Review Strongman Run

Review Strongman Run

De Strongmanrun begon voor ons eigenlijk al op zaterdagavond, vanwege?de pre-party in De Budde in Nijverdal. Er trad een bandje op en er kwamen veel bekenden op af. De sfeer zat er goed en we ging na de band nog even naar een andere kroeg, waar op dat moment een DJ de meest geweldige en foute nummers draaide.

Review Strongman Run

Zondag was iedereen alweer vroeg uit de veren, ?zoals dat hoort op campings. De repen, bananenbrood, bakken kwark en andere verantwoorde maaltijden verschenen langzamerhand uit de koelboxen. Er werden zelfs eitjes gebakken door chef-kok?Sjoerd en na alle tenten opgeruimd te hebben werd het tijd om naar Hellendoorn te vertrekken voor de run. Eenmaal in Hellendoorn werden we van de ene volle parkeerplaats naar de andere onvindbare parkeerplaats geleid en besloten we om de auto maar ergens neer te zetten en naar het terrein te lopen.

Het terrein was verdeeld in twee zones. De Runners Area ?waar je startnummer en goodiebag kon ophalen en kon douchen/omkleden. De Start/Finish Area met allerlei standjes van kleding, eten, drinken en uiteraard de start/finish. Het was erg druk bij de balie van de startnummers en het duurde dan ook even voordat we deze hadden. Vervolgens klaargemaakt, tas weggebracht en naar de start gelopen. Doordat alles zo lang duurde waren we er pas rond 12:45, het moment waarop eigenlijk de startvakken zouden sluiten. Gelukkig konden we nog net naar binnen glippen en ons voegen bij het team met de Dutch Mud Men vlaggen!

Review Strongman Run

Tot de start om 13:00 werden we opgewarmd door de speaker met motiverende teksten, waves en opzwepende songs van de DJ. Om 14:00 was het dan zover, we liepen langzaam naar de start, waarna het nog even duurde voordat iedereen aan het rennen was. Het eerste stuk voerde ons door Hellendoorn waar we luid werden toegejuicht door de toeschouwers en daar waren ook de eerste obstakels: hooibalen! Na nog een stuk door het bos en een steile zandhelling kwamen we bij de eerste drinkpost na ongeveer 2,5 km. Het hoge tempo?hield al gauw op toen de eerste echte helling kwam in Hell?s Deep. Dat wat was de eerste kuitenkiller. Vervolgens kwam er een stuk met lage muurtjes door het bos en kwam je terug bij Hell?s Deep. Ditmaal mocht je naar beneden en dat ging ook lekker snel.

Nu volgde nog een stuk met veel lopen en wat lage muurtjes. Uiteindelijk kwamen we uit bij het eerste grote veld met spektakel: Sky-Fall, de enorme waterglijbaan! Nu pas werden we echt helemaal nat. Al snel volgde een modderbad en een elektriciteit-obstakel (House of Lightning). Hier konden we lekker doorlopen en de stemming zat er goed in!

Review Strongman Run

Ik zal niet alles in detail vertellen, aangezien het dan een heel lang verhaal wordt, maar nu volgen nog wat hoogtepunten?.

 • de Rubber-Yard. Shira en ik besloten een motorband mee te pakken?. Om vlak erna alweer spijt te krijgen toen we door een zwembad van 2+ meter diep moesten zwemmen.
 • Bridge-Jump i.c.m. River-Cage, niet heel erg uitdagend.
 • Slippery-Mountains. Dit waren echt lekkere trenches met diepe, zuigende modder!
 • Monkey-Bars! Zegt genoeg?
 • Crazy Corn. Hoe vaak krijg je nou de kans om door een ma?sveld te lopen?

Na een laatste water obstakel?zagen we de finish al in de verte opdoemen. We moesten echter nog even een aantal obstakels overwinnen, zoals de Rope-Ramp (godzijdank met touwen), Rat-Hole (nog even een laatste keer ontzettend vies worden) en Panic Room, waarbij ook gekozen kon worden voor de Pussy Lane met laag gespannen touwen zonder elektriciteit.

Het moment dat ik over de matten liep zal ik niet zo gauw vergeten. Ik was kapot, de motorband op mijn schouder deed pijn en ik had nog nooit 21 kilometer gelopen, maar ik heb het gehaald zonder blessures! Bij de finish ontvingen we een medaille, een flesje drinken en daarna volgde toch nog een obstakel, namelijk de wasserette. Daar werden we opgewacht door dames in rode overalls die ons in gingen soppen, waarna we door twee waterbakken moesten klauteren en d??rna waren we dan eindelijk op het veld en zagen we mede-DMM?ers.

Review Strongman Run

Vaak is het allerlaatste obstakel de koude waterslang, maar dat was hier zeker niet het geval. We konden warm douchen in de plaatselijke sporthal (vrouwen) of een speciaal geplaatste tent (mannen). Dat was zeker een pluspunt! Na het douchen konden we de bonnen, die aan het startnummer zaten, inleveren voor fruit, drankje naar keuze en een ontbijtkoekreep, waar we zeker aan toe waren. Daarna was het helaas echt tijd om naar huis te gaan. Kortom, de FFSMR is zeker vooruit gegaan t.o.v. afgelopen jaar, maar er is ook nog ruimte van verbetering. Ik ben benieuwd naar 2015!

