Tough Ten Miles

Foto’s en review Tough Ten Miles – Farmer’s Fun

Afgelopen April had Pleun haar eerste obstacle run / OCR gelopen, 5 km tijdens de Urban Army Run. Het was haar zo goed bevallen dat ze er nog een wilde gaan lopen, maar nu langer. Na de reviews gelezen, en de aftermovie, ?te hebben van de Tough Ten Miles Farmers Fun hebben we besloten om mee te doen aan de 5 mile wedstrijd groep.

Tough Ten Miles – Farmer’s Fun

De inschrijving was duidelijk en ging vlot. Ongeveer een week voor de wedstrijd kregen we een duidelijke e-mail waarin alles vermeldt stond. Een keer doorlezen en je wist alles wat moest weten. Kleding keuze was makkelijk: DMM wedstrijd kleding. Pleun mocht kiezen welke kleur, Oranje of Zwart. Het werd zwart zodat ik in het oranje ging.

Navigatie bracht ons vlot naar Oisterwijk, ook niet ver weg vanuit Helmond, en daar werden we vriendelijk ontvangen door vrijwilligers voor het parkeren van de auto. Wedstrijdlopers vooraan in het weiland (geen parkeerkosten voor deelnemers) en bezoekers naar achteren (? 4,- slechts voor parkeren). Op het terrein aangekomen zie je meteen een tent waar iedereen zijn startnummer op kon halen samen met het wedstijdshirt. Wederom iedereen zeer vriendelijk en op mijn vraag of we mochten ruilen naar 10 Mile was het antwoord direct ja, maar toen wilde Pleun toch niet.

Startterrein

Tough Ten Miles Farmers Fun 2015

Verder op het terrein allemaal verschillende tenten zoals EHBO, afgeven van de bagage, eettent etc. Alles zeer duidelijk en overzichtelijk. Wat direct op viel was de truck met veewagen, de startplaats. Er heerste een heel relaxte sfeer en de eerste kinderen waren al bezig met hun ronde. Geweldig om te zien dat kleine kinderen hier al van genieten. Sommige ouders waren nog fanatieker langs het parcours dan de kinderen die aan het lopen waren. Duidelijk was te zien dat de kinderen genoten van deze run. Na rustig in het gras gelegen te hebben zijn we ons om gaan kleden in de tent. Er was een grote tent voor de dames en heren met een duidelijks afscheiding. Tassen weg gebracht en ook daar alleen maar vriendelijke vrijwilligers. Label voor de tas zat aan het startnummer dus dat was ook weer netjes geregeld.

Warming-up

Na het wegbrengen van de tas was het tijd voor een goede warming-up. De wedstrijd groep voor de 10 Mile werd naar het startvak geroepen voor een gezamenlijke warming up. Iedereen de veewagen in. Zodra de laatste in de wagen stond werd het startsein gegeven. Na iedereen aangemoedigd te hebben, en natuurlijk de Dutch Mud Men?extra hard, hebben we onze laatste voorbereidingen getroffen. Niet veel later werden we opgeroepen om naar ons start vak te komen voor onze 5 Mile. ?Er was een warming-up wat leuk was, maar ik heb ze beter gehad om het zo te zeggen. Nog even een korte uitleg over de veewagen en dat iedereen voorzichtig eruit moest lopen en toen mochten we de veewagen in. Meteen werden de veren van de oplegger getest en deze zijn goedgekeurd want de wagen ging goed op en neer. Iedereen er in en het startschot werd direct gegeven.

Tough Ten Miles Farmers Fun 2015

Van start!

Onder luid applaus vertrokken wij voor onze wedstrijd. Meteen na de start lag er een ?net op de grond. Als 5 Mile loper kregen te maken met 40 hindernissen waaronder netten, strobalen, touw wand, banden wand, banden welke netjes lagen, banden die op een hoop gegooid waren, sloten, een beek met brug etc. Ook hebben we over veel wanden moeten klimmen die eenvoudig te nemen waren.

Obstakels in het thema

De organisatie had agrarische obstakels beloofd en die kregen we ook. Naast een schaapherder en een aannemer mochten we lopen over verschillende boerderijen. Niet alleen over het terrein maar ook door de stallen heen. In de stallen waren obstakels te vinden uit de stal zelf zoals hekwerken etc. Ook bij een boer mochten door een put waar de koeien gemolken worden. Natuurlijk gevuld met water. Lopende van boer naar boer liepen we vooral door de weilanden. Alle boeren waren even enthousiast.

Tough Ten Miles Farmers Fun 2015

Modder!

Het allermooiste obstakel was toch de modderpoel. Toen we aan kwamen lopen werd er direct geadviseerd om niet te lopen want anders zouden we onze schoenen kunnen verliezen. Ben maar direct in de modder gedoken en gaan tijgeren wat niet mee viel. De modder was echt geweldig en zwaar om te tijgeren. Eenmaal eruit samen met Pleun nog een koprol in de modder en door. Tussendoor naar de finish kregen nog een glijbaan gemaakt van halve buizen. Heel effectief, leuk en we werden weer wat ?schoner?. Vlak voor de finish nog even de welbekende monkeybars. Leuk voor mij maar voor Pleun was het toch iets te moeilijk. ?Tot slot nog een mooie glijbaan waarna we even mochten zwemmen. Nog een muurtje over en we waren bij de finish. Daar wachtte ons een mooie medaille, een heel originele en dus extra leuk met als koord een lanyard van de sponsor Bavaria.

Tough Ten Miles Farmers Fun 2015

Conclusie

Ik ben extra trots op Pleun omdat ze met haar 14 jaar waarschijnlijk de jongste deelneemster was en alles zelf wilde proberen. Vooraf zei ze nog dat ze laatste zou worden. Uiteindelijk is ze 25e geworden wat een knappe prestatie is. Natuurlijk heb ik af en toe een handje moeten geven maar cheaten deed ze niet zoals een paar andere helaas wel deden. Ik kan de organisatie een compliment geven voor de run. Ze hadden Farmers Fun beloofd en die hebben we gekregen. Wil je met vrienden of familie lopen dan is dit een aanrader. Organisatie en alle vrijwilligers waren zeer vriendelijk en de boeren zeer enthousiast. Dames en heren bedankt voor deze mooie dag.

Verbeterpunten

Als ik een klein minpuntje mag geven zijn het de startnummers. Onderweg ben ik veel startnummers en dus ook speldjes tegen gekomen op de grond. Mijn startnummer hing nog maar vast aan 1?speldje waardoor ik deze maar eraf gehaald heb. Dat is simpeler op te lossen met polsbandjes bijvoorbeeld.

Foto’s

Uitslag

De uitslag van de Tough Ten Miles Farmer’s Fun kun je hier vinden.

Tough Ten Miles Farmers Fun 2015

7 gedachten over “Foto’s en review Tough Ten Miles – Farmer’s Fun”

 1. zaterdag meegedaan 10 mile. super vermaakt!
  leuke run en gezellige gemotiveerde vrijwilligers.
  betreft organisatie: gemotiveerd en alles goed voorzien. wc douches bbq bad eten drinken ect.
  warming up en startvak kon beter, 100 man in een en trailer is nogal krap….

  voor ons was een groep van teams tegen teams, onze start had 15min vertraging omdat er nog nauwelijks mensen waren gefinisht wat wel kon doordat de run zwaarder was dan daarvoor, ik zal eerlijk zijn dat de run inderdaad geen makkie was. (geen strong viking niveau)

  volgend jaar er weer bij? kans is erg groot tenzij er die zelfde dag een andere grote run is. (aanrader)
  (10 Miles net onder de 2u gefinisht 4de plaats)

 2. Mijn 3e obstacle run van 2015 en (mede dankzij het weer) ook wel de zwaarste. Maar niet t? zwaar, althans niet voor mij. Wat vond ik goed: de diversiteit aan obstakels; de begeleiding bij de obstakels (soms door de boeren zelf!); de verzorgingspunten met water, ranja, fruit en zelfs gevulde koeken; de afstand (zelf 5EM gelopen); Wat vond ik minder goed: de bewijzering op het evenemententerrein; de veiligheid van sommige obstakels (zelf gevallen en daarbij een flinke wond opgelopen door steigerpijpkoppelingen die niet waren afgedekt); soms lange opstoppingen bij obstakels (met name de modderpoel vertraagde enorm); verlate start en het niveauverschil binnen de startgroepen: ik heb veel deelnemers van 2 startgroepen eerder ingehaald. Wellicht dat ze volgend jaar startgroepen kunnen indelen op basis van niveau of prognosetijd net als bij ‘gewone’ hardloopevenementen?
  Ondanks de minpuntjes wel enorm naar mijn zin gehad en genoten van het parcours. Ik ga volgend jaar zeker weer meedoen!

 3. Leuke run.
  Alles duidelijk en makkelijk kunnen vinden.
  Parkeren 100 m van het terrein af en gratis.
  Genoeg te zien en te doen op het terrein ook voor de toeschouwers. Zeker 6 of 7 obstakels binnen een gebied van 200 meter dus er was genoeg te zien.
  Starten was niet helemaal ideaal met dik 100 man in een oplegger dat past net niet.
  In de 2e wave gestart wedstrijd 5em veel mensen van wave 1 ingehaald maar geen opstoppingen gehad.
  na 500 m al een behoorlijk obstakel zeker 15 keer heuveltje op heuveltje af daardoor trok het veld snel uit elkaar
  Veel verschillende opstakels en veel variatie in ondergrond en terrein.
  Had van mij iets meer met water en modder in mogen zitten keer of 4 in een sloot geweest een keer in een poel. 1 bak met water een 1 modderpoel
  wel meer sloten tegengekomen maar deze waren zo smal dat je er zo over heen kon springen
  Wat ik leuk vond aan deze run is dat je echt dwars door 5 of 6 boerenbedrijven rent wat natuurlijk super is voor het thema.
  Veel behulpzame vrijwilligers onderweg.
  En wat fijn was dat met alle nrs 1 van de 5 en 10 em 1e heer en 1e dame een persoon van de organisatie meefietse om te controleren of alles eerlijk gebeurde en eventueel de weg wees.
  verzorging onderweg prima geregeld elke 2 tot 3 km een post
  Al met al een mooie loop.
  En de 35 euro (inlcusief korting) meer dan waard

 4. Ik heb deze run samen met mijn dochter van 14 gelopen. Wat de organisatie belooft heeft hebben ze waar gemaakt. Farmers Fun voor iedereen. We hebben genoten en vooral van het modderbad en de glijbaan aan het einde. Leuke verrassing was de originele medaille, die willen we meer krijgen. Na haar 5 Mile is de volgende stap 10 km. Aanrader voor iedereen die met vrienden of samen met de familie wil lopen. Voor de fanatiekelingen is dit een leuk tussendoortje, maar niet zwaar.

 5. TOP editie van de Tough Ten Miles!
  Ik heb momenteel alle (6) edities meegedaan van de Tough Ten Miles en deze editie was veruit de leukste, zwaarste, origineelste, gezelligste en beste georganiseerde versie! Als starter in de “competition” startvakken nagenoeg geen files bij hindernissen meegemaakt. Goede tijdsregistratie. Leuke, uitdagende en themagerelateerde (Farmers) obstakels. De boeren hebben zich echt lekker uitgeleefd. Prima douchegelegenheid. Ook na de run uitstekend vermaakt op het gezellige horecaplein met bar, dj, watertubs, leuke side events en een heerlijke bbq.

  Als eigenaar van BodyProject vermeldt ik ook graag dat ik van al onze 64! deelnemers enkel positieve reacties over deze editie heb ontvangen. Petje af voor de organisatie en de meewerkende boeren. BodyProject zal zeker weer met grote getale aanwezig zijn tijdens de volgende editie van de Tough Ten Miles.

 6. Tjeerd van der Velden

  Was top! Goede georganiseerd. Tijdens de run hoefden we niet te wachten bij de obstakels. En de variatie in de obstakels waren goed. Tot volgend jaar!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?