Nicolas Deknudt

10 vragen aan…Nicolas Deknudt

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan Jan de Clercq.?Vandaag gaan we verder met Nicolas Deknudt,?een Dutch Mud Men?die het?obstacle running virus goed te pakken heeft!

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Nicolas Deknudt, 22 jaar en woon in Oudenaarde (Belgi?). Ik ben nog maar pas alleen gaan wonen en veranderd van job (logistiek bij Velleman). Mijn hobby?s zijn OCR, fietsen, tennis, fitness en plezier maken met vrienden.

Nicolas Deknudt

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?

Het is allemaal begonnen toen een kameraad me vroeg om mee te gaan doen met de Race Against Nature (RAN). Op dat moment deed ik niets van sport maar ik liet me toch overhalen om de uitdaging aan te gaan met enige twijfel aangezien ik nooit echt een fan was van lopen (nog zacht uitgedrukt). De RAN was 10km lang en met 0 loopervaring? stonden er mij nog enkele lange zware trainingen te wachten. Enkele weken voor de run haalde ik eindelijk voor het eerst de 10km. Uiteindelijk was het dan zover. De eerste OCR, waar we zo lang voor getraind hadden. Uit onervarenheid waren we direct begonnen met sprinten en was het gevolg dat we al na 1km helemaal uitgeput waren. De 9 daaropvolgende km ?s leken wel een eeuwigheid te duren maar uiteindelijk zijn we er toch geraakt door elkaar te blijven pushen. Alles deed pijn maar ik snakte naar meer!

Waarom is obstacle running zo leuk in jouw ogen?

De combinatie van de uitdaging, de sfeer en de samenhorigheid vind je in geen enkele andere sport terug. Je wordt omgeven door mensen die je het beste uit jezelf laten halen.

Nicolas Deknudt

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?

Tot aan het Rat Race dirty weekend had ik er nog niet zoveel gelopen (10-15), sindsdien ben ik meer weekends weg geweest om te gaan lopen dan dat ik nog thuis was. Ondertussen zijn het er dan ook al zo danig veel geworden dat ik de moed niet vindt om aan het tellen te beginnen. Wedstrijdshirts heb ik ondertussen in ieder geval al meer dan genoeg.

Hoe train je voor je obstacle runs?

Tot voor kort ging ik gewoon lopen en bepaalde ik mijn tempo en snelheid onderweg naargelang hoe ik mij voelde. Momenteel ben ik aan het kijken om mijn uithouding en snelheid te verbeteren door hartslag ?en intervaltrainingen daarnaast bezoek ik de fitness ook regelmatig. Maar uiteindelijk is de beste training gewoon ervaring op doen door aan zo veel mogelijk OCR?s deel te nemen.

Nicolas Deknudt

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?

Tijdens de race waren dat de laatste 10 km ?s van het Rat race dirty weekend. Mijn handen lagen helemaal open van de 120m monkey bars (wat niet zo handig is als je nog 10-tallen obstakels moet doen) en ook mijn benen waren niks meer waard (had hiervoor nog nooit meer dan 16km gelopen). Elke meter van die laatste 10 km was een hel, die dag heb ik puur door teamspirit mijn grenzen gevonden en verpulvert. Rondom de race was het de reactie van mijn grootvader na het zien van mijn OCR foto?s. Snapt nog steeds niet dat ik hier vrijwillig zelf voor betaal en niet voor betaald wordt.

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?

Steven, pushed ons altijd om het nog zwaarder te maken. Banden meesleuren, real men take 2, ?

Nicolas Deknudt

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?

In 2015 ga ik er alles aan doen om mij te kwalificeren voor het WK. Zal enorm moeilijk worden maar dat maakt de uitdaging dan ook weer zoveel mooier. Verder gaan we blijkbaar Rat race dirty weekend 2x lopen dit jaar dus daar kan ik zeker ook niet achterblijven.

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?

Voor de totaalervaring zou ik sowieso Rat race dirty weekend zeggen. Voor mensen die het niet zien zitten om zo ver te reizen voor een OCR zou ik Strong Viking aanraden.

Nicolas Deknudt

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?

It?s not about having a fast time, it?s about having the time of your life!

We hebben Nicolas?gevraagd aan wie hij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Glenn van der Poorten


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top