Stan

De eerste run van Stan

Voor de meeste bezoekers van deze website is obstacle running al een manier van leven geworden of hebben ze al minimaal ??n run gelopen. Toch?zijn er elke run weer mensen die voor het eerst aan de start staan. Wie zijn die mensen en hoe komen ze erbij om samen met ons in de modder te komen spelen?

In dit stuk lees je een interview met Stan?die in november lid is geworden van de Facebook groep van Team Dutch Mud Men maar nog nooit een run gelopen heeft. Lees hier wie ze is en hoe zichzelf heeft voorbereid.

Stel je in het kort even voor

Ik ben Stan, 16 jaartjes jong en ben nog een scholier. Naast school werk ik in de plaatselijke supermarkt en besteed ik aardig wat uurtjes aan sport. En heb ik sinds kort OCR ontdekt.

Hoe ben je bij obstacle running?terecht gekomen?

Aangezien ik het idee had om een obstacle run te gaan lopen, maar dit niet alleen wilde doen, zag ik na het googlen op OCR en runs al snel?de Dutch Mud Men groep op Facebook en ik ben gelijk lid geworden.

Waarom wil je aan een obstacle run mee gaan doen?

Omdat ik het hardlopen wat saai begon te vinden en vooral bij de langere afstanden was ik op zoek naar iets nieuws. Ik hoop in OCR een nieuwe uitdaging te vinden waardoor het hardlopen weer leuker wordt en ik mijn grenzen kan verleggen.

Welke run en welke afstand wil je als eerste gaan doen?

De Strong Viking Mud editie van 28 maart en ik doe meteen de 19 kilometer Beast versie.

Waarom heb je voor deze run en afstand gekozen?

Omdat Strong Viking goed beoordeeld wordt in de reviews die ik kan vinden op Obstakels.com. Aangezien de Mud editie de eerste van Strong Viking is van dit jaar lijkt het me een goede om mijn eerste run te lopen. Ik leg de lat graag een stuk hoger voor mezelf dus moest ik wel voor de 19 km versie kiezen, ook al heb ik nog nooit meer dan 13 km gelopen.

Welke sport(en) doe je normaal?

Ik fitness drie keer per week en doe dan krachttraining. Daarbij ga ik ook nog drie keer per week hardlopen en wissel dan af tussen interval, korte afstand en lange duurlopen.

Hoe bereidt je jezelf voor op je eerste run?

Ik heb me voorbereid door me flink uit te leven in de fitness. Daarbij heb ik ervoor gezorgd dat ik wat kilometers in de benen heb aangezien 19 kilometer?niet niks is. Verder heb ik op mijn school leren touwklimmen en mijn best gedaan om pull-ups te doen. Dit lukt met moeite maar het begin is er.

Wat verwacht je van je eerste run?

Dat ik helemaal gesloopt ben wanneer ik over de finish kom en dat ik veel nieuwe mensen van DMM heb leren kennen.?

Welke run(s) staat er op je verlanglijstje?

Tough Guy The Original, Getting Tough ? The Race, Rat Race Dirty Weekend en de Bieg Katorznika in Polen aangezien de verhalen daarover super zijn. (Check hier onze complete buitenlandkalender.)

Als je jezelf zou kwalificeren voor een EK of WK, zou je er dan naartoe gaan?

Als ik me zou kwalificeren zou het me absoluut leuk lijken om deel te nemen. Maar dan vind ik wel dat mijn niveau hoger moet zijn, zodat ik wel met de top mee kan komen. En ik moet er natuurlijk de financi?le middelen voor hebben om te gaan.

Mogen we je na afloop vragen hoe het was?

Natuurlijk!?

Bedankt Stan?en we kijken uit naar je ervaringen van je eerste run en wensen je veel succes zaterdag.

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?