Review Tough Mudder Houston Texas

Review Tough Mudder Houston Texas

Here we go… 1 november 2014 mijn allereerste obstacle run in the US of A. Helaas voor mij dus geen WK maar een week later de Tough Mudder race in Houston. Ik kon deze run mooi combineren met een familiebezoek en “toevallig” was er een obstacle run in de buurt šŸ˜‰

Op naar blauw

Voordat ik naar Amerika was afgereisd had ik voor circa 190 dollar voor mijn startbewijs betaald.. Dit zou echter gereduceerd worden tot 20 dollar omdat ik op zondag (de 2e racedag) zou gaan volunteren zoals ik eerder ook had gedaan bij de Tough Mudder Rhein Main. Over het volunteren later meer. Vanwege?het WK een week eerder en Sofie B. nog langer vakantie had zijn we samen naar de Tough Mudder race gegaan om aldaar te klimmen in de “Legionnaire ranking“. Sofie stond inmiddels op 3 (Blauwe band) en ikzelf op 2 Tough Mudders (groene band).

Review Tough Mudder Houston Texas

Arrival

Bij aankomst op het terrein werden de startbewijzen vlot gescand en konden we ons melden bij een inschrijfbalie waar we een bandje kregen met daarop de hoeveelheid runs die je al had gedaan om zodoende de andere kleur hoofdband te krijgen na de run.?Dit alles verliep lekker vlot en de zon begon lekker te schijnen.?Het inleveren van de tas kostte 10 dollar en werd “bewaakt” door 3 vrijwilligers. Het start en finish terrein was op een racetrack waar normaal gesproken dragraces etc werden gehouden. Ik denk een beetje vergelijkbaar met het circuit van Zandvoort bij de Stormloop. Vooraf was het parcours bekend gemaakt evenals de hindernissen welke we tegen konden komen. Op het menu voor vandaag stond een parcours van circa 10.3 mile met daarop meerdere ?bekende? Tough Mudder hindernissen zoals de Glory Blades, Balls to the wall, Walk the plank,?Everest?en Arctic Enemy.

Review Tough Mudder Houston Texas

The Mudder Pledge

Na een indrukwekkende stilte tijdens het afspelen van het Amerikaanse volkslied met wapperende Amerikaanse vlag en de standaard ?warmup? praatjes konden we dan na het afleggen van de Mudder Pledge van start. The Mudder Pledge:

  • I understand that Tough Mudder is not a race but a challenge.
  • I put teamwork and camaraderie before my course time.
  • I do not whine \u2013 kids whine.
  • I help my fellow mudders complete the course.
  • I overcome all fears.

Review Tough Mudder Houston Texas

Parcours

Het parcours zelf was een groot slingerveld met daarin genoeg modderpaden,?drekkige sloten en hooibalen. Er zaten veel lussen in het parcours waardoor je bijna constant lopers uit andere startwaves tegenkwam. Dit gaf best een leuk effect in tegenstelling tot veel runs in Nederland waarbij je in lange lussen niemand ziet. Als extraatje bij deze run hadden ze voor de Legionnaires (mensen die dus al minimaal 1x een Tough Mudder hadden gelopen) een ?Legionnaire Loop? ingericht. Dit was een extra lus vlak voor de finish met daarin nog 3 extra / exclusieve obstakels. Een leuke toevoeging aan het parcours met daarin onder andere nog een waterobstakel, de ?Sewage outlet?.

Review Tough Mudder Houston Texas

Monkey Everest

De voor sommige mensen lastige Everest ging ons deze ronde goed af. We kwamen zelfs allebei zonder hulp in 1 keer boven! Dit kwam vast ook door het heerlijke warme zonnetje en de redelijk droge baan. Ook zat de Funky Monkey?vlak voor het einde in het parcours. Dit is een monkeybar constructie welke in een punt naar boven loopt en weer naar beneden. Leuk detail was dat je dit obstakel 2 keer tegenkwam en dat er op de terugweg ook gebruik kon maken van een buisconstructie in plaats van de normale monkeybars. Aangezien de monkeybars Sofie?s favoriet zijn deed zij dus 2x de monkeybars. Ik heb zelf de monkeybar en de buisconstructie tot een goed einde gebracht. Dit scheelde weer een nat pak.

Review Tough Mudder Houston Texas

?All the way from France…

Na de Electroshock Therapy overgeslagen te hebben en de finish te hebben bereikt waren we nog best fit. Dit kwam mede door het hele vlakke terrein en het feit dat we nergens echt opstoppingen hadden gehad. En dus was het duidelijk?.. We gingen voor ronde 2. Ik heb zelf even snel de vlaggen (NL en DMM) uit de auto opgehaald en daar gingen we na 20 minuten tussenpauze voor ronde nummer 2, hell yeah! Die Amerikanen snappen het nu nog niet.. Wow this is your second lap Wow. And all the way from France?. NOOOOOO we?re from Holland!!!!?Kennelijk herkennen ze wel de kleuren van de Nederlandse vlag maar daar is ook alles mee gezegd. Hier is dus nog wel winst te behalen haha. Na een ronde van circa 3 uur en een nog modderiger parcours, hebben we na de finish onze welverdiende hoofdbanden opgehaald. De tellers staan dus nu op 5 (gele band) bij Sofie en 4 (gele band) bij mijzelf.

Review Tough Mudder Houston Texas

Volunteer

De races die wij hebben gedaan waren dus op zaterdag. Zoals bij bijna alle Tough Mudders zijn de races verdeeld over 2 dagen. Sofie en ik hadden ons beide opgegeven als volunteer voor de zondag en ook hier bleek de professionaliteit van de organisatie. Vooraf veel info met wie waar en hoelaat moest zijn. Op de dag zelf stond er voldoende eten en drinken op ons te wachten. Ook een briefing wat een ieder te wachten stond ontbrak niet. We konden ons inschrijven voor een obstakel en de keus viel deze keer op de ?Warrior Carry? welke vrij aan het begin van het parcours was. Na hierheen gebracht te zijn in ons mooie oranje volunteer tshirt begon de dag pas echt. Na vele aanmoedigingen aan de renners en zelfs zelf gedragen worden als iemand geen buddy had gedurende de verschillende startwaves konden we langzaam ?ons? obstakel afbreken. Dit afbreken bestond uit het opruimen van paaltjes met afzetlint eraan en was dus ook snel klaar. Vervolgens nog wat tijd op het terrein doorgebracht en hoofdbanden uitgedeeld aan finishers. In het volunteer headquarter kregen we na uitschrijving van onze shift een kortingscode en de toezegging dat ons aankoopbedrag gereduceerd zou worden tot 20 dollar. Dit is inmiddels gedaan dus helemaal top.

Al met al een geslaagd obstacle weekend, goede strakke organisatie, goede faciliteiten op het start en finish terrein en allebei fit gebleven!?

See you in the mud!!!!!!!!!!

Review Tough Mudder Houston Texas


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top