Finishers

Alle foto’s, uitslag en review Strong Viking Water Edition

Afgelopen weekend was de derde?Strong Viking run van dit jaar, de Water editie. Dit jaar was het voor het eerst een tweedaags evenement. De voorpret voor deze run was in volle gang op facebook. Op de facebookpagina van Strong Viking werden weer nieuwe obstakels aangekondigd. Daarnaast was er ook de voorpret bij de DMM/DMC vrijwilligerspagina. Vele maakte er een heel weekend van, 1 dag meedoen?en dag 2 een kijkje ?achter de schermen? als vrijwilliger.

Dag 1

Heerlijk zo?n run bijna in de achtertuin. Om 08:30 stapte ik op de fiets richting het startterrein. Parkeren ging heel vlot?. tja voor je fiets vind je gauw een plekje. Op m?n gemakje maakte ik me gereed voor de start. Na een heerlijke warming-up van Cynthia klonk daar het startschot voor vak Odin. Ik vloog over de muur, met vele andere snelle dames en heren. Waaronder een aantal mensen die zich wilden kwalificeren voor het WK in Amerika. Het tempo in het wedstrijdvak lag gelijk hoog. Ik ken het terrein en wetende welke obstakels er nog gingen komen hield ik me aan m?n eigen tempo vast. In 19 km kan er nog heel veel gebeuren.?Het is leuk om te zien dat er steeds meer fanatiekelingen zijn die individueel gaan strijden!

Storm the Castle

Een nieuwe hindernis bij de Strong Viking Obstacle Run. Zeker een hindernis waar samenwerking goed van pas komt! Keihard de schuine muur op rennen om vervolgens een hand te grijpen van een andere viking en dan op deze hoge muur klimmen. Een gave hindernis waarbij veel kracht en snelheid nodig is. Eenmaal boven, alleen of met hulp, is daar toch wel een momentje van trots.

Storm the Castle
Foto via Facebook

Fjord Drop

Een van de nieuwe hindernissen deze editie was de ?Fjord Drop?. Een 10 meter hoge glijbaan! Wat is dit een stoer obstakel om te zien. Een stellage van steigerpijpen met aan de achterkant traptreden en aan de voorkant een glijbaan die op het eind omhoog krult. Wat een beleving om daar bovenop te mogen staan! Na duidelijke instructies door commando?s mocht ik er vanaf glijden. Man man man wat is dit gaaf! Met een flinke snelheid wordt je in het water gelanceerd.

Check out the first Fjord Drop by Team Strong Viking!See you at the Water Edition!Oorah!

Posted by Strong Viking Run on Thursday, June 11, 2015

The Weaver

Een obstakel wat ik al kende vanuit het WK in Amerika afgelopen jaar. Superleuk dat ik deze nu hier stond. Een gave hindernis, waarbij wat techniek komt kijken. Over, onder, over, onder dikke balken zonder de grond te raken. Het WK parcours komt steeds meer naar Nederland. De Platinum Rig is er nu ook elke Strong Viking editie bij, elke keer is hij toch net weer iets anders. Hierdoor blijft het steeds een kleine verassing wat je te wachten staat.

Check out our new OCRWC obstacle: Weaver!Special thanks to Dirk and Dutch Mud Men.Beastmode on!

Posted by Strong Viking Run on Friday, June 12, 2015

De Run

Natuurlijk waren de andere bekende obstakels van Strong Viking ook weer op het terrein te vinden zoals ?The Ice Man?, ?Water Cage?, ?Viking Jump? en de ?Flying Ragnar?die dit jaar ook nieuw is, supertof obstakel trouwens! Alles bij elkaar waren er veel obstakels in of met water waardoor er veel gesparteld en gezwommen kon worden. Het is tenslotte de water editie! ?Tijdens de run waren er weer voldoende drink posten waar ik van de nodige verzorging werd voorzien.

