1 gedachte over “Jouw review Bootcamp Obstacle Run”

 1. Op zondag 14 september 2014 stond recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk (naast Alkmaar) volledig in het teken van de Bootcamp Obstacle Run. deze run werd gehouden om een groot meer heen

  ik had dmv een win een deel actie een ticket gewonnen voor deze run, normaal ticket prijs was rond de 35,- en voor TDMM was deze dmv van een actiecode op 25,- gezet.

  aangezien dit bijna in mijn achtertuin was was het terrein niet moeilijk te vinden, ook als je niet uit de omgeving kwam was het duidelijk aangegeven waar je moest zijn, parkeren was gratis en zeer ruim aanwezig.

  ik ging van start in de eerste wave om 11.20 voor de 18K (3 rondjes om het meer), ca 45 min voor aankomst was ik hier ter plekke, ik zag al diverse DMM / DMC totaal ongeveer 10 /15 stuks, de opkomst was niet erg hoog qua TDMM.

  er stonden allemaal legertenten op het terrein, als echte mud”soldaat” ging je je melden bij inschrijflegertent, hier kreeg je 2 bandjes, 1 voor je arm en een voor je tas, deze kon je gratis inleveren, tevens kreeg je wat vouchers voor een welness centre en tevens een evaluatie formulier, dit had ik nog niet eerder gezien.

  na het melden kon je je omkleden in 1 van de 2 legertenten, midden in stonden allemaal tafels en banken, maar je kon voorbereiden op de run, de catering was goed aanwezig, de sfeer was al snel aanwezig, alles stond al klaar, de dj was al lekker aan het draaien, en uiteraard het weer werkte goed mee.

  toiletten waren ook aanwezig, maar geen douches, op zich was dit geen probleem hiervoor hadden ze de brandweer in geschakeld, na afloop kon je of afgespoten worden door de brandweer of het water in gaan bij het strandjes, beide was met dit weer goed te doen.

  voorafgaande van de start kon je nog een massage nemen, de kosten hier voor kon je zelf dmv een donatie aan warchild doen, uiteraard was het ook mogelijk om dit na de run te doen, ik deed dit na de race, was erg prettig.

  de run.
  10 minuten voor de run moesten we binnen de hekken van het startveld staan, de opkomst voor de 18k was niet erg groot, ik dacht max 50 personen, we zeiden nog tegen elkaar, hoeveel zullen er nu starten in de volgende waves, aangezien dit de eerste keer was van deze organisatie en de “starters” het moeilijk hebben omdat er overal wel iets georganiseerd wordt, maar goed we kregen 2 bootcamp instructeurs die met crossfit oefeningen onze spieren lekker warm maakte, en toen het startsein, (runkeeper aan) en weg waren we.

  over kubkisten heen, langs het meer naar de volgende obstakel, de “uitkijktoren” deze obstakel was wel erg wankel, maar hielt het geweld van hongerige obstakelrunners wel, heuvels op en af, door hooggras heen.
  onderweg kwamen we een berg hout tegen wat aan de kant lag tegen, dit had een obstakel moeten zijn, maar we vermoeden dat deze niet goed was, affijn doorrennen dan maar.
  de volgende was een touw over de grond, ik was er niet uit wat je hier moest doen, maar het vrouwtje die erbij stond vertelde dat je dmv het touw naar de overkant moest trekken… dat deden we niet, er was geen water of over water gespannen, je moest je eigen over het gras voorttrekken (?)

  ik ga niet alles beschrijven, anders is het ook maar saai, wat ik wel erg leuk vond dat je op een gegeven moment ging schieten met een paintbalbuks, dit had een grote funfactor.

  ook moest te tigeren door het gras onder camouflage obstakel, en aan het einde stond een dril sergant, die vertelde dat je 5x op moest drukken, en hij telde mee… ook erg leuk.

  aan de andere kant van het meer, stond er ook een dj die lekkere muziek draaide, dat verhoogde de sfeer erg goed, en een water post (geen fruit, wel jammer)

  er waren genoeg obstakels waar je je upperbody en armen moest gebruiken, over containers heen en dan vervolgens monkeybars te doen, en dan weer over containers heen, touwklimmen over een schuine muur..

  autobanden, blokhout over een langstuk dragen, evenwichtsbalk en hier stond de spuitgasten van de brandweer ook met hun waterslang om je het extra moeilijk te maken, dan nog even door een was een kruipen en de up en down monkeybars, hier stond we liemand met een handdoek zodat je even je handen droog kon maken, vond ik ook er netjes, en dan had je het eerste rondje gehad.

  bij het 2e rondje stond er een wave klaar, en deze was voor de 12K (2 rondjes) deze stond aardig vol, en het terrein was vol met andere renners en toeschouwers, kortom erg druk, goede opkomst!.

  na 3 rondjes over een leuk en veelzijdig obstakelparcours te hebben gelopen (geen mudrace) kwammen we over de finish hier kregen we een dogtag met kleuren logo als medaille.
  Arjan en ik klokte ipv de gewenste 18K nu 16,2km in 2,24..

  pluspunten
  veelzijdig parcours
  locatie
  crew
  sfeer
  weer
  bereikbaarheid
  prijs

  minpunten
  de iets minder stabiele klimmuur
  pallets bij de containers als je daar op sprong hoorde je ze al kraken
  touwen over de grond
  16k ipv 18k

  conclusie:
  als ze de evaluatie formulieren allemaal goed in hun opnemen, dan heeft deze run zeker potentie, en ben ik er weer van de partij, en dan hoop ik dat ik meer DMM /DMC hier ook zie, modder was hier niet erg veel tot niet, maar wel veel upperbody klimwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven