10 vragen aan… Jim Malinka

Vanaf nu willen we iets meer aandacht gaan besteden aan de personen achter de moddermaskers?die je altijd op alle foto’s voorbij ziet komen. We zullen wekelijks een obstacle runner tien vragen voor gaan leggen. Vorige week lazen jullie de vragen aan?Sofie?Br?rmann.?Vandaag gaan we verder met?Jim Malinka: een man met al meer dan 40 obstacle runs achter de rug!

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Jim Malinka, 60 jaar, vader en opa. Van beroep ben ik zelfstandig ondernemer in Consultancy en Engineering and Technical Support in Bio Energy. Qua sport ben ik?een fanatiek technisch duiker en mountainbiker.10514467_10152271743488927_2594397525551746443_n

Hoe ben je in aanraking gekomen met obstacle running?
Ongeveer 2 jaar geleden via Urban run en Mud Masters.

Waarom is obstacle zo leuk in jouw ogen?
Ik vind het een leuke sportieve totale workout, waarbij teamwork, fun en prestatie mooi samen gaan.

10 vragen aan... Jim Malinka
Hoeveel obstacle runs heb je intussen achter de rug?
Ik heb nu ongeveer 40 obstacle runs achter de rug.

Hoe train je voor je obstacle runs?
Ik doe regelmatig langere mountainbike challenges en -races en probeer twee keer?per week te trainen. Ik rij dan vaak een langere rit met 100+ en een rit met intervallen. Daarnaast doe ik wat krachttraining en af en toe looptraining.

10273873_847153801968029_6155923114901892166_n

Wat is je meest memorabele moment tijdens of rondom een race?
Tot nu toe waren dat?het moeras en verraderlijke verborgen boomstronken bij de Bieg Katorznika Run in Polen, en de taaie drijfzand-modder bij de Krassfit Challenge Run Stadtoldendorf in Duitsland waar je haast niet uit kon komen, tenzij?je door iemand geholpen werd.

Wat is voor het jou het meest lastige obstakel?
Op een half-pipe omhoog moeten klimmen,?terwijl?de ondergrond nat en modderig is.

10 vragen aan... Jim Malinka
Heb je nog mooie uitdagingen op het programma staan?
Mooie uitdagingen op mijn lijstje voor 2015 zijn:?Getting Tough The Race, Spartan Trifecta in 1 weekeinde (Barcelona) en de Krassfit Challenge Tirol. De Krassfit is de hoogste obstacle runs ter wereld, op ruim 2600 meter hoogte. Het is een combinatie van een obstacle- en trailrun, en obstacle challenge. De Chinese muur marathon en de gevaarlijke trails op Mount Hua Shan in China staan ook op mijn bucket list. Ik wil tot slot?de?Kilimanjaro beklimmen en de obstacle runs in Scandinavie doen.

Als je ??n race mag aanraden aan andere deelnemers, welke zou dat zijn?
De Rat Race in Engeland zou ik aanraden. Deze is uitdagend, betrekt langere afstanden en kent heel veel hindernissen. Naast de uitdagende aspecten maakt de entourage en de totale beleving RatRace tot een van de top events binnen?obstacle running.

10 vragen aan... Jim Malinka
Heb je nog tips voor beginnende obstacle runners?
Mijn tips voor beginnende obstacle runners zijn;?Onderzoek goed welke?gear, voeding en training kwalitatief het meest hoogwaardig?zijn. Houd je eigen tempo en bereid je rustig en gedegen voor. Tot slot raad ik beginners aan veel vragen te stellen aan groepen of mensen die?al veel?kennis bezitten en ervaring?hebben.

We hebben Jim?gevraagd aan wie hij het stokje door wil geven. We gaan volgende week verder met?Daisy de Waardt!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top