Down Under Obstacle Run

Reviews Down Under Obstacle Run

Supergave run. Ok?, het was rotweer, koud, veel wind, de enige dag in de week zonder zon, het water was ijs- en ijskoud, maar wat dondert het? Achteraf vooral spierpijn in de buikspieren van de slappe lach, geweldig veel plezier gehad. De saamhorigheid van met zijn allen door de modder ploeteren is fantastisch.

De mensen van het team hebben duidelijk plezier in hun werk. Heb je vragen, je kunt overal terecht. Ook bij problemen hoef je je geen zorgen te maken, EHBO is in overvloed vertegenwoordigd en snel bereikbaar in geval van trammelant.

Het terrein van Down Under is natuurlijk wel uitermate geschikt voor zoiets, alles wat je nodig hebt voor een Obstacle Run is aanwezig. Ik woon zelf op 10 minuutjes fietsen afstand, dus kwam op de fiets, maar ook met de auto kun je er prima komen en de bus stopt vlakbij. Goed bereikbaar voor iedereen dus.
Bij aankomst was meteen duidelijk waar je je spullen kon laten, waar je kon omkleden en er waren meer dan genoeg voorzieningen als toilet, kleedruimte en douche. Je kreeg een tasje met muntje voor een sat? en een leuk tijdschrift (Elsevier Juist).

Down Under Obstacle Run

Parcours is top, alhoewel er nog wel ruimte is voor verbetering. Hier en daar ontstaan wachtrijen door te kleine obstakels voor te veel mensen. In het begin liepen we meteen al vast toen ongeveer 50 man door een klein buisje heen moest om via het water verder te gaan. Ben je net begonnen, sta je al stil, dat is jammer. Dit houdt de groep wel lekker verspreid, maar het is in weer en wind best wel vervelend om 5 minuten te staan wachten tot je weer iets mag, dus dat kan beter.

Dit parcours is voor beginners best wel pittig, ik heb verschillende mensen onderkoeld langs de kant zien zitten. Er wordt gesteld dat je meer dan 3 pakken melk moet kunnen tillen, maar maak daar maar wat meer van. Sommige obstakels zijn niet te doen als je geen getrainde armen hebt, al ben je verder nog zo fit. Dat maakt het wel extra leuk om dit nog een keer te doen. Je weet dan wat je moet trainen en kunt zo weer zien of je vooruit bent gegaan.

Voor kinderen is deze tocht bij deze weersomstandigheden (11 graden, flinke wind) echt te bar. Daarbij moeten ze ook echt wel goed kunnen zwemmen, want het waden door de modder en het zwemmen gebeurt in echt diep water en zeker in de modder word je goed vastgezogen, waar je als kind toch wel moeilijk verder kunt zonder hulp van anderen. Vandaar dat er natuurlijk ook een kidsrun van 3 kilometer is en ik vind het verstandig om pas deel te nemen aan de 6 km vanaf een jaar of 16.

Down Under Obstacle Run

De bewegwijzering is over het algemeen goed. De zwart/gele linten lopen overal duidelijk door. Heel af en toe ontbreekt het lint dan echter helemaal en dan heb je al snel de neiging verkeerd te lopen. Dit kan nog iets duidelijker/consequenter dus, maar is geen onoverkomelijk ding.

Verder hadden wij niet eens in de gaten dat we al over de finish waren, dus die mag ook wel iets beter aangegeven worden dan alleen met een rood/wit lint op de grond. Dat zie je na 6 kilometer bikkelen in de kou echt niet meer.

Wat helemaal top was, waren de ?kannibalenpotten? na de finish. Lekker warm water, wat je echt wel kunt gebruiken als je het zo koud hebt. Heerlijk weer een beetje op temperatuur komen, wat eerlijk gezegd alsnog niet echt lukte en gelukkig waren er dan ook perfecte isolatiedekentjes. Aan alles was gedacht.

De banaantjes en het drinken ongeveer een kilometer?voor de finish zijn wel lief, maar totaal niet handig. Verder lopen met een banaan en een flesje water in je maag werkt niet echt en er waren dan ook best veel mensen misselijk naderhand. Ook weer een aandachtspuntje dus.

Maar goed, de run is nog volop in ontwikkeling en wordt elk jaar weer beter, dus ik verwacht dat dit volgende keer allemaal nog beter geregeld is.

Down Under Obstacle Run

De kleine kritiekpuntjes vallen in het niet bij het overweldigende enthousiasme van de lopers en de organisatie. Het is een geweldige ervaring en iets wat je allemaal een keer gedaan moet hebben in je leven! Je voelt je weer net als vroeger toen je als kind overal op en onder klom zonder je druk te maken over je kleding. Zorg wel dat je goed getraind bent, zodat je zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan het spelen in de modder.
Ik ga zeker nog een keer!!!!!

Bekijk voor de volgende editie onze Obstakels.com/Kalender

Bedankt voor de review Arinka, (Run Eat Relax Repeat.)?

Foto’s via Facebook


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

6 reacties op “Reviews Down Under Obstacle Run”

 1. Wat een tof parcours weer. Erg leuke opstakels en wat een heerlijke modder. Vorig jaar ook meegedaan en blij met de toevoegingen van dit jaar. Volgende keer zeker weer, hopelijk dan wel weer warme douches?

 2. Leuke beginners run, ik heb deze run met wat onervaren collega’s gedaan en we hebben het erg naar ons zin gehad.

  De obstakels waren voor beginners goed door te komen en er waren onderweg verschillende EHBO posten. De regen en gure wind waren het grootste obstakel.

  Helaas geen t-shirts/medailles/herinneringen voor de volwassen deelnemers, maar voor de prijs van 35 euro is dat geen groot probleem.

 3. Supergave run. Ok?, het was rotweer, koud, veel wind, de enige dag in de week zonder zon, het water was ijs- en ijskoud, maar wat dondert het… Achteraf vooral spierpijn in de buikspieren van de slappe lach, geweldig veel plezier gehad. De saamhorigheid van met zijn allen door de modder ploeteren is fantastisch.
  De mensen van het team hebben duidelijk plezier in hun werk. Heb je vragen, je kunt overal terecht. Ook bij problemen hoef je je geen zorgen te maken, EHBO is in overvloed vertegenwoordigd en snel bereikbaar in geval van trammelant.
  Het terrein van Down Under is natuurlijk wel uitermate geschikt voor zoiets, alles wat je nodig hebt voor een Obstacle Run is aanwezig. Ik woon zelf op 10 minuutjes fietsen afstand, dus kwam op de fiets, maar ook met de auto kun je er prima komen en de bus stopt vlakbij. Goed bereikbaar voor iedereen dus.
  Bij aankomst was meteen duidelijk waar je je spullen kon laten, waar je kon omkleden en er waren meer dan genoeg voorzieningen als toilet, kleedruimte en douche. Je kreeg een tasje met muntje voor een sat? en een leuk tijdschrift (Elsevier Juist).
  Parcours is top, alhoewel er nog wel ruimte is voor verbetering. Hier en daar ontstaan wachtrijen door te kleine obstakels voor te veel mensen. In het begin liepen we meteen al vast toen ongeveer 50 man door een klein buisje heen moest om via het water verder te gaan. Ben je net begonnen, sta je al stil, dat is jammer. Dit houdt de groep wel lekker verspreid, maar het is in weer en wind best wel vervelend om 5 minuten te staan wachten tot je weer iets mag, dus dat kan beter.
  Dit parcours is voor beginners best wel pittig, ik heb verschillende mensen onderkoeld langs de kant zien zitten. Er wordt gesteld dat je meer dan 3 pakken melk moet kunnen tillen, maar maak daar maar wat meer van. Sommige obstakels zijn niet te doen als je geen getrainde armen hebt, al ben je verder nog zo fit. Dat maakt het wel extra leuk om dit nog een keer te doen. Je weet dan wat je moet trainen en kunt zo weer zien of je vooruit bent gegaan.
  Voor kinderen is deze tocht bij deze weersomstandigheden (11 graden, flinke wind) echt te bar. Daarbij moeten ze ook echt wel goed kunnen zwemmen, want het waden door de modder en het zwemmen gebeurt in echt diep water en zeker in de modder word je goed vastgezogen, waar je als kind toch wel moeilijk verder kunt zonder hulp van anderen. Vandaar dat er natuurlijk ook een kidsrun van 3km is en ik vind het verstandig om pas deel te nemen aan de 6 km vanaf een jaar of 16.
  De bewegwijzering is over het algemeen goed. De zwart/gele linten lopen overal duidelijk door. Heel af en toe ontbreekt het lint dan echter helemaal en dan heb je al snel de neiging verkeerd te lopen. Dit kan nog iets duidelijker/consequenter dus, maar is geen onoverkomelijk ding.
  Verder hadden wij niet eens in de gaten dat we al over de finish waren, dus die mag ook wel iets beter aangegeven worden dan alleen met een rood/wit lint op de grond. Dat zie je na 6 km bikkelen in de kou echt niet meer.
  Wat helemaal top was, waren de ‘kannibalenpotten’ na de finish. Lekker warm water, wat je echt wel kunt gebruiken als je het zo koud hebt. Heerlijk weer een beetje op temperatuur komen, wat eerlijk gezegd alsnog niet echt lukte en gelukkig waren er dan ook perfecte isolatiedekentjes. Aan alles was gedacht.
  De banaantjes en het drinken ongeveer een km voor de finish zijn wel lief, maar totaal niet handig. Verder lopen met een banaan en een flesje water in je maag werkt niet echt en er waren dan ook best veel mensen misselijk naderhand. Ook weer een aandachtspuntje dus.
  Maar goed, de run is nog volop in ontwikkeling en wordt elk jaar weer beter, dus ik verwacht dat dit volgende keer allemaal nog beter geregeld is.
  De kleine kritiekpuntjes vallen in het niet bij het overweldigende enthousiasme van de lopers en de organisatie. Het is een geweldige ervaring en iets wat je allemaal een keer gedaan moet hebben in je leven! Je voelt je weer net als vroeger toen je als kind overal op en onder klom zonder je druk te maken over je kleding. Zorg wel dat je goed getraind bent, zodat je zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan het spelen in de modder.
  Ik ga zeker nog een keer!!!!!

