Zandpol Obstacle Run

Review obstacle Run Zandpol

?We hadden ongeveer 50 mensen verwacht, dat er 400 mensen kwamen heeft onze verwachtingen overtroffen!? De dame van de organisatie staat stralend de (jonge) deelnemers aan te moedigen. De eerste Obstacle Run?Zandpol is een feit. Met ongeveer 180 kinderen aan de start van de 4km is een belangrijk doel van de organisatie bereikt: Kinderen aan het sporten krijgen.

Bernd-Jan en ik zaten in de auto nog een beetje te geinen over wat we moesten verwachten. Voor het bedrag van 7,50 hadden we niet het idee dat we een erg spectaculaire run konden verwachten. Daarnaast wisten we van de run via Facebook en de flyeractie bij de Cavemanrun in Exloo: Minimale reclame voor deze run in Veenoord.

Zandpol Obstacle Run

Aankomst

Bij aankomst waren we al snel voorzien van onze goodiebag met t-shirt en waardebon. Om te controleren wie zich had ingeschreven kregen we het verzoek het t-shirt te dragen ?f een kruisje op onze hand te laten noteren: Kruisje it is! Bij de vraag naar een plattegrond bleek al snel dat deze niet voor handen was. Het werd wel direct opgeslagen als tip voor de organisatie. Een plattegrond bleek achteraf ook niet echt nodig: Er was een parcours opgesteld van 28 hindernissen over 2 kilometer. Voor de mensen die de 12 kilometer deden hield dit in dat er 6 keer hetzelfde rondje moest worden gelopen. Een voordeel: Hierdoor liep je wel 6 keer bij de dj langs. Even wat beats tussendoor als oppepper!

Zandpol Obstacle Run

Een glimlachend deelnemersveld

De kortere afstanden, veelal met kinderen, waren in de loop van de ochtend al gestart. Dit maakte voor ons alvast duidelijk hoe het parcours liep: Een aantal behendigheidsobstakels, een paar kleine klimobstakels, touwen, tijgeren, bos, klauteren over auto?s, een korte steile klim, veel mul zand en een aantal interessante kruispunten in het parcours. 28 hindernissen die lekker back-2-basic waren, maar die wel even leuk waren om mee te pakken. De moeilijkheidsgraad was aan de lage kant. De organisatie heeft als basisidee genomen om een toegankelijke run te cre?ren voor mensen die kennis willen maken met obstacle runs. Ik heb nog nooit zoveel enthousiaste kinderen ?n ouders gezien tijdens een obstacle run. Lekker in de zon rondjes rennen en over obstakels heen klimmen: Een deelnemersveld met een grote glimlach.

Zandpol Obstacle Run

GO

Om 1 uur mochten wij starten. Na een korte, maar effectieve warming-up konden wij van start. Het eerste gedeelte van de route verliep via gras en bos. Na deze aangename ondergrond moesten we het inmiddels erg mul geworden strand op. Hier en daar waren een aantal paden gevormd door eerdere lopers waar ik erg dankbaar gebruik van heb gemaakt. Door de rondes van 2 kilometer konden we ook elke 2 kilometer gebruik maken van een bekertje water. Een fijne luxe tijdens deze toch warme novemberdag. Doordat er gebruik is gemaakt van tijdsindelingen per afstand waren de wachttijden bij obstakels minimaal. Hierdoor kon er lekker worden doorgelopen en lag het tempo ook hoog. Dit tempo zakte bij het vierde rondje bij verschillende deelnemers flink in.

Zandpol Obstacle Run

CrissCross

De kruispunten die in het parcours waren gemaakt vond ik erg leuk. Hierdoor had je ? wanneer je wist hoe het parcours liep – een mooi overzicht wie waar precies liep. Hoewel ik het ook niet had verwacht tegen te komen miste ik toch een puntje van kracht. Touwklimmen, een obstakel over het water, boomstammen tillen of een apenhang had kunnen functioneren als obstakel.

Zandpol Obstacle Run

Ronde na Ronde na Ronde

Een enkele deelnemer vond het niet heel fijn om met regelmaat hetzelfde rondje te lopen. ?Na een paar keer heb je de hindernissen wel gezien.? De organisatie kon mij vertellen dat er rondom de plas verschillende stukken grond liggen die wellicht gebruikt kunnen worden voor volgend jaar. ?We hebben dit idee eigenlijk in de zomervakantie op de camping bedacht, dat de run zo?n succes is hadden we niet kunnen bedenken. Hoewel we meer deelnemers kunnen hebben stond voor vandaag de stop op 400 deelnemers.? Door de korte voorbereiding was er ook weinig tijd om met de gemeente een groot plan te maken, misschien dat de mogelijkheden voor de volgende run groter zijn. Voor nu was 7,50 misschien iets aan de lage kant, maar dit bedrag merkte je wel terug in de hindernissen.

Zandpol Obstacle Run

Resum?

Mede door het enthousiasme van de organisatie denk ik dat er voor een volgende keer de run iets uitdagender zou zijn, maar m?t mogelijkheden voor alle niveaus. De verzorging en ontvangst was nu prima in orde en de organisatie liep goed herkenbaar rond. Er werd creatief gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de waterplas: De steigers werden gebruikt, speeltoestellen werden een obstakel en het mulle zand was een obstakel op zichzelf.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top