Revalidatiefonds

Mudmasters, we lusten je rauw

Maandagmorgen, een dampende kop koffie op tafel. Een glimlach op je gezicht en verzuurde spieren herinneren je aan wederom een fantastische training.

Afgelopen maand hebben Bart?van Zelst, Gert?Rieken?en?Overste?Jeroen?Hulst?van het “Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg” ?drie trainingen gegeven in voorbereiding op de MudMasters (MM) in Haarlemmermeer. Het “Militair Revalidatie?Centrum?Aardenburg”, is de?trainingslocatie?van Team De Gewonde soldaat. Hier verwelkomde zij dan ook Team No Limits van het Revalidatiefonds en Team Jan Vis. “Werkelijk alles”, van voeding tot handdoeken, was tot in de puntjes geregeld. Een fantastisch warm welkom, zo vond Team No Limits.?

De Gewonde Soldaat

Voor Sebastiaan is dit de vierde Mudmasters waar hij aan deel neemt. Met vier jaar ervaring weet hij inmiddels wel wat hem te wachten staat. Hij komt uit voor De Gewonde Soldaat en heeft als uitdaging een incomplete dwarsleasie en een onderbeenamputatie waardoor hij rolstoelgebonden is. De trainingen die voorheen ook op de stormbaan van de mariniers plaats vond in Doorn en bij Survivalbaan in Driebergen, vond deze keer in zijn geheel plaats op het MRC.

Team no Limits
Team no Limits aan het werk

De afgelopen jaren zijn de faciliteiten op het MRC meer geschikt gemaakt voor de MM. Obstakels zoals de klimmuur, klimtoestellen en touwbruggen die mogelijk gemaakt waren door?survivalmaterialen.nl?maakten de training nog realistischer. Het trainen op techniek is hierdoor een belangrijk element geworden. Het zorgt voor saamhorigheid en creativiteit binnen het team, maar nog belangrijker een goede krachtverdeling waardoor een ieder het tot het einde vol kan houden. Teamleden Jeroen en Casper zorgen voor een goede dosis kracht. Terwijl Rahmon, Thijs, Stephanie en Anthony met hun ervaring veel kennis meenemen. Het doorzettingsvermogen van Jack, die ook rolstoelgebonden is door complete dwarsleasie, houdt het team op de been.?

Wederom staat team De gewonde soldaat/MRC en sterk voor en hebben zij ook een aantal nieuwe gezichten binnen het team, stuk voor stuk goede aanwinsten. Het team is steeds professioneler geworden in de voorbereiding. Door onder andere goede kleding Fusion sports en Schoenen van Inov-8. Door?veelvuldig?overleg onderling staat er een goede basis.?

Dit jaar wordt het team extra uitgedaagd door Team No Limits vanuit het Revalidatiefonds en team Jan Vis. Team No Limits zorgt voor een frisse wind binnen de trainingen. Er worden nieuwe inzichten opgedaan en onderling wordt er veel kennis uitgewisseld.

Team No Limits

Nynke is pas enkele maanden lid van Team No Limits. Zij heeft Dystrofie opgelopen na een ongeluk en wilde blijven sporten. Via het ambassadeursteam van het Revalidatiefonds ging er een wereld voor haar open. Ze leerde fantastische mensen kennen en werd uitgenodigd voor deze trainingen in aanloop naar Mudmasters.?

Op een witte zaterdag begin februari ontvangt trainer Bart van Zelst en zijn fantastische team haar en Team No Limits om hen door sneeuw en sloten te jagen. Er heerst een gezonde tegenzin, maar als de teamgenoten elkaar weer zien, giert de adrenaline weer door hun lichaam. Dit kunstje gaan ze samen flikken. Bart van Zelst blijkt subliem. In en handomdraai maakt hij in dit diverse gezelschap een inschatting van de individuele sporter. Zonder dat het ongemakkelijk wordt, jaagt hij de kruklopers langs de korte route terwijl de armlozen een rondje extra rennen. Teamsport staat voorop en samen worden grenzen verlegd. Michael pakt voor het eerst een muur in zijn eentje en Rick loopt harder dan ooit te voren.? Het is fantastisch te zien met?welk?gemak Tamara, John, Rudy en Jacco de hindernissen nemen.?

Team No Limits
Team No Limits

Het zijn leerzame trainingen waarbij je niet alleen jezelf, maar ook de kracht van je team tegenkomt.?Elkaars?zwaktes ziet, maar ook elkaars sterke kanten laat uitblinken. Het is, ondanks de spierpijn, een dankbaar gevoel dat blijft hangen. Er wordt kennis uitgewisseld over materialen, goede schoenen, maar ook over wat je kan doen aan het zweet in je prothese. Een rauw gevoel van trots blijft hangen na de trainingen bij alle deelnemers. We hebben hard gewerkt, we hebben veel geleerd en we hebben grenzen overschreden. Er heerst een unaniem gevoel onder de drie deelnemende teams:??

There ain’t no obstacle high enough, Mudmasters, we lusten je rauw.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top