Fender

Review Harbour Run

Gisteren was de tweede editie van de Harbour Run in Rotterdam. Vorig jaar heb ik hem zelf ook gelopen, dus een mooi moment om te zien wat voor groei de Harbour Run doorgemaakt heeft in een jaar tijd.

Rotterdam hardloopstad

Rotterdam is toch wel een beetje de hardloopstad van Nederland. Naast veel hardloop-evenementen?hosten?ze ook de snelste marathon van Nederland. De Harbour Run in de Rotterdamse Waalhaven is een mooie aanvulling voor de hardloper die eens wat meer wil dan alleen hardlopen.?Dat was ook goed te zien aan het publiek dat op de run afgekomen was. Waar we normaal gesproken bij een obstacle run redelijk wat deelnemers zien die uren doorbrengen in de sportschool lag de nadruk hier iets meer op de hardlopers. Ook bij ons Dutch Mud Men kraampje lag de nadruk meer op de?handige teensokken?en wat minder op de modder-schoenen.

Dutch Mud Men Standje
Stilte voor de storm bij het Dutch Mud Men kraampje

Wat verder opviel tijdens de warming-up waren de vele bedrijfsteams die aanwezig waren, al dan niet in teamshirts. Onderweg hebben we wat mensen aangesproken en het viel op dat er veel mensen voor het eerst meededen aan een obstacle run en normaal gesproken niet heel veel hardlopen. We juichen het alleen maar toe dat mensen aangezet worden om te gaan sporten en dat werkt in onze ervaring erg goed als je met collega’s meedoet. De warming-up zelf was een beetje?tricky?omdat de houten vloer waar we op stonden behoorlijk glad was en de deelnemers toch wat voorzichtig waren.

Team
Samen sporten met je collega’s

Harbour Run 2014

Direct na de start mochten we al een paar keer tijgeren en de keuze voor dat obstakel was slim omdat het deelnemersveld zo uit elkaar getrokken werd. Als een lange sliert gingen we de haven in. Het parcours leek nog redelijk dat op vorig jaar te lijken, maar was wel wat aangepast. Ook de obtakels zelf waren aangepast merkten we. Zo was de loopbrug niet een normale trap, zoals vorig jaar, maar moest je hier wat meer je best doen om te klimmen.

Haven
De haven van Rotterdam

Vorig jaar?was onze conclusie onder andere dat we wat typische obstakels voor je bovenlichaam misten. Nou, daar hebben ze behoorlijk goed naar geluisterd. Na een paar kilometer lagen er al zandzakken voor ons klaar die we een heel stuk mee mochten nemen. Ook de monkeybars waren een mooie toevoeging aan de run om het bovenlichaam te gebruiken.

Bij de waterposten konden we ook een banaantje eten en met dit warme weer was dat wel lekker. Ook bij de Red Bull Hummer waar ze Red Bull uitdeelden was het erg druk zagen we. De Harbour Run is geen echte thema-run zoals de Breakout Run of Zombierush bijvoorbeeld is, maar bleek haar naam zeker waar te maken. De zeecontainers die soms acht stapels hoog stonden, het uitzicht door de haven op de Erasmusbrug, de grote ankers waar we overheen moesten springen en de fenders die er lagen. Het was allemaal behoorlijk in het thema van de haven.

Haven
Samen door de haven rennen

Dat er veel teams meededen kwam goed uit omdat er bij sommige obstakels dit jaar zeker teamwork nodig was. Zo was er vlak voor de trap een hoge muur, waar maar weinig mensen in hun eentje overgingen. Er stonden heel wat mensen tegen de muur aan om hun teamgenoten of onbekende deelnemers een handje of voetje te geven. Ook bij de diverse obstakels met containers en touwen was het voor veel deelnemers lastig om alleen boven te komen en zagen we veel hulp.

Ankers
Hop hop, over die ankers heen

Qua veiligheid waren de meningen iets verdeeld. Wat heel goed was, was dat er op de afdaling van de hoogste stapel containers matten lagen op de spleten die tussen de hooibalen zaten. We zien dit nogal eens ontbreken en als je daar met je voeten tussen schiet kan dat nare gevolgen hebben. Wat iets minder was, waren de touwnetten. Deze leken niet stevig genoeg waardoor ze slap kwamen te hangen en op sommige plaatsen stuk gingen. Gelukkig lag er bij ??n obstakel waar dit het geval was, het schuine klimrek naar boven en touwnet naar beneden, wel een hele dikke mat om de klap op te vangen.

Klimmen
Tik aan die bel

De finish kwam nu echt in zicht en na een laatste container liepen we 50 meter voor de finish nog over een mat die onze chip scande. Dit was erg leuk want er stond een enthousiaste spreker bij de finish die iedereen persoonlijk feliciteerde met het behalen van de finish. Het finishobstakel zelf paste ook goed in het plaatje. We mochten een grote stapel pallets beklimmen om zo over een containermuur te komen en onze medaille op te halen.