 4. Jeroen de Leeuw

  Facilteiten: Geen warme douche, kleedruimte in het zand.
  Veiligheid: sommige opstakels waren te glad, in de modder zaten veel grote stenen en plastic.
  Warming up: Was maximaal 3 minuten.

  Verder het heel goed naar mijn zin gehad, op naar oktober.

 5. Ik vond vooral de prijs/kwaliteit verhouding ver onder de maat. Snap ook wel dat een daginschrijving wat duurder is maar 34,50 voor de 6 km vind ik echt teveel. Krijg je wel 1 stokje sateh voor, helaas eet ik vegetarisch…. Alleen koude douches….. Veel stenen en scherp plastic tussen de aangelegde modder hindernissen. Wachten voor de hindernissen.
  Parcours was goed te doen wat ik jammer vond.

  Run met potentie maar dan moeten ze wel wat zaken gaan verbeteren.

 6. Voor mij was het de 1e obstakelrun! Vond het echt geweldig! Heerlijk ploeteren over de obstakels, door de modder en het water. Warm was het niet die dag, maar dat kon de pret niet drukken! De regen en de koude wind trotseren en gewoon gaan met die banaan! Ik heb volop genoten! Ik had mij dan ook goed voorbereid op alles en had er maanden hard voor getraind. Daarom was 6 km ook goed vol te houden! Na de run even in de hottub…….heerlijk! De locatie was toppie, een gezellige beachclub waar je goed kon vertoeven. Wij mochten ons gewoon beneden douchen in de kleedkamer van de club. Daar had je voldoende ruimte. De douches waren niet constant warm, het wisselde de hele tijd van warm naar koud etc….. Maar verder waren de voorzieningen prima!
  Ik heb enkele aandachtspuntjes waar evt. de volgende keer aan gedacht kan worden.
  * Bij de tassen inname was het verder goed voor elkaar, maar misschien is het een idee (als het zo druk is) om aan de ene kant van de tent de tassen in te leveren en aan de andere zijde van de tent de tas weer op te halen voor een betere doorstroming. Mensen die klaar zijn met lopen, hoeven dan in hun natte kleren niet zo lang te wachten op mensen die hun tas nog in moeten leveren. Als het koud is, dan is dat wel zo prettig!
  * Goed dat er een waterpunt is, maar dit mag eigenlijk wel eerder zijn. Nu was dit bijna aan het einde van de run. Als het een keer heel warm is, dan zouden evt. (m)eerdere waterpunten niet overbodig zijn.
  verder vond ik het allemaal goed georganiseerd. Heb er een mooi T-shirt aan overgehouden.
  Mijn personal trainer en ik kijken terug op een mooie geslaagde run, die zeker voor herhaling vatbaar is! Ook de foto’s zijn mooi geworden en leuk om op terug te kijken!

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: