Review Gladiator Run

Review Gladiator Run

Raising the bar

?Gladiator Extreme Mud Run, de zwaarste obstacle run?in de Benelux, een race van ongeveer 25km (2x 12km) met meer dan 100 hindernissen?.?Een gedurfde uitspraak waar OCR organisaties zich eerder aan gebrand hebben. Aangezien ik sinds de Strong Viking Brother edition niets aan hardlopen of OCR meer heb gedaan voel ik stiekem toch een gezonde spanning in aanloop naar deze run!

Harbourrun

Review Gladiator Run

Aankomst + faciliteiten

Het pittoreske Vossem-Tervuren nabij Brussel in Belgi? is duidelijk niet echt uitgelegd op een massale instroom aan mensen. Parkeren is aan de ene kant van het dorp op circa 10 minuten lopen van het centrum waar de startnummers worden uitgedeeld. Vanuit hier is het vervolgens nog eens circa 10 minuten lopen naar het startveld gelegen aan de andere kant van het dorp.?Het eerste dat opvalt op het start terrein is de duidelijk herkenbare Belgische ?frietkot?.?Qua faciliteiten is alles prima geregeld en wil ik enkel een kanttekening plaatsen bij de beveiliging van de bagage. Om in- en uit te lopen moet je voorbij een aantal crew leden en word je prima gecontroleerd, maar eenmaal in de tent is alles ?vrij toegankelijk?.

Review Gladiator Run

Start + parcours

Voor de start even gezellig met de wederom massaal uitgerukte DMM op de foto. Daarna gaan we zonder noemenswaardige warming-up om 10 uur koud van start. Echter zoals wel vaker dit jaar zit het weer mee en hoeven we ons over de kou waarschijnlijk weinig zorgen te maken. Aan de andere kant is het in deze periode misschien juist wel het ?slechte? weer waar men als organisatie vanuit gaat om de run wat zwaarder te maken.?Het is vandaag duidelijk het parcours waar de moeilijkheidsfactor in zit. De regen eerder gedurende de week en het feit dat het grondwater hier vrij dicht bij de oppervlakte zit maakt de ondergrond zeer drassig. Het parcours loopt vrijwel volledig off-road via vooral veel akkerland, maar ook over wat looppadden en door het bos. Vooral het stukje ?tiny Katorznika? aan het eind is erg geslaagd. Dit is een korte passage door het bos waarbij de ondergrond redelijk moerasachtig en vooral modderig is. Ook is er aardig redelijk wat vals plat waardoor er stiekem ook redelijk wat hoogtemeters in het parcours zitten.

Review Gladiator Run

Obstakels

Qua obstakels is het allemaal vrij simpel en recht-toe-recht-aan. Er zitten geen speciale of echt hoogwaardige obstakels in het parcours. Er zitten vooral veel klim elementen in waarbij de ene constructie net wat veiliger oogt dan de ander. Vooral de grote inverted V-climb met een redelijk brede en open bovenkant vraagt om alertheid. Ook de steigerconstructie waarbij je aan het eind via een ?brandweer paal? omlaag gaat is een aardige uitdaging, aangezien de paal vrij ver van het bordes is geplaatst.

Review Gladiator Run

Schitteren door afwezigheid

Wat verder op valt is de afwezigheid van drank- en eetposten. Onderweg kom je rond de 6,5 km de enige verzorgingspost tegen. Hier wordt naast water ook banaan en stukjes sinaasappel uitgedeeld.
Als we de start voor de 2e maal passeren geeft mijn gps horloge aan dat we pas 10 km gelopen hebben. Ik voel mij op dit moment ook nog opvallend fit en kan op dat moment al zeggen dat deze run zijn slogan niet waar gaat maken, aangezien de ?24 km? een herhaling van het zojuist gelopen 10 km rondje betekent.?Richting het einde van het tweede rondje begin ik mijn benen en vooral heupen wel duidelijk te voelen. Dit is te danken aan een combinatie van de oneven en drassige ondergrond en mijn afkeer voor hardloop trainingen waardoor ik de vorige OCR (en die was 4 weken geleden) telkens als training voor de volgende gebruik?.dat of ik begin gewoon een oude man te worden 🙂

Review Gladiator Run

Eind oordeel

Het weer, het parcours en het DMM gezelschap maken van de run een geslaagde dag invulling. Daarnaast is de vette medaille aan het eind van de run, die je enkel ontvangt wanneer je de ?24 km? loopt, een mooie bonus. Echter als ik enkel voor een rondje van 12 km?(eigenlijk dus 10),?helemaal? deze kant op was gekomen dan had ik er vermoedelijk toch een lichtelijk teleurstellend gevoel aan overgehouden.?Afgezien van de onjuiste afstand, zijn er geen echt ondermaatse punten te noemen. Aan de andere kant springt de run er ook op geen enkel vlak, afgezien van misschien het parcours, echt duidelijk bovenuit. Deze run is er daarom voor mij vooral eentje die ik af kan strepen op mijn to-do lijstje aan OCRs?.. Een run die ik met plezier gelopen heb, maar daarnaast een run die ik ook snel weer vergeten ben.?Wanneer het weer ons minder gunstig gezind was geweest was het, in ieder geval qua moeilijkheid, vermoedelijk een ander verhaal geweest. Maar aan de andere kant moet je hier als run niet van afhankelijk zijn.

