Breakout Run

Obstacle running is ook voor vrouwen

Tijdens mijn eerste OCR (obstacle run) keek ik om me heen maar ik was echt one of the guys! Gelukkig kwam daar snel verandering in. Steeds meer vrouwen doen mee aan obstakelruns, en dat zullen er alleen maar meer worden. ?Veel runs stralen een stoer karakter uit en richten zich op mannen. De thema?s en de manier van promotie wordt hier op aangepast. Waardoor de drempel om mee te doen voor veel vrouwen misschien nog hoger wordt.

Obstakels

Logisch dat je bij veel obstakels denkt; kan ik dat wel? Moet ik daar overheen? Z???? hoog? Is dat niet gevaarlijk? Vrouwen zijn over het algemeen toch wat voorzichter dan mannen we denken nou eenmaal iets meer, en vaak te ver vooruit. ?Maar dames, je kunt veel meer dan je denkt!! Probeer het gewoon, laat je van je vrouwelijke sterke kant zien. Je zult ervaren dat je meer kan dan je denkt. Als je dan een obstakel hebt overwonnen voelen we ons toch wel een beetje extra trots.

Spartan Race

Lukt het je toch niet alleen? Bij geen enkele run zal je alleen lopen er lopen altijd andere stoere vrouwen of mannen in de buurt met hetzelfde tempo als jou. Ze kunnen je helpen bij obstakels, sterker nog: bij sommige obstakels moet je elkaar wel helpen. En dames? wat is er nou zo erg aan dat z?n knappe stoere vent jou eventjes helpt bij een obstakel? Maar ook wij moeten die mannen wel eens helpen hoor!

Bij obstakelruns zijn alle obstakels zo opgesteld dat als je iets echt niet durft of kunt doen je ze altijd kan overslaan. Dit doe je natuurlijk liever niet maar soms is het niet anders. Je zult naar je lichaam moeten luisteren.

Modderbad goed voor je huid

In schoonheids- en beauty salons betaal je een kapitaal voor een modder masker. Maar waarom niet puur natuur? ?Zowel voor mensen als dieren is modder goed voor de huid. Dieren dompelen zich in de modder om parasieten van de huid te verdrijven en als bescherming tegen de zon. Mensen gebruiken modder al eeuwen lang voor een schoonheidseffect. Maar waar is die modder op de huid nou precies goed voor? Modder op je huid zou het verouderingsproces van de huid vertragen door de aanwezige mineralen. Modder heeft ook de eigenschap om warmte langer vast te houden, dit is weer gunstig voor de bloedsomloop. Ideaal tijdens de run!? Natuurlijk is de modder van Hollandse bodem van andere kwaliteit als die van de schoonheids- en beauty salons maar toch Modder=Modder!

StrongSisterRun

Vrouwen inspireren elkaar?.

Ik heb inmiddels al obstakelvriendinnen. Doordat je bij runs vaak weer dezelfde meiden tegen komt leer je elkaar steeds beter kennen. Het is ook leuk om eens samen te trainen voor obstakelruns. Zelfs op social media zijn er pagina?s voor vrouwelijke obstakelrunners! Kijk maar eens bij het WOR Pro Team.

En je hoeft echt geen saaie suffe kleding aan. Tegenwoordig is er super veel keuze in leuke sportkleding met allerlei printjes erop te koop. Hippe schoenen zijn er ook maar na een paar meter zie je daar niks meer van als ze onder de modder zitten.

Strongsisterrun

Dit jaar wordt het voor het eerst een obstakelrun georganiseerd voor girls only! De dag v??r de Strongmanrun vindt de StrongSisterRun?plaats op 5 september. Het parcours bestaat uit 7 kilometer met ruim 18 obstakels. Wil je toch eerst rustig kennismaken en een beetje oefenen met obstakelruns voordat er mannen om je heen rennen dan is dit een mooie gelegenheid! Leuk om samen met vriendinnen, collega?s of studiegenoten te doen.

StrongSisterRun
StrongSisterRun

Color Obstacle Run

De Strong Viking organiseert een familie run. De Color?Obstakel?Run. Deze run gaat over kortere afstanden 3, 6 of 9 kilometer met?hindernissen die wat toegankelijker zijn voor iedereen! Ook deze run is erg leuk om kennis te maken met de sport. Het is een leuke run om te doen met je familie, eventueel met je kinderen. Deze wordt georganiseerd op 5 september in het mooie recreatiegebied ?de Berendonck? in Wijchen waar ook een aantal Strong Viking runs plaats vinden.

Color Obstacle Run
Color Obstacle Run

Na afloop van een run

Meestal zijn er bij elke wedstrijd douches aanwezig waar je jezelf weer kan opfrissen. Dat is z?n moment dat je je weer helemaal vrouw voelt! ? Terugkijkend op je prestatie, alle modder weer van je af. Heerlijk! Op het terrein kun je nog nagenieten met andere lopers onder het genot van een (herstel-)drankje & hapje. ?Je zult je nog uren misschien wel dagen lang happy voelen over de uitdaging die je bent aangegaan.

Zelf meedoen? Kijk op onze kalender en schrijf je snel in.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Scroll naar top