Urban Nature Run 2014

Foto’s en Review Urban Run Assen

Urbanrun Assen. Met een inleg van 5 euro is het altijd maar de vraag waar je in terecht komt. In ieder geval verwachte ik hier en daar wat nattigheid, geen modder en basic hindernissen.? Het bedrijvenpark had hulp van defensie en de brandweer en dit kon nog wel een interessante combinatie vormen.

Op naar Assen

Bij aankomst werd ik opgevangen door een paar parkeerwachters die netjes aangaven waar ik mijn auto kon parkeren. Het (na)inschrijven ging super snel en ik kreeg direct mijn t-shirt en een bon voor een glas drinken. Een consumptie krijgen voor een run begint?is voor mij nieuw, maar was zeker met het warme weer erg welkom. De waardevolle spullen konden gratis en beveiligd worden achtergelaten.

Toen mijn loopbuddies ook hun spullen hadden zijn we rustig naar het startterrein gewandeld. Onderweg kwamen we een aantal smalle paadjes tegen waarbij je anderen?niet kon passeren. De vraagtekens kwamen langzaam maar zeker bij ons boven. Met de warming-up begonnen de vraagtekens nog iets meer te groeien. ?Zijn wij nu zo verwend met de duurdere runs of is deze warming-up gewoon niet zo goed?? vroeg Ingrid zich hardop af. Ondertussen stonden drie mannen op het podium fanatiek te jumping-jacken en te punchen.?<

Vervolgens bleek er een klein foutje op de website te staan. In plaats van vijf en tien kilometer liepen de routes over vier en acht. Wel had de langere afstand een aparte lus en hoefden de lopers dus niet twee keer dezelfde ronde te lopen. Maar vooralsnog maakte het allemaal niet uit. Met het lage inschrijfgeld, 300 deelnemers en geen ervaring in het organiseren van obstakelruns kun je niet verwachten dat alles perfect gaat. Daarnaast was de sfeer op het terrein buitengewoon goed. Er werd gelachen, er vlogen wat grapjes heen en weer en de spanning bij de kinderen werd iets hoger omdat we werden opgedeeld in kleine startvakken van tien en er werd gestart om de vijf minuten.

Start van de Urban Run Assen

Na de start ben ik aangesloten bij Johan en zijn dochter. Gezellig in een mooi tempo het parcours op. De start was direct een hindernis: Een ronde van twee banden meetillen. Na deze ronde kregen we twee zandbulten en vervolgens kregen we afkoeling door de brandweer. Eerst onder het watergordijn door en vervolgens via een net over de sloot terwijl je een flinke lading water over je heen kreeg. Helemaal niet erg, het was warm zat voor een koude douche! Na een paar keer een klim te hebben gemaakt moesten we een modderige sloot in. Het modderkind in mij was blij en opgelucht. Toch modder! De route ging verder langs een paar klimnetten, touwklimmen, een paar buizen en stukjes hardlopen.

Leuke verrassing

Na een paar kilometer kwamen we aan bij een leuke verrassing: We gingen van de brug af tokkelen! Bij een grote run is dat bijna onmogelijk vanwege het aantal deelnemers, maar hier was het nog goed te doen. Na ongeveer tien minuten wachten waren wij aan de beurt en konden we springen. De route ging verder met het vullen van zandzakken en meeslepen, een balkenklim, een paar klimnetten en een drinkpost.
Vlak na de drinkpost werden de vier en acht kilometer even van elkaar gescheiden. De acht ging waterbakken slepen, de vier sloeg af en ging terug richting het startterrein. In de acht kilometer werd er nog gestept en gesleept. In plaats van wegbewijzering stond hier een vrijwilliger om uit te leggen welke kant je op moest. Op een later vier en acht kilometer kruispunt stond weer een vrijwilliger om uit te leggen welke route je moest volgen. Prima en duidelijk.
Terugreis ging weer via de moddersloot en de brandweer. Direct even schoonspoelen!

Finish

Bij de finish stond een flesje drinken klaar en een sleutelhanger van defensie. Helaas was er op het finishterrein niet heel veel te beleven. Ik ben vrij snel weer teruggegaan naar de kleedkamers om mijn spullen op te halen. Het bonnetje met het nummer voor mijn sleutel is helaas door de hoeveelheid water overleden en met een beschrijving hoe mijn sleutel eruit zag kon ik ook deze weer in ontvangst nemen.

Conclusie

Al met al was de Urbanrun Assen een hele leuke run om te doen. Veel variatie en originele hindernissen. De wachttijden vielen mee en er is goed ingespeeld op het weer met het uitdelen van water. De faciliteiten waren erg goed. Veel kleedkamers en douchemogelijkheden. Bij een aantal onderdelen stonden vrijwilligers om uit te leggen wat er moest gebeuren en bij plaatsen waar geen vrijwilliger was stond er een bordje met uitleg. De route zelf was duidelijk aangegeven door middel van linten en goed te doen voor alle leeftijdscategorie?n. Wanneer er zelfs hindernissen op leeftijden en moeilijkheid worden aangepast is dat toch wel heel fijn!
Een paar punten van aandacht zijn de warming-up en de manier van starten. Uit een kort gesprekje met een vrijwilliger bleek dat zij zelf ook deze punten al hadden opgemerkt. Vanwege het kleine deelnemersveld is het waarschijnlijk onmogelijk dat ze de prijs voor beste nieuwkomer binnen halen, maar ik hoop dat de organisatie dat voor lief neemt en deze run blijft organiseren.

Foto’s Urban Run Assen


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

4 reacties op “Foto’s en Review Urban Run Assen”

 1. Leuke verrassend parkour, meer een mudrace dan een Urbanrun.
  Ik heb genoten!

  verbeterpunten:
  Werken met starttijden, nu stonden alle deelnemers te wachten.

 2. Goed georganiseerd, leuke route. Alleen erg lang wachten bij de start. Tokkelbaan overgeslagen ivm te lang wachten.

 3. Prima run en leuk parcours met leuke hindernissen. In groepjes van 10 starten om de vijf minuten was niet fijn. Nu stond je na de warming up erg lang te wachten voordat je mag vertrekken. Of werken met starttijden of een ander soort start. Ook het onthaal bij de finish mag meer sfeer hebben. Verder een erg leuke dag gehad.

 4. Voor een eerste keer en voor 5 euro was dit een dikke voldoende. Goed parcours, leuke obstakels. helemaal goed. Helemaal geen kritiek? Toch wel. Als je iets van 300 deelnemers hebt kun je niet 10 mensen laten starten om de 5 minuten. Dan heb je de rekentoets niet gehaald. Is niet handig. Kwam natuurlijk door dat tokkelen waar maar 1 per keer kon. Maar doe dat dan later als het veld uit elkaar ligt.
  Of laat de 8 eerst starten en dan half uur later de 4. Nu was het een rommeltje en duurde veel te lang.

  Een bijzonder obstakel was ook de woedende boer die boos was omdat we op zijn land liepen en zijn bieten kapot maakten. Hij had natuurlijk volkomen gelijk. Geen handige zet van de organisatie. En niet fijn om dat als deelnemer op je kop te krijgen.

  Het einde was ook een beetje jammer. Geen mensen meer, geen muziek. Niks. Maak er dan ook een feestje van.

  Alles met elkaar nog wel een meer dan dikke voldoende voor deze Urban run in Assen. Volgende jaar weer doen en leren van de fouten. Complimenten voor de obstakels en de vrijwilligers.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: