Spartan Race

Kan een obstacle run te ver gaan?

Bij ??n van onze favoriete buitenlandse sites, Mudrunguide.com, kwam zeer recent dit bericht voorbij. Het is een verslag van een Spartan Race in de VS, om precies te zijn die in Wintergreen Virginia. De reviewer vond de race te zwaar voor een obstacle run. Nou hebben we zelf al een aantal Spartan Races gedaan. De ??n is wat zwaarder dan de ander (zo was Duitsland easy, maar die in de UK weer vrij pittig), maar je weet vooraf dat je een pittige run kunt verwachten met obstakels die je uitdagen. In deze review lezen we dat de modder te zwaar was, dat je een stuk bergop moest tijgeren (die herinner ik me nog goed?van Strong Viking Hills Edition) en dat je veel bergop moest lopen. Doordat er veel mist was, het niet heel warm was en het parcours pittig was, ging dit te ver voor een obstacle run is de mening van de schrijfster. Zoals wij lezen waren de obstakels normaal zoals we ze van Spartan Race gewend zijn, dus geen extra zware nieuwe obstakels.

Wat ons betreft is het juist prachtig als er veel modder is en het parcours zwaar is. Je kiest een Spartan Race omdat je weet dat je uitgedaagd wilt worden. Als je dat niet wilt zijn er voldoende minder pittige alternatieven. Spartan Race staat er om bekend dat ze aan het zwaardere eind van het spectrum zitten. In de comments zijn de meningen dan ook flink verdeeld;

If you judge a Spartan Race by whether or not you laughed or smiled during the race, it?s probably not for you. – Jay

We zijn benieuwd wat jullie er van vinden? Kan een run te ver gaan of moet je gewoon doorknallen en niet zeuren? Je weet waar je jezelf voor opgegeven hebt. Toch?

Spartan Race

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

3 reacties op “Kan een obstacle run te ver gaan?”

  1. Ik zou juist graag eens willen deelnemen aan de spartan run, helaas zijn ze nog te ver van hier om even op en neer te reizen. Dat de modder te zwaar was ??? Hoe meer modder hoe beter ! 🙂

  2. Een obstakel waar je net aan met je grootste krachtinspanning overheen komt voelt achteraf veel meer als een overwinning dan een hooibaaltje waar je zo overheen stapte.
    Er zijn drie grote obstakels die je hopelijk mag overwinnen bij iedere obstakelrun en dat zijn: je eigen kracht, je eigen conditie en je eigen doorzettingsvermogen. Als ik me op die 3 punten niet uitgedaagd voelde gedurende het traject dan voelt die obstakelrun achteraf te licht of te weinig uitdagend aan. Dan heb ik er wel van genoten en gelachen tijdens de run maar eenmaal over de finish ben je nog niet klaar, je kan nog wel een rondje of bepaalde obstakels hadden best 2 keer zo hoog mogen zijn.
    Als een run te zwaar is, dan zou ik denken dat ik nog niet sterk genoeg was, meer trainen en volgende keer harder vlammen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top