Dag 2

Op zondag mochten er nog eens 3.000 mensen starten. Ik ben samen met vriendlief en 2 vrienden het parcours weer op gegaan. Om er een super gezellige run van te maken en onze 2 vrienden te ontgroenen in obstakelrunning. ??De mud area heb ik nog nooit zo mee gemaakt. Als je in een van de eerste vakken start zijn de trenches heuveltjes zand afgewisseld met water. Inmiddels waren er duizenden mensen over het parcours gegaan waardoor de trenches echt zorgde voor goede modderlaag op je huid. Wat een beleving was dit zeg!! Zoveel lol gehad hier; zwemmen, drijven, glijden in de modder. Aan het eind van de Mud Area voelde ik me 10 KG zwaarder door alle modder op m?n kleding, in mijn haar, het zat overal!
Ik kan jullie vertellen dat we er weer twee obstakelrun verslaafden bij hebben! Ze vonden het geweldig, eindelijk snappen ze waarom ik het zo leuk vind. Ik weet zeker dat er veel meer mensen verslaafd zijn geraakt. Het was een geweldig weekend! Gave obstakels, goede modder, veel water en heel veel gezelligheid .

Conclusie

Het was een fantastisch weekend! Het was heel leuk om vele DMM/DMC langs de kant te zien staan als vrijwilliger. Wat een toppers allemaal, er zijn al vele complimenten gekomen ook vanuit de organisatie! Goed gedaan ?
Iedereen weer bedankt voor dit fantastisch weekend. De organisatie van Strong Viking heeft weer een heel goed evenement neergezet. Alle fotografen hebben weer hun best gedaan om mooie actiefoto?s te maken zodat we nog lang kunnen nagenieten van dit weekend.

Bekijk hieronder alvast het altijd vrolijke sfeerverslag van de?dancingmudchicks.


Strong Viking Water 2015 door dancingmudchicks

Foto’s Strong Viking Water Edition

Uitslag Strong Viking Water Edition

De uitslagen van Strong Viking zullen we publiceren als we ze hebben. Strong Viking zal ze zelf ook op hun uitslagen-pagina neerzetten.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

28 reacties op “Alle foto’s, uitslag en review Strong Viking Water Edition”

 1. wouter van den Boogaard

  Leuke run, af en toe moesten we wat lang wachten en dat was erg jammer.

 2. Sander Tama?la

  Na de Mud Edition 2015 had ik mijn verwachtingen wat bijgesteld. Daar waren een aantal dingen gewoon niet goed geregeld.

  Blijkbaar heeft de organisatie geluisterd, want deze OCR was echt genieten!

  Het begon bij het wegbrengen van de tas: deze keer was een zijde van de tent voor het wegbrengen en de andere kant voor het ophalen. Dus bijna geen wachttijd, slim! Door naar de Dutch Mud Men tent om m’n bestelde Inov-8 Debris Gaiters op te halen (waren super!) en alvast een beetje warmgelopen (het regende nog).

  De start was weer een typische voor Strong Viking. Eerste een warming-up onderbegeleiding van een fitnessdame en een flinke beat. Gezamenlijk aftellen en de muur over!

  Toppers waren de Fjord Drop (wel een wachtrij), Viking Jump en de Flying Ragnar.

  Verder overal goed door kunnen lopen.

  Ik had wel wat meer waterpunten kunnen gebruiken, met dit warmere weer was dat wel een gemis (daarnaast begrijp ik de keuze voor Red Bull niet). Ook miste ik soms pijlen om de richting aan te geven (bijvoorbeeld op het punt dat je voor het eerst langs de Monkey Bars komt, daar kon je naar links en rechtdoor).

  Los daarvan: Ik heb een superdag gehad en erg genoten!

 3. Erg jammer dat we ruim 30 min in de rij stonden voor de glijbaan. Maar voor de rest was het weer top geregeld.

 4. Prima run weer! Een toch wel frustrerende kanttekening vind ik de slechte controle bij de obstakels tijdens de RACE (19 ODIN). Een aantal die in de wedstrijdgroep bij de top ge?indigd zijn voltooide niet alle obstakels erg irritant. Maar vervolgens wel met de eer strijken. Obstakel niet halen is blijven herkansen tot dat je hem haalt anders is het geen wedstrijd lijkt me. De beste en de sterkste hebben dus wederom vandaag niet gewonnen. De lol gaat er zo wel af. Ook de ranglijst word zo minder interessant want ik twijfel aan de geloofwaardigheid. Verder top organisatie!

 5. Ik vond het in 1 woord TOP. Het parcour was erg leuk uitgezet.
  Het lange wachten bij de glijbaan was heel jammer maar ik zit nog steeds na te genieten van dit geweldige obstakel dus het was het wachten waard.
  Volgend jaar zeker weer de water editie!

