Zeeuwse Obstacle Run

Jouw review Zeeuwse Obstacle Run

Op zaterdag 13 september 2014 organiseerde Stichting Jayden in samenwerking met Fitland Goes de Zeeuwse Obstaclerun rondom het sportpark van Goes. Het parcours was 70% off-road. De run had twee afstanden; 7,5 en 15 km, met respectievelijk 20 en 39 hindernissen (2 rondjes) en tijdwaarneming. Bescheiden inschrijfgeld van 13,50. Deelnemers steunen daarmee de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. Een cheque met een mooi bedrag werd voor de race aan de stichting overhandigd. Voor deze eerste keer hadden zich zo?n 200 deelnemers ingeschreven.

Zeeuwse Obstacle Run

?Goed geregeld

Goede organisatie, tassenoppas, kleedruimte, mobiele toiletten en na de run gelegenheid tot douchen in Fitland en mogelijkheid voor gebruik van de Fitland kantine. Het parcours was wel bekend, maar ik vond het een leuke uitdaging dat alle obstakels geheim waren gehouden. Nadeel was dat de organisatie de individuele lopers zelf in groepen indeelde, waardoor onze groep in twee verschillende startgroepen terecht kwam.

Zeeuwse Obstacle Run

?Gebruik van omgeving

De organisatie heeft prima gebruik weten te maken van natuurlijke obstakels in de omgeving; het naastgelegen mountainbike parcours, slootjes, dijkjes, rollen hooi, de autowrakken van de brandweer en twee maal een oversteek over het Havenkanaal en nog veel meer. Soms ook keuzes: of over de buitenkant van de brug, of door het water. Er waren enkele plekken waar het onduidelijk was waar het parcours heenging, maar over het algemeen was dat duidelijk en waren er voldoende helpers voor uitleg, beveiliging, etc. Superleuke, zonovergoten, laagdrempelige loop, afwisselend, uitdagend maar niet te zwaar. De collega?s die ik had meegetroond en die nog nooit zoiets gedaan hadden waren allemaal zeer enthousiast.

Zeeuwse Obstacle Run

?Conclusie

De goodie bag was een grote plastic tas, goed te gebruiken voor je natte bullen. Er waren prijzen beschikbaar voor winnaars in de verschillende categorie?n (individueel, teams duo?s). Kortom, een prima eerste poging waarvan ik hoop dat het een jaarlijks evenement wordt.

Marlies

Start WhatsApp
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?