10 vragen aan... Daisy de Waardt

10 vragen aan… Daisy de Waardt

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan?Jim Malinka.?Vandaag gaan we verder met powerwoman?Daisy de Waardt:?moeder van 3, en fanatiek beoefenaar van bootcamp, obstacle running, crossfit…?How does she do it?

10 vragen aan... Daisy de Waardt

Wil je jezelf even kort voorstellen??
Ik ben Daisy de Waardt en word eind van de maand 38 jaar.. Moeder van drie kids en behoorlijk verslaafd aan sporten, zoals hardlopen, crossfit, bootcamp en obstakelrunning. Bij het?sporten?ben ik altijd opzoek naar mijn eigen grens, om vervolgens over deze grens heen te gaan en er weer sterker uit te komen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running??
Ik wilde heel graag lichamelijk weer in vorm komen.. Via via hoorde ik over de Urbanathlon. Ik heb mij ingeschreven en ben begonnen met trainen. Na mijn eerste obstacle run was ik meteen verkocht.

10717489_836764499678659_1565838169_n

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
De uitdaging. Obstakels nemen die je nog nooit hebt gedaan. Je grenzen verleggen. Mentaal en lichamelijk sterker worden. Een stuk samenhorigheid… Een gevoel dat ook erg leeft bij team DMM en Stress’in Out. Onderweg kom je elkaar tegen, je moedigt elkaar aan of loopt een stukje met elkaar mee. Dat is iedere keer weer genieten.

Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Ik heb in de afgelopen drie jaar heel wat obstakelruns gelopen, soms zelfs twee per weekend. Ik ben de tel een beetje kwijt.

10717995_836762936345482_862798121_n

Hoe train je voor je obstacle runs?
Tegenwoordig volg?ik zo’n zes keer per week CrossFit training..!! Wat ik ook graag doe is zelf een training maken met mijn crossXvest of met een groep van team DMM ergens trainen. Verder is gezonde voeding, maar ook rust is erg belangrijk. Ik probeer mijn lichaam in balans te houden, erg? belangrijk als je ongeveer sport ademt. Door een combinatie van verschillende soorten train methoden?en gezonde voeding?blijf ik aardig in vorm voor een obstacle run.

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Er zijn vele mooie momenten bij obstacle running, zoals een spontaan gesprek onderweg of elkaar helpen waar nodig. Ik heb bijvoorbeeld een vriendin met hoogtevrees waarmee ik vaak runs doe.?Wij helpen elkaar als team mud buddy’s?vaak over de obstakels heen, zodat?zij keer op keer haar angsten overwint. Dat ik daar met ons team deel van uit mag maken vind ik prachtig om te zien en daar geniet ik erg van.

10715970_836763946345381_736112310_n

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
De Monkey bar blijft altijd een uitdaging met water en modder..

Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Ik ben dit?jaar behoorlijk wat uitdagingen aangegaan, zoals de IronvikingRun/Obstakel marathon; een marathon in Zwitserland waarvan de route alleen maar bergopwaarts loopt. Daarnaast heb ik?100km gewandeld tijdens de Dodentocht?in Belgi?. Tot slot staan de trainingen van NewDawn me nog goed bij. Momenteel ben ik aan het trainen om samen met andere DMM in?2015 de marathon over de Chinese muur en een plankentrail langs de berg Huashan te kunnen lopen.?

10716111_836763773012065_1480648981_n

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
Dan zijn de obstacle runs van de Viking serie wel heel erg leuk..!!

Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Tips..!! Ja, vooral genieten en veel lol maken..!! Ga de uitdaging aan om mentaal en fysiek sterker te worden, en ervaar wat er gebeurt…

10711403_836764156345360_691826887_n

We hebben Daisy?gevraagd aan wie zij?het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met Danny Aarts!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top