Kruiwagenrace nu ook in Nederland

We hadden al een obstacle run met je fiets, maar nu kun je ook iets anders meenemen. We hebben tijdens een normale obstacle run al wel eens een kruiwagen gezien die meegenomen werd. (Let op, je kunt nu een teamticket winnen als je een leuk item meeneemt.)?Op zaterdag 25 juli zal er in Molenschot, tijdens de jaarlijkse kermis, de eerste Nederlandse kruiwagenrace plaats vinden. In Belgi? worden deze runs al vaker georganiseerd.

Kruiwagenrace

De kruiwagenrace is een wedstrijd voor teams van 2 personen, die met een kruiwagen een circa 5 km lang parcours zo snel mogelijk dienen af te leggen. De kruiwagens moeten verbouwd zijn en dienen minstens 70 kg (damesteams 50 kg) te wegen. Op het parcours zijn her en der hindernissen aangelegd. De deelnemers moeten gedurende hun race 15 opdrachten volbrengen. Hiervoor krijgen de deelnemers ook, enkele weken voor de start, een kitlist met materialen die ze nodig hebben om de opdrachten te kunnen vervullen. Daarbij kunnen zij bonustijden verdienen en/of straftijden oplopen. De opdrachten zijn zeer gevarieerd en worden zorgvuldig geheim gehouden.

Bij de aankomst wacht, na veel bloed, zweet, tranen, vaardigheid, karakter en een fikse dosis geluk, de eeuwige roem voor de winnaars, en de troost dat deelnemen belangrijker is dan winnen voor de verliezers.

De meest originele kruiwagen

Naast het klassement voor de race wordt er ook een klassement gemaakt voor de origineelste kruiwagens. Deze worden voor de start door een vakjury beoordeeld. Er worden bonustijden toegekend aan de origineelste kruiwagens en straftijden aan de minst originele. Hierdoor wordt uiteraard ook veel aandacht besteed aan de verbouwing van de kruiwagens. Door de bonus en straftijden kan het zo maar zijn dat het snelste team dat de finish passeert, niet de winnaars van de kruiwagenrace zijn.

Kruiwagenrace
De kruiwagenrace in Molenschot

Om te winnen is dus niet alleen snelheid en pure spierkracht nodig, maar zijn ook creativiteit, tactiek en misschien wel wat geluk, van belang.?Na afloop is er voor alle deelnemers een barbecue en aansluitend de prijsuitreiking in de feesttent.

Meedoen aan de kruiwagenrace?

Wil je mee doen, dan kun je inschrijven door een mailtje te sturen naar; [email protected].?Vermeld daarin de gegevens (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en mailadres) van jezelf en je teamgenoot.?De kosten zijn ?60 per team inclusief barbecue.

Like de Facebook pagina voor meer info en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top