Review Tough Mudder Hindernislauf NRW

Afgelopen weekend vond de Tough Mudder NRW plaats in Arnsberg. Na Tough Mudder in Berlin- Brandenberg en in Rein- Main kon ik deze obstacle run niet aan me voorbij laten gaan. Ik wil tenslotte de roze legionairs haarband bemachtigen, dus elke Tough Mudder die ik kan doen is mooi meegenomen. Last minute kaartjes besteld en Arnsberg here we come!

Tough Mudder NRW

Omdat ikzelf en een groot aantal andere Dutch Mud Men de dag erop de Fisherman’s Friend Strongmanrun zouden gaan doen, was op zondag vrijwilligen geen optie. Een aantal DMM vertrokken daarom?vrijdagavond al richting Arnsberg om daar te overnachten en op zaterdag van 06:00-14:00 te vrijwilligen. Hierdoor konden ze nog met korting in de laatste wave meelopen. Omdat Arnsberg net over de grens ligt heb ik ervoor gekozen om op zaterdagochtend vroeg te vertrekken en om 10:00 te starten. Het?inschrijven verliep?niet helemaal soepel, echter kwam dit omdat ik een open ticket had. Gelukkig herkende een?aantal van de staff leden me nog van de vorige Tough Mudder waardoor?alles alsnog snel geregeld kon worden!

Tough Mudder NRW

Het zonnetje scheen en, gehuld in mijn splinternieuwe Dutch Mud Chick Under Armour ColdGear, kon ik niet wachten om te beginnen. Met een groepje van vijf DMM en ik als enige DMC (iemand moest toch de vrouwen vertegenwoordigen!) stonden we aan de startlijn.?Na het reglement te hebben opgezegd en de legionnaires te hebben benoemd, kon de obstacle run?starten. Omdat de meeste Tough Mudders qua obstakels en parcours van vergelijkbaar?niveau zijn dacht ik te weten?wat ik kon verwachten…Niks was minder waar! Na enkele?Berlin Walls te hebben getrotseerd kwamen we de eerste helling al tegen. Nog met frisse moed en sterke benen ging ons dit nog wel aardig af.

Tough mudder NRW

Vervolgens mochten we al glijdend de helling af, heerlijk! Als een klein kind was ik aan het genieten. Na wat ‘modder-hoppen’ en tijgeren onder prikkeldraad door stond ons de welbekende Arctic Enema (ijsbad, zie review TM part 1&2) op te wachten. Of het mijn nieuwe thermo-shirt was, de zon die scheen of dat er?minder ijsklonten in het bad zaten weet ik niet, maar het viel me alleszins mee en ik was niet de enige! Het duurde dan ook niet lang voordat mijn lichaam weer op temperatuur was.

Tough Mudder NRW

Voor ik het wist stond de volgende helling alweer op het programma! Heidi’s weg (de ons welbekende Heidi’s lijdensweg) was back! En dit bleek niet de laatste te zijn. Verstand op nul, blik op oneindig en gaan. Gewoon stevig doorwandelen. De hele tijd ging het door m’n hoofd: hoe harder ik loop, des te eerder ik bovenaan de helling ben. Even uitpuffen, op elkaar wachten en weer vrolijk verder gaan. We kwamen bij ‘Balls to the Wall’ aan, waarbij je, met behulp van touwen met knopen erin, over een rechtstaande houten muur heen moet zien te komen. Een te gek?obstakel dat op elke Tough Mudder wel terugkomt.

Tough Mudder NRW

Vlak?voordat we het bos ingingen kwamen we langs?een tweede waterstation met genoeg water en repen om weer energie bij te tanken. Gelukkig maar, want eenmaal in het bos aangekomen stond ons nog een zwaar parcours te wachten. Met hoogteverschillen en heel veel modder! Extreme modder! Bij een bepaald obstakel zaten sommige deelnemers letterlijk tot hun middel vast en -moesten er met man en macht- uit getrokken worden. Hier is menigeen dan ook zijn/ haar schoen(en) verloren. Mijn tactiek was om een?aanloopje te nemen en te proberen er zo snel mogelijk doorheen te stormen. Helaas werkte deze tactiek?niet zoals verwacht?want ook ik bleef in de modder steken. Op handen en knie?n is het me uiteindelijk?nog behoorlijk?snel gelukt de modder?uit te klauteren.

Tough Mudder NRW

Na een stuk trail door de bossen gerend te hebben kwamen we bij hangin’ tough aan: enkele ringen waarbij je door middel van zwaaibewegingen van de ene naar de andere moet?zien te komen, en dat zonder?in het water te vallen. Ieder?past?daar?zo zijn eigen techniek toe, maar het blijft hoe dan ook lastig wanneer?de ringen nat en glibberig zijn!?Tip: zorg ervoor dat je voldoende snelheid hebt of?een zwaai die groot genoeg is om?de andere ring beet?te?pakken!?Na dit obstakel?lagen er boomstammen op ons te wachten waarmee?we een rondje op onze schouder moesten rondlopen. Hierna?konden we lekker doorrennen door het bos. Als een ware hinde doorliep ik dit gedeelte in volle vaart. Bij?het einde van het bos wachtte ik op de andere DMM, al duurde dit?voor mijn gevoel vrij lang.?

Tough Mudder NRW

Plotseling kwam?iemand naar me toe en vertelde me?dat er ‘een collega’ op de grond lag. Deze boodschapper?had duidelijk onze DMM?shirts gezien. Deze boodschap klonk in ieder geval niet goed. Later bleek dan ook dat Frenky heel hard door zijn enkel was gegaan en zich slechts strompelend voort kon bewegen. Inmiddels bij de?15 km?aangekomen hadden we er?nog zo’n 3 te gaan. Vastbesloten als Frenky is gaf hij niet op en zou hij de run?uitlopen. Hoe dan ook! En je kent de regels:?We leave no Dutch Mud Men behind!’ Dus liepen we gezamenlijk veder?en wachtten elkaar op?bij de mudmile. Om onszelf nuttig te maken ‘hielpen’ we anderen. Helpen in de zin van:??mederunners een helpende hand bieden?om ze vervolgens in de modder te?kunnen gooien.

Tough Mudder NRW

Het laatste stuk liepen we door het open veld en een?ma?sveld, en voor we het wisten kwamen we bij de Everest aan,?een obstakel waar ik veel moeite mee heb. Opgeven, daarentegen, is voor mij geen optie. Na drie pogingen waren de mannen bovenaan gaan staan om me een handje te helpen. De vierde poging was raak! Het lukte me om een hand te pakken?waardoor?de mannen?mij omhoog konden trekken. ?Een nieuwe overwinning aangezien ik er de laatste keer vijf pogingen voor nodig had. Het einde was inmiddels in zicht, en na de elektroshock therapy te hebben omzeild hebben we allemaal de finish bereikt!

Tough Mudder NRW

Ik heb mijn blauwe legionnaire haarband binnen en kan terugkijken op wederom een fantastische Tough Mudder! Hele goede en strakke organisatie, alles goed geregeld van begin tot het eind, inclusief de EHBO/Medische staff. De obstakels waren vergelijkbaar met de vorige Tough Mudders, maar alle?modder en vele hoogteverschillen maakten het een zwaar parcours. Ik heb ontzettend?genoten, dus?op naar de volgende!

Respect voor Frenky die de run uit heeft gelopen met een scheurtje in zijn enkel. Voor nu een spoedig herstel en zorg maar dat je sterker terug komt!

Foto’s 😕FB Tough Mudder

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Scroll naar top