens is het de bedoeling om een review te schrijven over de obstical run, niet over je eigen prestatie.
  Tot volgend jaar!

 10. Afgelopen zondag deelgenomen aan de Battle of Maestricht. Een OCR over 14km op en rondom de St. Pietersberg. Vooraf ingeschreven voor de Elite wave wat om 10.00u zou starten. Vanwege het feit dat de inschrijfbalie niet goed geregeld was, startte we pas om 10.20u. Erg jammer omdat je er qua voorbereiding vanuit gaat dat je om 10.00u zou starten. Daarnaast zijn we op het start/finish terrein nog een half uur op zoek geweest naar vers drinkwater. Ook was de sanitaire voorziening erg karig. Voorafgaan werden we “opgewarmd” door twee dames om daarna van start te gaan. Voor als nog snap ik niet waarom dit gedaan word bij de elite/wedstrijd vakken. Als het goed is doen deze atleten zelfstandig een warming up. Direct na 300m was de groep het spoor al volledig bijster. Toch vonden we snel het goede pad weer terug. Gedurende de run nog een paar keer naar de goede weg moeten zoeken. Dit was erg jammer. Naar mijn mening waren de drank/water posten te weinig en niet goed over het parcours verdeeld. Met de felle zon en hoge temperaturen was dit naar mijn mening niet goed verdeeld over het parcours. Al met al was het parcours wel erg mooi alleen miste ik de verkeersregelaars. Er waren meerdere punten waar we een doorgaande weg over moesten steken. Obstakels waren leuk en sommigen uitdagend. De verdeling over het parcours was goed. Het shirt dat we kregen is leuk, maar niet kwalitatief. De letters vallen er nou al af. Wat ik zelf persoonlijk wel vreemd vond is dat er alleen prijzen te verdienen waren voor de 1e drie overall. Een beetje onderscheid tussen man en vrouw mag toch wel!? Organisatorisch zou deze jonge run nog veel moeten leren.

 11. Leuke run die zich onderscheid door de geweldige omgeving en zwaar en steil parcours. Dat zijn nog eens Hills waar je lang plezier van hebt!!! Geen modder, maar wel een aantal leuke obstakels waarbij vooral de weaver, klimwandje, triangels en touwklim voor mij favoriet waren. Wel een paar keer flink lang moeten wachten, geen pretje in de brandende zon. Het thema zag ik overigens alleen bij de start (de mannen met stootkussens) terug. Verder wat losse eindjes die m.i. niet zoveel toevoegden of onduidelijk zijn: de verf, het te onthouden nr, het lange broeken advies, tijdregistratie of komen er nog foto’s?
  De minpunten voor mij: lange wachtrij bij startnrs, toiletten en obstakels, overvol startvak (11.00 uur) en er had wel een banaantje bij gemogen onderweg
  De pluspunten: goed ingespeeld op de hitte met voldoende water onderweg, parcours en omgeving echt top.
  Advies: Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, kinderziektes eruit en niet te snel groeien, zet vooral de zwaarte van het parcours en de prachtige omgeving voorop, dat is toch wel de kracht van deze run. Tot volgend jaar!

 12. Mooi parcours voor de eerste keer organiseren was het ondangs wat begin foutjes heel goed en mooi verloop goede inzet organisatie een paar min puntjes maar daar wordt zeker aan gewerkt denk ik van alle eerste keren wordt geleerd toppie en een woord geweldig

 13. Afgelopen zaterdag deelgenomen aan The Battle of Maestricht. Als ik bovenstaande reacties lees lijkt het erop dat de helpers in het veld nog niet helemaal klaar waren, maar dit heeft zich blijkbaar erg snel herpakt. Jammer, want wij ervoeren wel erg de aanwezigheid van de helpers in het veld met de bemoedigende woorden, richting geven, informatie over afstand en wat er nog ging komen (bv waterpost). Erg prettig en ze waren ook erg enthousiast. Ok, de inschrijving ging wat traag en de start was verlaat, maar dit was je snel vergeten in die prachtige omgeving, af en toe even ingehouden om te genieten van de mooie vergezichten. Het parcours was zeer uitdagend met veel hoogtemeters in met name de laatste 7 km. Dit maakte wel dat de korte afstand ook voor de “beginnende” obstacle runner goed te doen was. De obstakels waren goed verdeeld en professioneel in opzet. Geen eigen geknutsel, Hier hebben ze duidelijk verstand van. Na afloop voldoende variatie in spijs en drank om nog even na te genieten en ook leuk voor het publiek om te komen kijken. Tot volgend jaar!!

 14. Prachtige omgeving en een leuke run!

  nr. 4 hier (die een groot deel van de run vlak achter Jens met de lange uitleg heeft gelopen)
  Het begon allemaal zeer plezant, met al na een goeie 150m een collectieve foute richtingsbeslissing, maar dat was snel vergeten.
  Een goeie klim en n?1 was idd snel verdwenen (of die effectief de hellingen heeft overgeslagen heb ik eigenlijk niet gezien maar zo’n scherpe ogen heb ik ook weer niet). De hellingen in het bos waren echt gevaarlijk. Op een van de afdalingen was er een boom los die sowieso gebruikt ging worden om tegen af te remmen en we mogen van geluk spreken dat daar niemand onder is ge?indigd. Hoe dan ook het perfecte obstakel om na 2km al je enkel om te slaan en te moeten stoppen. ik weet niet of dat effectief gebeurd is, in de voorhoede alvast niet en we konden tegen een goed tempo verder gaan. Iets te fantastisch weer, maar als anderen blijven lopen, blijf ik ook lopen. Ik had een mooi uitzicht op nr 2 en 3 dat helaas werd verstoord bij de buddy carry. Numero uno had niet op een volgende moeten wachten, maar ik blijkbaar wel :(15s verlies): ach ja ik heb de anderen nog bijgehaald en die 10 burpees heb ik ook idd niet moeten doen (:20s winst:). De Maas was zalig en eigenlijk heb ik vanaf dan geen slechte ervaringen met de run meer gehad. Ik heb echt genoten van de omgeving en de obstakels. Alleen was de finish na een lange afdaling en had ik dus het gevoel dat ik veel sneller had kunnen lopen. (voor velen waarschijnlijk een voordeel maar een competitiebeest gaat liever tot het uiterste).

  Achteraf gezien vind ik het jammer dat ik de website niet eerder had bezocht, de prijzen voor 1, 2 en 3 zien er zeer mooi uit en had ik het geweten dan had ik toch nog wat tandjes bij gestoken. Volgend jaar zeker weer!

  + omgeving
  + hoogteverschillen
  + degelijke obstakels
  + aangename (iets rustigere) sfeer
  + prijzen (hoewel er ook een prijs voor dames mag worden voorzien)
  – steile, korte afdalingen waren gevaarlijk
  – achterafbeleving iets meer stimuleren

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: