Ode aan de Obstacle Run fotograaf

Ode aan de Obstacle Run fotograaf

Een?ode aan de obstacle run fotograaf! Deze toppers zetten zich namelijk vaak in om de tofste plaatsjes te schieten van de obstacle?runners. En dat kosteloos, op vrijwillige basis, uit liefde voor de sport. Dat vinden wij heel leuk. Want op deze manier hebben obstacle?runners?een tastbare herinnering aan die ene geweldige run. Ooit wel eens een obstacle runner tegengekomen die nog nooit een modderfoto van zichzelf op social media heeft geplaatst?

Ode aan de Obstacle Run fotograaf

Het woord aan DE obstacle run fotograaf

Het is erg leuk om fotograaf op events te zijn, aldus Toine Bos, een?graag geziene?fotograaf op vele runs. Nadat hij diverse prijzen had gewonnen voor ‘beste deelnemer video’ die hij met een gewone?Gopro camera had geschoten, leerde hij zichzelf te fotograferen. Door alle positieve reacties die hij ontving besloot hij om voortaan, naast zijn ren schoenen, ook zijn camera naar evenementen mee te nemen. Toine fotografeert op vrijwillige basis omdat hij zoveel?liefde voor de sport heeft. De liefde voor de sport is ontstaan door zowel de sport zelf als de open en behulpzame sfeer die kenmerkend is voor de sport.

Harbourrun

Ode aan de Obstacle Run fotograaf

“Vandaag de dag is men vaak met zijn/ haar telefoon bezig en vergeet soms aandacht te schenken aan de omgeving. Op het parcours is dit compleet anders. Een drempel om iemand een helpende hand te geven of aan te spreken is er vrijwel niet meer. De sfeer is geweldig. Iedereen doet lekker gek, speelt wat in de modder of moedigt elkaar aan bij obstakels. Op mijn manier probeer ik de sport te ondersteunen. In?deze tijd is visuele content enorm?belangrijk, zowel als marketingtool voor organisaties als voor de deelnemers zodat ze hun vrienden kunnen laten zien wat ze in het weekend gedaan hebben. Daarnaast bied ik deelnemers een blijvende herinnering aan een evenement waar bij?het leuk was om een vreemde een helpende hand te bieden of er een praatje mee te maken, in plaats van alleen maar?in zijn/ haar telefoon gedoken te zitten.”

1613907_660337257379670_2069299344341877895_n

Verschil sportfotograaf obstacle run fotograaf

Wat moet je nou precies doen en kunnen als fotograaf tijdens events??In feite hetzelfde als een sportfotograaf. Je moet namelijk bij de events langs de kant staan of meerennen, zodat je de meest spectaculaire momenten weet vast te kunnen leggen. Er zijn wel enkele verschillen tussen het beroep van de sportfotograaf en dat van de obstacle run fotograaf. Om te beginnen?ben je als obstacle run fotograaf geen klein visje in?een grote zee van andere fotografen zoals bij ander soort sport-events, maar heb je meer vrijheden en wordt het juist erg gewaardeerd?dat je je wilt inzetten om de run vast te leggen.

Fotographer

Daarnaast ontvang je als obstacle run fotograaf veel meer waardering van de deelnemers zelf.?Het komt geregeld voor dat deze?geknuffeld wordt?door blije deelnemers, uit dankbaarheid voor de?inzet en de foto’s. Weliswaar zijn dit doorgaans erg modderige mensen, dus zorg ervoor dat je een camera met de juiste specificaties hebt. Afgezien daarvan kun je in principe met elk soort fotocamera aan de slag tijdens events en is dit, naast goede?kleding, het enige dat je hoeft mee te nemen.?Wat wel zeer belangrijk is: je moet water- en modderdicht zijn! ?Want als je van dichtbij alle actie vastlegt, blijft je?camera maar zelden schoon. Er is geen?ontsnappen mogelijk aan de rondvliegende modder – en waterdruppels!

images (3)

Steeds meer fotografen

De popularitiet van obstacle runs stijgt?in Nederland. Zo ook het aantal fotografen. Steeds meer events vinden plaats en fotografen ontdekken langzamerhand hoe leuk het wel niet is om daar onderdeel van uit te maken. Zo ook Arthur Muller. Deze topper krijgt het voor elkaar om naast zijn gewone baan ook nog eens op events foto’s te maken. En dat vindt hij zo leuk dat hij dit soms zelfs boven meelopen verkiest.?Arthur is een echte teamplayer die voor de lol is begonnen met?fotograferen. Hij?merkte dat dit goed werkte, er was behoefte aan en men vond?het leuk. Zo is deze hobby steeds verder uitgegroeid en blijft hij zich elke keer weer?inzetten tijdens de runs. Momenteel?werkt hij soms samen met Toine aan het hogere doel zoveel mogelijk foto’s naar buiten te brengen.

Ode aan de Obstacle Run fotograaf

Ook fotograferen?

Lijkt het jou ook leuk om een keertje te fotograferen of ken je iemand? Laat het ons weten in een persoonlijk bericht of tag diegene in een reactie op onze?Facebook?pagina. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via [email protected].

 

 

Spullen nodig voor je volgende run? Kijk dan bij Dutch Mud Men.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top