Finish
Het finishobstakel bij de Harbour Run

Conclusie

De Harbour Run positioneert zich als een evenement waar je kennis kunt maken met obstacle running. Vorig jaar lag de nadruk nog net iets te veel op hardlopen, maar dat is dit jaar niet meer het geval. Met de nieuwe obstakels die typisch zijn voor een obstacle run, zoals de monkeybars, een muur en het zandzak sjouwen, is dit echt een obstacle run geworden. Daarnaast is het een prachtige ervaring om door de haven te kunnen hardlopen en op plekken te komen waar je normaal gesproken niet kunt komen. Wij gaan er vanuit dat het evenement zich ook komend jaar weer doorontwikkeld en we hebben?11 oktober 2015?al in?onze agenda?genoteerd.

Zoek je een obstacle run waar je kennis kunt maken met de sport zonder direct kopje onder de modder te gaan, dan is de Harbour Run een goede keuze.

Foto’s en uitslagen?vind je hier.

Ballenbak
Pret in de ballenbak

Foto’s komen via de Facebook-pagina van Harbour Run.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

16 reacties op “Review Harbour Run”

 1. Een super middag gehad.
  Het aanrijden en parkeren was goed aangegeven en ruim aanwezig.
  Het ophalen van de startnummers en de overige aanwijzers waren duidelijk en overzichtelijk.
  De warming up omdat we met zo’n klein startgroepje was origineel en effectief.
  Het parcours was super. De obstakels waren creatief en bij een aantal lukte het duidelijk om je uit je loopritme te krijgen en wat andere spier groepen aan te spreken.
  Al met al was het zeer positief en zeker dat ik volgend jaar nu al met potlood in de agenda heb gezet en ga proberen er met een aantal vrienden te komen.

  De enige noot: Ergens stromend water beschikbaar in de vorm van bv. een evenementen spoelbak om voor de terugreis jezelf een beetje te kunnen opfrissen.

 2. Erg leuke run met hindernissen die een stuk zwaarder waren dan vorig jaar. Ook een paar hindernissen die ik nog nergens anders heb gezien. Sfeer was top waarbij iedereen elkaar goed hielp, met name nodig bij de vele containers. Volgend jaar zeker weer!

 3. Voor een Rotterdammer DE run die je ieder jaar gewoon MOET doen. Kippenvel als je vanuit de haven de skyline van de stad in kijkt.

  Leuke originele obstakels en fijn dat er wat muziek tussendoor aanwezig is. Voor het koor was echt briljant! Zo’n mooi thema om volgend jaar weer verder uit te bouwen. Ik ben nu al benieuwd!

 4. Yorick van Baarsel

  Wat een top event is dit! Lekker rauw, typisch Rotterdam. Je hoeft overigens niet eens Rotterdammer te zijn om te genieten van het indrukwekkende parcours. Ik ben er volgend jaar zeker bij!

 5. Sabine van Zeijl

  Wat een fantastische obstacle run op een geweldige locatie. Voor het eerst een kijkje gekregen in de Rotterdamse haven, met de skyline van de stad op de achtergrond. Erg genoten van deze run, op naar 2015!

 6. Jan Willem Mijderwijk

  Voor mij was de Harbour Run mijn eerste obstacle run. Ik heb er erg van genoten. De link naar de Rotterdamse haven is goed vertaalt in de uitwerking van het concept. Kortom een blijvertje en een aanrader!

 7. Mac Steenaart

  Genoten van de run die ik samen met mijn zoon en diens vriend gelopen heb. Als 60 jarige zou ik geholpen zijn met zo nu en dan een knoop extra in de klimtouwen. De armen zijn niet meer zo sterk……Maar het sjouwen, springen en klauteren was een uitdaging. Opvallend was ook de goede sfeer. Iedereen leek bereid een handje toe te steken als het wat zwaarder werd. Een snelle tijd was niet belangrijk, meedoen en samen genieten stond duidelijk voorop. En dat zonnetje was een welkome entourage. Kortom, het was zwaar maar bovenal heel erg leuk.

 8. Jos van Oijen

  Super gave middag gehad. Mooi parcours weer, stuk zwaarder dan vorig jaar, en daardoor ook stuk leuker. Mooie obstakels, en gezellige muziek onderweg. Weer eens wat anders door de havens!! Alles was goed geregeld, parkeren omkleedgelegenheid, eet en drink kraampjes, super geregeld. Een echt aanrader voor obstical renners Tot volgend jaar!!!

 9. Vooral de locatie is uniek. Organisatie is prima en het parcours is niet al te zwaar; wat het ook leuk maakt voor de wat minder fanatieke sporters en groepen.

 10. Rob Rooijakkers

  De 2e editie van de Harbour Run was erg geslaagd. De obstakels waren van een hoog niveau (o.a. de containerwall XL was flink gegroeid ten opzichte van vorig jaar). Dit beloofd wat voor de 3e editie… De sky is de limit! Echt een aanrader!

 11. Goed georganiseerde run. Zeker wat gedaan met de reviews van vorig jaar. Leuke soms pittige kracht hindernissen. Leuke route met afwisselende obstakels. Soms toch nog teveel rennen tussen de obstakels.

  De vuilnisbelt geur tegen t einde van het parcours was niet echt aangenaam.

  Een extra waterpost ipv redbull zou ook wel lekker zijn.
  Terrein bij warming up was wel verraderlijk glad.
  Ik hou persoonlijk toch meer v

 12. Edwin welling

  Mijn complimenten aan de organisatie, veel verbeteringen t.o.v vorig jaar, parcours was stukken uitdagender met leuke verassingen

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: