Gertjan van Voorden

Tien vragen aan Gertjan van Voorden

Wil je jezelf even kort voorstellen
Mijn naam is Gertjan van Voorden, 39 jaar uit Zaltbommel. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 5 en 8 die het hele OCR gebeuren ook heel erg leuk vinden. Ik ben eigenlijk altijd bezig want stilzitten is niet aan mij besteed. Als ik niet bezig ben met mijn eigen bedrijf dan ben ik wel druk met MudCrew, het aanbieden van OCR gerichte training. Ik vind het ook erg leuk om ??n keer per week een uurtje op een paard te rijden en af en toe een dressuur wedstrijd meepakken.

Als ik niet kan rennen zoals nu het geval is door mijn blessure dan ben ik nog steeds te vinden op het OCR veld. Als blogger voor Obstakels.com, meehelpen in de shop van Dutch Mud Men?op evenementen, kaderlid voor de nieuw op te richten OCR bond, als vrijwilliger bij een evenement en sinds kort als ambassadeur voor het OCRWC (WK) in Amerika.

Gertjan van Voorden

Hoe ben je aanraking gekomen met Obstacle Running?
In 2011 begon een maat van me steeds te vragen of ik mee ging naar een soort survival/mudrun. In eerste instantie wilde ik niet maar na veel zeuren ben ik mee gegaan. Na deze run was ik meteen hooked en wilde alleen maar meer. Maar ja, in 2012 was er nog niet veel dus heb ik in die tijd meerdere survivalruns gelopen. In 2013 begon het voor mij pas echt met een Mud Run Fun in Amersfoort enkele survivalruns en de Strong Viking. Dit was zo?n geweldig evenement dat ik daarna maximaal ben gaan inschrijven voor de 2e helft van 2013. Runs als de Breakout Run, Ultimate Cross, Mud Masters en meer?werden gelopen. 2013 Was een mooi jaar maar 2014 zou nog veel mooier worden.

Gertjan van Voorden

Waarom is Obstacle Running zo leuk in jouw ogen?
Het leuke aan deze sport vind ik de verbroedering met andere lopers. Iedereen helpt elkaar en je houdt er hele mooie vriendschappen aan over. Eind 2013 kende ik een paar mensen en nu reizen we met een hele grote groep overal naar toe om te gaan rennen. En er komen steeds meer mensen bij. Aan de andere kant is het natuurlijk geweldig om lekker in de modder en water te spelen en je ook nog fysiek lekker bezig te houden.

Gertjan van Voorden

Hoeveel Obstacle Runs heb je inmiddels achter de rug?
Zoals ik al zei ben ik al een tijdje bezig en het aantal runs groeit dus aardig. Ik denk dat ik ergens tussen de 40 en 45 runs heb gelopen in al die tijd. Afgelopen jaar waren het er alleen al 30.

Hoe train je voor Obstacle Runs?
Ik probeer altijd wel een schema aan te houden waarin ik 4 tot 5 momenten per week heb. Ik probeer 3 x per week te rennen waarin ik ??n korte snelle ronde loop, een interval training en een duurloop. Daarnaast doe ik ook krachttraining. Ik heb thuis een monkeybar en een klimtouw waar ik me op uit kan leven.

Gertjan van Voorden

Wat is het meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
E?n moment kiezen is lastig maar ik zal een paar momenten beschrijven die me echt bijgebleven zijn.
Tijdens Rat Race Dirty Weekend vorig jaar mei in Engeland moesten we op elkaar wachten bij een obstakel, ??n voor ??n klommen we op een bult na het obtakel en begonnen we met de vlaggen te zwaaien en yells te uiten naar de andere renners. Op gegeven moment stonden we met 25 tot 30 man op die bult?en kon er niemand meer langs, dit was naast de start met de rook en eigenlijk het hele weekend en super ervaring.

De andere is de finish op het WK in Amerika. Ik was op 6 mijl door mijn enkel gegaan en moest nog ongeveer 3 mijl afleggen met die dikke enkel, het moment dat ik over de finish kwam was een ontlading. Het was niet waar ik voor getraind had maar toch was het een geslaagd evenement. Het hele #ocrunited gevoel was zo geweldig dat ik daar dit jaar zeker weer bij wil zijn.

Gertjan van Voorden

Wat is voor jou het meest lastigste obstakel?
De obstakels waar ik meer moeite mee heb zijn toch wel de obstakels waar je langdurig gip voor nodig hebt. Bij het WK was het de Platinum Rig en bij de Spartan was het de rotating bar. Dus dit jaar meer trainen op grip.

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Op dit moment is de uitdaging om te herstellen van mijn operatie zodat ik weer kan gaan trainen. Zoals een aantal mensen?weten heb ik een vervelende blessure opgelopen tijdens het WK waardoor mijn enkel nu geopereerd is. De herstel periode is van de operatie 5 maanden dus tot de zomer doe ik niet veel.De focus ligt op de Spartan Parijs van 19 september. Dan moet ik weer helemaal terug zijn. En ligt de focus op de deelname van het WK op 17 oktober.

Gertjan van Voorden

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Voor de Nederlands runs zeg ik volmondig Strong Viking maar ik daag de mensen ook uit om eens een keer mee te gaan naar het buitenland voor een run, een Spartan, Tough Mudder of Dirty Weekend.

Heb je nog tips voor beginnende Obstacle Runners?
De tip die ik mee geef is om in te schrijven naar wat je kunt. Dus schrijf niet meteen in voor de 12 of 18 km terwijl je maar 7 of 8 aan kunt. Denk zeker niet te licht over een obstaclerun en bereid je goed voor. Op de website van Obstakels.com vind je heel veel tips en tools terug voor de beginner. En ga er gewoon naar toe ook al willen je vrienden niet mee. Als je jezelf aansluit bij Team Dutch Mud Men ben je nooit alleen en je bent van harte welkom in de familie!

Gertjan van Voorden

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?