Tough Mudder Finisher Shirt

Finishershirts. Ja of nee?

Dat de organisatie van een grote obstacle run niet goedkoop is, dat ziet iedereen tegenwoordig hopelijk in. En anders raden we aan dit stuk nog eens te lezen, waarin we je uitleggen waarom een run 50 euro kost. We schrijven daar ook dat een run in het buitenland vaak nog duurder is en dat het in Nederland allemaal best meevalt. Aangezien een Spartan Race of Tough Mudder per weekend meer dan een half miljoen kost om te organiseren zijn ze ook daar iets meer op de kosten gaan letten.

Tough Mudder schrapt Finishershirts

De afgelopen week heeft Tough Mudder hun spectaculaire obstakels voor 2015 bekend gemaakt en we kunnen ons voorstellen dat dit wederom een behoorlijke kostenpost zal zijn. De eerste gevolgen daarvan zijn nu ook bekend geworden, ze schrappen namelijk de finishershirts. In een blogpost leggen ze uit waarom ze hiervoor gekozen hebben. Het bouwen van nog betere obstakels heeft prioriteit en daarom zijn de shirts geschrapt. De herkenbare oranje hoofdband en het gratis biertje, van de nieuwe biersponsor, blijft wel bestaan.

Finishershirts ja of nee?

Wij zien de finishershirts overal terugkomen; tijdens het rondje lopen in het park, in de sportschool en na het evenement vaak ook nog in de kroeg of in het vliegtuig. Iedereen is er toch trots op dat ze een obstacle run overwonnen hebben en toont dit graag. Het lijkt het ultieme marketinginstrument te zijn. Zeker als je kledingsponsor (bij Tough Mudder is dat Under Armour) je de shirts voor een goede prijs geeft. Aan de andere kant heb je er op een gegeven moment wel heel veel en gaan ze misschien de onderste lade van de kledingkast in. Toch lijkt het uitgeven van een finishershirt bij de sport te horen.

Wat vinden jullie? Altijd een shirt na de finish of liever geen shirt en grotere obstakels / lagere ticketprijs?

Tough Mudder Finisher Shirt
Tough Mudder Finisher Shirt

De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top