Review Natoer

Review Natoer

Juiste Ingedienten van Natoer-lijk

Heerlijk nazomers weer, goede ongedwongen sfeer, ergens bij een achterafgelegen boerderij, ??n bord met Natoer erop, parkeerplaats, een tuin vol met picknickbankjes, lounge-stoelen en een kampvuur. En het allerbelangrijkste; een parcours dwars door een mooi stukje natuur.

Review Natoer

Tassen garderobe? Neeee

Bij aankomst stond er geen verkeersregelaar, geen parkeerhulp op?de ingebouwde parkeersensoren van je auto na, geen kassa om te mogen parkeren, nee. Rij onder het bord door het terrein op en zet hem maar ergens neer. Dit kan natuurlijk alleen maar omdat er maar circa 100 a 200 lopers verwacht worden. De run is dan ook klein van opzet.?Het ophalen van het start nummer verliep snel en effici?nt! Er stond een kleine gezellige rij maar liep vlot door en binnen enkele minuten had je je polsbandje, niet zoals bij de meeste runs een voor de tas en een voor je pols.?Tassen drop-off was er niet ..laat hem hier in de tuin staan of zet hem in de auto die max 50 meter verderop stond.

Review Natoer

De bus in & Start!

Rond een uurtje of ??n werden de ca 100 lopers met wat aanhang en support aangesproken door de organisatie. Geen hele verhalen, geen geluidsinstallatie, gewoon “Goedemiddag Natoeristen!!” en de eerste 50 startnummers kunnen zo meteen naar de bus om naar de start te worden gebracht. Je mocht zelf je team samenstellen waarmee je wilde starten. Heerlijk relaxed. Dit in grote tegenstelling tot het parcour dat op ons lag te wachten, dat was allesbehalve relaxed, maar juist uitdagend.?Na een bustripje van circa 10 minuten waren we op de start locatie. Een houten bord met daarop de tekst ?Natoer Start? en een megafoon, symboliseerden de start. Elke vijf minuten klonk het startschot of sirene voor een groepje a 10 personen. Aangezien het meer een single track parcours is, was dit zeker de slimste manier om te starten.

Review Natoer

Natoerlijke obstakels

Na ca 200 meter?waren de eerste obstakels er al, een boomstam waar je overheen mocht en die kwamen we nog veel meer tegen? Daarna de berg op en weer omlaag en daar wachtte het tweede onnatuurlijke obstakel. Al tijgerend mocht je een berg van mul?zand op waarna je weer de berg verder omhoog mocht lopen. Vervolgens weer omlaag en omdat dat goed beviel doen we er nog een paar klimmetjes bij .. de toon was gezet!?Natuurlijke obstakels kwamen het meest voor, een enkel obstakel was ?man made? zoals een ronde lopen op de crossbaan met een zakje zand van ca 15 kg. Je zag tijdens het parcours geen ronkende motoren, maar puffende mensen?… daarna weer het parcours op en kwam je na een paar mooie single tracks bij het volgende obstakel. Dit obstakel neigt naar een survivalrun hindernis. Met behulp van een rij weipalen had men een trapje gemaakt die dienden als een soort steps en zo kon je het hek over. Daarna met behulp van een touw de bomen in waar een brug was gemaakt van een balk en een touw als houvast. Een nadeel was dat hier de eerste opstoppingen ontstonden omdat mensen hier hun angst moesten overwinnen en het was niet echt geschikt om met meer mensen dan twee tegelijk overheen te gaan.

Review Natoer

3 tot 4 meter de hoogte in

Het hele parcour ging dwars door de natuur, dit is ook het zwaarste aan de run. De ?man made? obstakels waren niet echt moeilijk of lastig. Ze pasten wel prima bij het thema NATOER?(Nature-Adventure-Teamwork-Obstacle-Extreme-Run). Beregeningsbuizen waar je onderdoor moest, containers waar je in en uit mocht klimmen en bloembollenbakken welke gestapeld waren als een piramide waar je in, uit, in en weer uit mocht. Je moest je behoorlijk opvouwen als wat langere loper, maar goed te doen. Verder waren er diversen kreken, beken, bruggen waar je onderdoor, doorheen of overheen moest klimmen. Ook was er een lange watertunnel van ca 35 mtr waar je doorheen moest lopen of zwemmen. Het meest leuke aan het parcours was voor mij echt het stukje natuur, moeras, kreken, beken en een bos met veel omgevallen bomen welke nu als parcours dienden. Je moest via de boomstammen naar de volgende bomen, en over dikke takken je track vervolgen. Op sommige plaatsen stond je toch al snel 3 tot 4 meter?hoogte. Voor mij persoonlijk was dit niet echt moeilijk of lastig. Misschien next time een extra touw aanbrengen voor de veiligheid. Dit geldt overigens voor wat meer obstakels. Iets meer aandacht aan het construeren van meer solide obstakels en veiligheid is wel een aandachtspuntje voor de organisatie.

Review Natoer

Verzorging

Ook de drankpost was voor de meeste lopers onder ons te laat op het parcours en er mocht er wel eentje extra komen,?gezien het mooie nazomers weer. Een drankpost rond de vijf kilometer en op 10 kilometer was ideaal geweest. Het aanbod bij de verzorgingspost was ruim. Er waren stukjes appel, banaan en sinaasappel en bekertjes water. Ook bij de laatste lopers was er nog voldoende aanbod.?Bij aankomst mocht je nog een stapel kratten over en daarachter stond er een overheerlijke groentesoep, gebakken ei en een heerlijke steak te wachten. De steak en drank was tegen kleine vergoeding maar waar je normaal bij een run ??n flesje drank?krijgt, krijg je er hier drie. Dit smaakte, na deze best wel zware run, behoorlijk goed al zittend of liggend in de zon of bij het kampvuur.

Review Natoer

Conclusie

Samenvattend; vooral mooie run met een redelijk zwaar parcours. Helaas niet altijd even duidelijk waar je naartoe moest, wat voor?irritatie kan zorgen. Klein qua opzet en prijs, maar zeker een aanrader. Een must voor mij zou wel zijn dat het parcours in een volgende editie gelijk is aan dit jaar aangezien dat voor mij de reden zou zijn om deze run nogmaals te lopen. Ik hoop voor de organisatie dat Staatsbos Beheer ook volgend jaar weer mee werkt.?Verbeterpunten:?Het parcours was niet duidelijk. De route en de opbouw was goed doordacht, helaas waren sommige onderdelen verwijderd…?Ook de veiligheid en constructie van een enkel obstakel mag wat extra aandacht krijgen als ook sommige natuurlijke obstakels.?Plus punten:?Bijzonder mooi parcours met veel natuurlijke obstakels.?Leuk klein qua opzet en prijs. Een startbewijs kostte ? 19,50. De prijs-kwaliteitverhouding was dik in orde. Deze run met dit parcours moet klein blijven een massa kan het helaas niet aan.Conclusie; voor mij is het geen obstakel run, geen mudrace maar een van de mooiste Crossruns met natuurlijke obstakels en een echte aanrader als we dit parcour kunnen handhaven!

Review Natoer


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top