Review Dirty Destroyer Londen

Zondagmorgen vroeg uit de veren. Waar we de vorige keer nog demi-tour moesten maken mochten we nu wel om 7.20’s ochtends de tunnel in. Na 35 minuten konden we verder rijden vanaf Folkstone. Vanaf daar was het nog 75km; een uurtje links rijden en de borden ?Hop Farm? volgen?tot we aankwamen op de bestemming!

Dirty Destroyer Londen

Toffe “thank you”

Nadat we besloten hadden om ons te registreren voor de eerste Dirty Destroyer (18km, 25 obstakels), werden we gecontacteerd door de organisator van Dirty Dozen Races om ons van harte welkom te heten te bedanken dat we zo ver wilden reizen voor zijn?event. Tof! Om 8 uur lokale tijd waren we ter plaatse. We werden verwelkomd en mochten vooraan en gratis parkeren. Vanaf de zeer grote parking konden we het net ontwaakte event-dorp al zien liggen.

Dirty Destroyers Londen

De vrijwilligers werden net gebrieft, en de registratie-tent was al open. Na het afgeven van de ondertekende disclaimer en de paspoort-controle werden we voorzien van een gepersonaliseerd bib-nummer (altijd cool), een timing-chip (bandje, in lus om veters) en 2 baggage-bandjes (wit-zwart) voor de pols en de gratis bewaakte garderobe. Hierna mochten we het event-dorp betreden.

10467031_810262035661042_882152614407462330_o

Plein was fijn

Een event-dorp met in het midden een groot open plein, en in het rond alle voorzieningen en enkele standjes: toiletten, medische dienst, aparte kleedkamers, garderobe, mudstacle, obstacle kit, wild fit, de startboog met mat, het podium, de finish met mat, de bar, wild food, en tot slot een koffie-kraam. We hadden nog even tijd tot de start om 10u om ons rustig op te tuigen in full Dutch Mud Men gear. Ondertussen meldden de andere ocr freaks zich en onstond zo een gezellige drukte op de kleine wei.

Dirty Destroyers Londen

Om half tien werden we door de troubadour allemaal van harte welkom geheten en ge?nformeerd over het verloop van de wedstrijd. Dit werd gevolgd door een groepsknuffel, een korte en intensieve opwarming, en na een laatste aanmoediging van ?the Beard? klonk om 10u eindelijk het startschot.

Dirty Destroyers Londen

Parcours: puik en ruig

De toeschouwers konden in het dorp verblijven of werden erop uitgestuurd met een A4-plan in kleur, waarmee ze, net buiten de start-finish zone, bijna alle actie- en spektakel van dichtbij konden volgen. Het was een mooi, afwisselend, goed afgebakend en uitdagend parcours met zeer degelijke constructies. Kortom, puik uitgekiend. De omgeving werd optimaal benut en bijna al de 25 obstakels stonden vrij.

Dirty Destroyers Londen

Hoge muren, diepe burpees

De route werd afgebakend door een wit of zwart vlaggetje om de 2m, en zwart-wit?linten in het bos. De verschillende obstakels waren echt groot en uitdagend en bevonden zich ver genoeg van elkaar af. Als het?een deelnemer niet lukte om een obstakel in zijn eentje te doen, deed ieder 20 burpees (plat op buik en klap). En om deze Dirty Dozen XL nog meer punch te geven, nog enkele muurtjes van 10 voeten hoog erbij.

Dirty Destroyers

Niet voor watjes

Voor de kenners onder u: denk Tough Mudder, maar met tijdsmeting, en net iets meer en iets beter. Gratis parkeren, gratis lopen (vrijwilliger), gepersonaliseerd startnummer, gratis baggage bewaking, gratis foto?s, correcte tijdsmeting, finisher T-shirt, exclusieve ?bobble hat?, en een knuffel, ook gratis.

6

Oef, het laatste muurtje! Over de finish, op de foto met ?the Doug?, en een babbeltje met MC Mark.

Conclusie

Alles wat het hartje van de ocr freak maar kan begeren was hier voor handen. Een zeer aangename, en mooie dag van heuvels op en af, door beken en sloten, in de modder, door het vuur, en onder en over de beste hindernissen. En dit zonder wachttijden, verkeerd lopen, saaie rechte loopstukken, en onderweg met voldoende vrijwilligers aan de obstakels, en enthousiaste toeschouwers langs de kant. Een puik georganiseerde ruige race. Wij gaan volgend jaar graag terug, en jullie mogen allemaal mee.?

Dirty Destroyers Londen


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top