 6. Isabelle Klaasse

  Ook deze editie was weer geweldig! Erg goed geregeld! Enige minpunt is dat je soms lang moest wachten bij obstakels, zeker een half uur moeten wachten voor die glijbaan, daardoor afgekoeld en veel tijd verloren. Maar ook zeker het wachten waard geweest! Nu al zin in de volgende editie!

 7. Ik zat ook in starvak odin. Bijvoorbeeld bij de platium rig er er duidelijk gezegd bij de mensen die em niet haalde van er 10 burpees gedaan moeten worden. Dus niet oneindig proberen het obstakel te halen. Bij de weaver was er wel een burpee vak, maar geen controle. Misschien moet er voor alle runs voor de deelnemers in de wedstrijdvakken bij de lastigere obstacles meer controle komen. Of misschien bij het falen van een obstacle 5 min tijdstraf. Maar dit kost natuurlijk veel meer administratie, nummers moeten goed zichtbaar zijn, etc. Ook moet elke deelnemer dan weten hoe elk obstacle werkt. nu is dit bij de platium rig bij het laatste item niet vanzelfsprekend.

  Verder vond ging het bij mij best lekker. Voor obstacle 11? verkeerd gelopen met een groepje. Maar gelukkig alleen obstakel 11 gemist en niet als vorig jaar een km of 3 afgesneden.

  0 minuten wachttijd gehad bij de obstakels. Maar als je in de middag start dan moet je echt rekening houden met wachten, daar kun je bijna niets aan doen. In vak Loki was het ook nog goed te doen qua wacht tijden. Dus mensen als je niet wilt wacht lekker vroeg op en in een van de eerste vakken starten.

 8. Ricardo Barrientos de Reus

  Top dag! Enige jammer was de wachttijd bij de fjord drop!

 9. pieter zwart

  Wederom goed georganiseerde run met erg leuke nieuwe obstakels (de grijns van de Fjord Drop zit nog op mijn gezicht). Fijne aanstekelijke sfeer op het startterrein, bagage prima geregeld en hoewel voor mij nooit echt een punt waren warme douches toch wel lekker. Minpuntje was inderdaad de controle bij de hindernissen, soms niet aanwezig, maar erger nog; onge?nteresseerde controleurs. Super dag gehad!

 10. @ Johan: Het is toch een obstakel run en een wedstrijd dus alles moet je halen dat is toch eerlijk? Burpees vind ik persoonlijk niet afwegen voor een wedstrijd. Als je wedstrijden wil lopen moet je all round zijn voor deze sport, dat is mijn mening. Wil je steggelen moet je niet mee doen met de RACE. Ik houd zelf persoonlijk van het wedstrijd element en de beste moet winnen dat is dan helaas nu niet het geval. Uiteraard ben ik trots op mezelf en mijn eigen plek en tijd. Oh en het kost echt geen administratie ik loop veel survivalruns en daar is het heel simpel niet halen herkansen zovaak je wilt haal je het niet en huppel je snel door. Knippen ze je bandje af of bellen even met de walky talkie naar het volgende onderdeel?! super goede oplossing en kost echt heel weining energie en administratie!?

 11. Ik ben het met je eens, maar dan zouden de regels gelijk moeten zijn voor alle wedstrijdvakken in de diverse runs in NL. Of iig voor de OCR kwalificatie runs. Anders zou je in 1 run makkelijk obstacles kunnen skippen en winnen en bij de andere run sta je niet eens in de top 20.

  Bij de grote runs in NL, dus mud masters en strong viking zijn er volgens mij geen regels over het niet halen van obstacles en de positie in de ranglijst (anders dan burpees).

 12. echt genoten!! watereditie is sws mijn favoriet. Super georganiseerd. organisatie heeft duidelijk punten verbeterd zoals tassen in- en afname. shirtjes verpakt in plastic. het toppunt waren de fjord drop, flying ragnar en de halve ramp. echt genoten!

  enige minpuntje was de bewegwijzering die op een punt ontbrak. bijna verkeerd gelopen, bij aangeven aan een vrijwilliger vertelde hij dat de organisatie niet reageerde. – startvak Odin.

  volgende jaar weer!

 13. Dit was nummer 3 van de verjagen, tot nu toe 1 van de gaafste van de 3. Sfeer was weer zo als gewoonlijk goed. Hoor mensen klagen over de langere wachtrijen. Vond bij Fjord drop nog mee vallen. Wij hebben wat langer bij de weaver moeten wachten. Maar dat blijf je altijd wel houden. De vrijwilliger die er bij stond gaf ons nog wel de optie om meteen voor 10 burpees te gaan. Heb hem toch geprobeerd en moest als nog burpees doen. Vond hem lastig. Verder nergens lang hoeven wachten. Is natuurlijk ook erg een moment opnamen.

  Heb wel het gevoel dat de iceman steeds warmer wordt, of je went er aan. Maar kan me nog herinneren dat er gewoon ijs in dreef dit heb ik de laatste tijd niet meer mee gemaakt. (ook dit kan een moment opnamen zijn)

  Verder veel nieuwe obstakels en de oude vertrouwde zaten er ook weer in. Fjord drop, flying ragnar en storm the castle waren erg gaaf. Wat had ik zin in de fjord drop en heeft het waar gemaakt. Als ik er aan denk krijg ik nog steeds een smile op mijn gezicht. Flying ragnar was weer super, storm the castle heb ik helaas niet gehaald heb het 2 keer geprobeerd en toen vond ik het wel genoeg. Misschien de volgende keer. Naar dat we klaar waren nog even gekeken blijft ook leuk om te zien dat er toch veel mensen zijn die hem goed halen.

  Natuurlijk hebben we ook weer een aftermovie gemaakt. Hoop dat jullie hem leuk vinden en op naar de Brother.
  Deze zal qua temperatuur wel wat zwaarder worden.

  https://youtu.be/6wIVHZ1P5no

 14. Top dag! Mooie obstakels, maar relatief veel modder en weinig water in de eerste 7 km’s en op het lange stuk (19 km) wel redelijk saaie lange stukken lopen, daar had wat meer mogen gebeuren wat mij betreft.
  De glijbaan was super, vet steil en echt even vliegen! Flying Ragnar en de Viking Jump eveneens erg fijn, en ook leuk om de Weaver eens uit te kunnen proberen. Zet er volgende keer 2 naast elkaar want deze gaat gewoon wat langzamer.
  Qua faciliteiten, deze keer weinig gebruik van gemaakt: tas in de auto en eigen eten&drinken mee. Scheelt een hoop (evt.) ergernis, en houdt de focus waar het echt om draait: het parcours. Dik in orde dus 🙂

 15. Dat klopt idd. Het gaat vast en zeker een keer komen want een groot aantal stoort zich hier vreselijk aan!

 16. N?t niet de maximale sterren van mij.
  Geweldige organisatie met super obstakels!

  Twee minpuntjes:
  Eerste is de enorme wachtrij van 45 minuten voor Fjord Drop. Vond hem overigens wel geweldig, maar de volgende keer sla ik hem dan toch liever over en kies ik voor de burpees (Tenzij er niet zo’n enorme rij staat natuurlijk)
  Tweede minpunt is dat ik bij de finish een Brother-shirt blijk te hebben gekregen, die ook nog eens twee maten kleiner uitvalt. (had hem na voorgaande ervaringen al een maat groter genomen, maar was nog veel te klein)

  Verder helemaal top!

 17. Eddy-Paul Bakker

  sluit me aan bij het verslag van Lisanne het was een super weekend.

 18. Jeroen Berends

  Er zijn wat kleine dingetjes die toch beter kunnen.
  – Al eerder gezegd en misschien nog lastig omdat de sport in de kinderschoenen staat maar bij de kwalificatie voor het OCRWC heb ik me groen en geel ge?rgerd aan een deelnemer voor mij. Keer op keer niet eens de moeite doen om een obstakel te halen en deze dus over te slaan. Ik heb me voorgenomen om hem niet van mij te laten winnen en met alle kracht die ik had heb ik hem uiteindelijk kunnen inhalen. Vrijwilligers die er komen te staan moeten instructies meekrijgen dat ze de eerste driehonderd deelnemers extra streng controleren en anders (desnoods aan de hand van afknippen deelnemersbandje) hard straffen. Zulke mensen moet je niet in een wedstrijdvak willen hebben en moet je direct duidelijk maken dat dit niet de normale gang van zaken is.
  – Ik vond het een raar idee dat ik bij de mud-editie wel een bandje heb gekregen waarmee ik ingeleverde bagage kon ophalen. Bij de water-editie echter niet. Ik hoorde van anderen dat tassen en zelfs auto’s zijn gestolen en dit is niet echt goed voor de naam van de organisatie.
  – Uitdelen van shirts… Man, man, man… Wat een vertoning. Shirts zonder bedrukking, shirts met verkeerde bedrukking en af en toe een goed bedrukt shirt. Ik kreeg eerst een shirt zonder bedrukking achterop en was eerder verbaasd dan verontwaardigd. Ben er mee teruggegaan naar de stand waar ze de shirts uitdeelden en kreeg daar zomaar een mud-edition shirt in de handen gedrukt! Kom op zeg mensen. Nog een keer wat van gezegd en uiteindelijk een goed shirt gekregen maar dit is een beetje jammer. Je wil wel graag de juiste souvenirs meenemen naar huis! Desnoods bij inschrijven de kledingmaat in laten vullen en die op het polsbandje laten drukken. Dan kun je nooit zoveel shirts overhouden dat je ze moet uitdelen bij volgende runs.
  – De bewegwijzering is ook raar. (Sorry, ik klaag veel maar zie het als opbouwende kritiek). Ik kwam vanaf de a50 over de e31 aan in Wijchen. Ik moest (volgens de navigatie) door een woonwijk en dan sluipdoor/kruipdoor over het spoor naar de Berendonck. Pas bij het spoor staat een bord van Strong Viking maar aan de andere kant van de rotonde is het terrein al dus een beetje overbodig. Misschien vanaf de snelweg al een bord plaatsen met de aanwijzingen want zonder navigatie is het praktisch onmogelijk om er te komen.

  Verder…

  Toprun! Echt waar! Genoten, kapot gegaan, kortom weer waar voor het geld. Alleen die prijzen bij de stands… Maar goed, genoeg geklaagd! 😉

 19. Super run met wederom goede faciliteiten op en rond het startterrein.
  Ook de nieuwe obstakels vallen in de smaak!
  Mogelijk een wijziging in de warming up want na alle edities van Strong Viking meegemaakt te hebben kan ook dit onderdeel wel wat worden vernieuwd..;)
  See you in the mud

 20. Wat zou jij graag willen vernieuwen in de warming up? Ik sta altijd open voor tips.

 21. Het was opnieuw weer een super run, met een aantal nieuwe obstakels die weer voor extra uitdaging en amusement zorgde. Het leek in het begin meer een modder editie dan de water editie, maar dit maakte het er niet minder leuk op. De Fjord Drop was ook erg gaaf en de The Weaver was ook een leuke toevoeging (had we wat langer mogen zijn). Bij ons was het qua drukte erg goed te doen (19km), maar wij hebben ook gewacht op deelnemers die in de 7km mee deden. Deze stonden soms in lange file’s waardoor het voor hun misschien een stuk minder leuk is. Kortom dit mocht voor ons de pret niet drukken! Ik zeg in 1 woord, een TOP run !

  https://www.youtube.com/watch?v=jci1kZ2FCAI

 22. Gaaf parcours, veel modder, veel water en mooi weer. Het ijsbad lijkt wel steeds minder koud te worden, zeker in vergelijking tot de Brother edition van vorig jaar.

  Zeker een geslaagde dag.

  Ook wel wat puntjes van kritiek:

  – bijna een uur moeten wachten bij “Fjord Drop”.
  – ondanks start in het DMM vak was het parcours naar de 19km al afgesloten. De eerste 7 km hebben we wat rustiger aan gedaan, omdat we een stuk zijn meegelopen met onze echtgenotes die deze run de eerste keer deden. Wel vreemd dat je dan vervolgens alleen nog maar 13 km kan lopen.

 23. Joost Verbrugge

  Ok?,
  In de revieuw van de mud edition ben ik kritisch geweest en was ik ook echt teleurgesteld in de organisatie. Maar nu… Ik heb beide dagen gelopen en zwaar genoten! Ik merkte dat de organisatie echt wat met de feedback van de afgelopen keer heeft gedaan.
  Mijn complimenten! Ik kon razendsnel mijn startnummers ophalen en die klopten ook gewoon. Ik kon razendsnel mijn tas inleveren en weer ophalen.
  De vrijwilligers op de posten waren enthousiast en waarschuwden daar waar echt noodzakelijk.
  Goed geregeld dus!
  Enige minpuntje: Ik zat op zondag in startgroep Asmund (eerste groep) en toch waren er bij de finish al geen shirts meer in maat XL.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: