blogpost leeg dan deze

Hoe houd jij je handen warm bij een OCR?

Welke kleding doe jij aan tijdens de koude winter ocr?s? Er is al veel over geschreven op dit forum.? Deze keer wil ik een kledingstuk in het bijzonder bekijken: de handschoen.

Ik zal maar meteen beginnen te vertellen dat ik absoluut geen voorstander ben van handschoenen. Naar mijn mening heb je nog altijd de beste grip en het meeste gevoel met de handschoenen die wij van onze schepper gekregen hebben: de huid om onze vingers.?Echter ben ik ook echt een koukleum en mijn handen zijn dan ook de eerste delen die beginnen af te sterven als ik in de winter buiten loop. Laat staan dat ik ook nog eens door het water moet. Dus ging ik op zoek naar handschoenen die ocr waardig zijn.

Wat zijn de criteria waar een OCR-handschoen aan moet voldoen?

  1. Ze moeten warm zijn. Dat is op zich simpel want dat zijn de meeste handschoenen. Voor een normaal loopje in de buitenlucht zou ik nu klaar zijn. Maar bij een ocr wil je ook dat ze warm blijven als je handschoenen nat en modderig zijn. Hier valt eigenlijk alles wat van stof is af en blijft dus alleen Neopreen over.
  2. Ze moeten grip hebben bij het klimmen. Hiervoor heb je dus handschoenen nodig die strak om je handen zitten zodat je niet wegschuift. En het liefst wil je ze ook niet te dik hebben. Want hoe dikker het materiaal, hoe minder gevoel je hebt en hoe harder je moet knijpen. Het laatste wat je wilt is om onnodig het koude water in te vallen bij een monkeybar die je normaal met 2 vingers in je neus haalt.
  3. Als het even kan zou het ook fijn zijn als een mooi setje handbeschermers niet al te duur zou zijn. Het ocr leven is al duur genoeg, niet waar?

Om eerlijk te zijn had ik dezelfde zoektocht al eens gehouden toen ik nog in een groen pak door de bossen rende, met een door onze koningin gesponsord klappertjes pistool om mijn nek. Mijn zoekcriteria waren toen exact hetzelfde. Uiteindelijk kwam ik terecht in een winkeltje dat allemaal spullen verkocht voor de serieuze soldaat. Hier vond ik handschoenen van het merk Hatch. Gemaakt van Neopreen en dunner dan de gemiddelde duikhandschoen. Type NS430L.

Hatch NS430L
De handschoen van Hatch

 

Dit paar was inmiddels versleten en bij toeval ontdekte ik een type wat nog geschikter bleek voor OCR. Het type NS430. Doordat ik bij het bestellen (Ebay, scheelt een hoop euries!) was vergeten die laatste L in te vullen kreeg ik handschoen die nog dunner waren. De L staat namelijk voor ?lined?, een extra laag in de handschoen. Met deze dunnere versie heb ik ongekend goede grip. Inmiddels heb ik met deze handschoenen verschillende ocr?s en survivalruns gelopen. En een survivalrun is toch echt wel de ultieme griptest. Ik merkte geen enkel verschil in het klimmen met of zonder handschoenen.

Hatch
De nieuwe Hatch

Deze ultieme grip brengt ook een keerzijde met zich mee: slijtage. Bij een gemiddelde obstacle run zal het nog meevallen maar na 3 survivalruns zijn de gebruikssporen duidelijk aanwezig. Maar als ik voor een bedrag van rond de 25 euro een winterseizoen mijn handjes warm kan houden, is het mij dat dubbel en dwars waard.

2 gedachten over “Hoe houd jij je handen warm bij een OCR?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?