Kledingtips voor obstacle runners

Een tijdje terug schreven we al over de drie fasen van een obstacle runner. Na Mud Masters afgelopen weekend hebben we er weer heel wat nieuwe fans bij merkten we wel. Wat we onderweg ook zagen is dat er nog heel mensen op normale schoenen liepen en overal weggleden. Ook kwamen we de verdwaalde katoenen joggingbroek tegen. Vandaar vandaag een stukje met nog wat kledingtips! Overigens zijn er altijd mensen die liever met zo min mogelijk kleding lopen, zoals je hierboven kun zien.

Kledingtips fase 1 – Je eerste obstacle run

Tijdens je eerste run kun je best op je oude hardloopschoenen gaan. Neem GEEN KATOEN, dus kies bijvoorbeeld voor de Inov-8 Mudsoc. Onder de foto staan alle producten.

Fase 1
Fase 1 – Op je oude hardloopschoenen door de modder

In bovenstaande foto: Dutch Mud Men Shirt, DMM hoofdband, Inov-8 wrag, Inov-8 Mudsoc, Under Armour Boxerjock en Under Armour Run shorts.

Kledingtips fase 2 – De verslaving slaat toe

Na je eerste run ben je 95% zeker verslaafd en heb je een nieuwe sport gevonden om er bij te doen. Het wordt dus tijd om te investeren in goede spullen zoals schoenen met extreem veel grip, handschoenen en compressiekleding.

Fase 2
Fase 2 – De speciale obstacle running kleding komt kijken

In bovenstaande foto:?Dutch Mud Men Teamshirt,?DMM hoofdband,?Inov-8 wrag,?Under Armour Boxerjock, Darkfin Black O.P.S. handschoenen, Injinji compressiesokken, Xracewear startnummerbroek?en Mountain Bear Ground Control.

Kledingtips fase 3 – Op zoek naar extremen

Als je elke week een obstacle run (of twee of drie) loopt ga je vanzelf op zoek naar nog betere spullen. Zo is kniebescherming wel handig als je huid geen tijd heeft om te genezen. Ook zijn er runs waarbij het handig is dat je eigen verzorging mee neemt en bijvoorbeeld een rugzak draagt. Dan is een speciale extra stevige wel zo handig, want het is wel beter als hij heel blijft.

Fase 3
Fase 3 – Alleen nog het allerbeste voor de doorgewinterde obstacle runner

In bovenstaande foto:?Dutch Mud Men Teamshirt,?DMM hoofdband,?Inov-8 wrag,?Darkfin Black O.P.S. handschoenen,?Xracewear startnummerbroek, Compressport R2 Race & Recovery, Inov-8 X-talon 190 schoenen, Geigerrig The Rig rugzak, SPIbelt waterproof, McDavid Hex, Injinji Trail Midweight Micro Xtralife, Inov-8 Debrisgaiter en Compressport Underwear Multisport Shorts.

De kleding hierboven is uiteraard flink getest door onze meer dan 1.700 lopers van Team Dutch Mud Men en door onszelf. We zijn benieuwd wat jullie dragen tijdens je obstacle run.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.
Scroll naar top