Review Gladiator Run

Samenvatting

+ pittig parcours
+ goede doorstroming
+ organisatie + faciliteiten (o.a. warme douches, organisatie die na afloop komt polsen hoe de run werd ervaren, motivatie en commentaar door organisatie bij passeren start/finish)
+ mooie medaille
+ veel DMM ?. OORAA!
-12 km rondje was maar 10 km en daarmee de 24 km maar 2×10
– veiligheid van sommige obstakels
– obstakels waren niet zeer uitdagend
– weinig verzorgingsposten onderweg
– niet jezelf de zwaarste van de Benelux noemen als dat niet duidelijk zo is

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

7 reacties op “Review Gladiator Run”

 1. Leuke run op de zaterdag gehad! Nadelen waren het toch wel op afstand parkeren van de auto en geen warming up gezien? Pluspunten waren zeker de goed geregelde warme douches, geen problemen met opbergen spullen gehad (leek aan de kleine kant) en een gezellige overdekte tent, leuk parcours door de weilanden en stukjes bos met leuke obstakels!

 2. Marten Feenstra

  Had meer van de obstakels verwacht, maar de modder en hoogteverschillen maakten veel goed! Mooi evenement en goed georganiseerd.

 3. Leuke run die vooral zwaarder wordt gemaakt door de loopomgeving, de obstakels op zich zouden wel zwaarder en uitdagender mogen zijn.
  verder een run met top sfeer en goede douches, met veel en warm water, wel had daar ook een omkleedruimte voorzien mogen zijn. En nu was het toevallig droog maar als het geregend had, had het ook overdekt mogen zijn

 4. Ik vond het een geslaagde run. Was er vorig jaar al geweest en wist dus ongeveer wat me te wachten stond.

  Om even de 12 “punten” te volgen.
  > Thema van de Gladiatoren komt niet echt tot uiting. Buiten de omroeper die verkleed was.. Maar je run moet nu eenmaal een naam hebben zeker…
  > Faciliteiten waren goed in mijn ogen. De 2 voornaamste verbeterpunten zijn hierboven al aangehaald. Iets meer controle op bagage en parking is inderdaad ruim ver, maar ik begrijp de organisatie ook wel dat het niet altijd even makkelijk is om vlakbij je run een dergelijk grote parkeerplaats te voorzien.
  > Parcours op zich scoort goede punten! De klei grond zorgt ervoor dat je letterlijk wordt vast gezogen. Veel zwaarder dan gewoon “nat-slijk” De ondergrond met combinatie van de glooiende heuvels tussen Leuven en Brussel maakt het zwaar! Hindernissen waren ok?. Hier en daar enkele overbodige zaken , maar toch ook wel enkele positieve zaken zoals het touwklimmen en de brandweerpaal.
  > Ik vond hem alleszins zwaarder dan de doorsnee runs. In de review hierboven lees ik dat ze hun profileren als de zwaarste van de Benelux.. Waar valt dat dan te lezen? Als als het al ergens zou staan wordt er zeker niet met grote woorden over gesproken.
  > Veiligheid vond ik goed. We moeten niet onnozel doen. Het blijft OCR en daar zijn nu eenmaal risico’s aan verbonden. Anders hadden we beter de plaatselijke jogging mee gepikt op zondagmorgen. Ik vond de obstakels stevig, groot en breed genoeg. Enkel na de bevoorrading/verzorgingspost volgens mij moest je een klein stukje bergop en dan met een touwtje omhoog. Daarachter staken enkele pinnen uit waar de touwen aan vastgemaakt waren. Verder heb k niet echt uitstekende stukken gezien.
  > ‘k Heb zeker waar voor men geld gekregen.
  > Locatie is goed. Kom ik terug bij het parcours. De ondergrond en heuvels maken het toch een zeer goede locatie.
  > Warming-up was er quasi niet. Dus geef k een 10.. Persoonlijk hecht k er niet veel belang aan, maar omdat ze hier vragen om het te beoordelen..
  > Bewegwijzering was goed. Vanaf de autoweg tot aan de start was alles duidelijk aangegeven.
  > Modder ben ik alleszins tegen gekomen. Daar kon je niet naast 🙂
  > Teamwork was minimaal nodig.
  > Aanrader? Als Belg zijnde zeg ik ja, omdat we momenteel niet veel beters hebben in ons land. Maar als ondertussen toch wel ervaren OCR’er zit de kans er wel in dat ik deze volgend jaar laat schieten. Net zoals Bas van men to-do lijstje afvinken en nieuwe avonturen opzoeken.

 5. Zeer mooie en leuke run maar ik had er even meer van verwacht.
  Heb de 12Km gelopen met een collega die nog helemaal nieuw is in de runs.
  We hebben hem lachend uitgelopen zonder al teveel moeite, zonde dat wij achteraf bij de 12km geen medaille kregen voor mijn verzameling, we kregen echter wel een mok (heb ik persoonlijk helemaal niks aan).

  Zeer groot pluspunt waren de WARME douches, niet verwacht en was mij al aan het voorbereiden om CommandoStyle onder water van -10 te gaan afspoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top