Foto’s: FFSMR (Facebook)


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

25 reacties op “Review Strongman Run”

 1. Mooie route door de bossen met lekkere stukjes zand. Met acht duizend man tegelijk opgewarmd worden en meeschreeuwen is een heerlijk gevoel, totdat je met al die mensen over smalle paadjes loopt en bij trage obstakels die vroeg in de route zitten lang (tot wel veertig minuten) moet wachten. Obstakels zelf waren redelijk bekend en niet al te uitdagend maar het stukje door het mais, de cruncher of de ondergelopen tunnel waren erg leuk. Voor dit geld door de drukte geen aanrader, maar best wel een leuke run.

 2. qua locatie zeg ik helemaal goed, jammer van de massa start hierdoor bij vooral de eerste hindernissen lange wachttijden, na km 7 trok het deelnemers veld een beetje open en heb ik lekker kunnen lopen.
  hindernissen vond ik te makkelijk erg basic.
  de zand duinen daarin in tegen erg zwaar.

  start finish area prima voor elkaar.

  heb me prima vermaakt maar ga niet weer terugkomen, prijs van de run en wat je ervoor krijgt vind ik te veel.

 3. Wachtrijen waren te lang… Ok (te) smalle paadjes met (te) veel mensen… Toch erg vermaakt! Voor mij een eenmalige beleving… StrongViking is veel beter georganiseerd…

 4. Jimmy van Dijk

  De run was erg leuk. Ik miste wel wat technische hindernissen.
  De massale start was leuk maar gaf veel te veel vertraging. Lange wachttijden bij de eerste hindernissen zorgen dat de adrenaline van de start snel was verdwenen.
  Overall een mooie run door een mooie omgeving, maar het is wel te hopen dat de organisatie ervoor kiest om volgend jaar te gaan werken met verschillende start tijden.
  De lokale MC Donalds had overigens ook moeite met de wachttijden ๐Ÿ˜‰

 5. Sylvester Hoekstra

  als ik de reactie lees ben ik blij dat ik vooraan ben gestart. Al was ik door alle drukte bij de tassen en het ver parkeren pas 12:50 op het startterrein. Even een hekje over klimmen en ik stond vooraan. Super run gehad, niet op tijd gelopen maar op plezier.

  Parcours was mooi en goed, hindernissen beetje hetzelfde als altijd met een paar vernieuwingen.
  Mooiste? de duizenden toeschouwers, die overigens erg stil waren ๐Ÿ™‚

  Ben er elk jaar, dus ook volgend jaar

 6. Danny Roodzant

  Eerste maar ook laatste keer, denk dat er al voldoende is gezegd mbt wachttijden etc.

 7. Planning was ook omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik een dergelijke run heb gelopen uitlopen.
  Dat heb ik dan ook gedaan. waarbij de wachttijden de grootste frustratie hebben gegeven, ik denk al met al ruim 1 uur en ik lees verder dat het bij sommige lopers wel opgelopen was tot ruim anderhalf uur. Ook de obstakels waren niet al te technisch en goed te doen voor iedereen. Bij de massastart was er in het begin niet echt meteen een start en had het door de drukte veel weg van een wandeltocht. Al met al een goede sfeer en een topdag.
  Ik hoop dat de organisatie wel wat doet aan de wachttijden en een beter verlopende start volgend jaar, anders denk ik dat dit evenement door succes ten onder gaat.

 8. Het was een leuke run, maar er moeten zkr zwaardere obstakels in en het publiek was wat stilletjes en heb ik daarom maar een beetje opgezwiept! (wave laten doen)Ook zou ik liever in etappes staren om zo de opstoppingen te voorkomen, want deze vind ik verschrikkelijk! De locatie was super met al die hoogte verschillen en heerlijke klimmetjes. Verder waren de facilitaire voorzieningen super en was er zelfs de mogelijkheid om even lekker te douche na de tijd. Dus mijn om tot mijn conclusie te komen kan ik zeggen dat het wel ok was, maar er nog veel valt te verbeteren en de prijs zeer zeker naar beneden moet. Met de modderige groeten Bob

 9. Laatste keer geweest. Die wachttijden zijn onacceptabel, 5 minuten wachten kan nog, maar 30-45 minuten echt niet. Leuke sfeer, redelijke obstakels, lekkere modder, je vermaakt je toch wel een dagje, maar dat wordt grotendeels teniet gedaan door dat stilstaan/wandelen. Er is zeker wel potentie, maar die maken ze al drie jaar niet waar (behalve misschien voor de eerste paar honderd lopers).

 10. Voor mij was het de eerste keer dat ik mee deed aan de strongman run. Ik startte daarom dan ook vanuit het laatste startersvak. Bij de start was het lastig op gang komen, vanwege de wandelpas die werd ingezet.
  Na een paar obstakels sloeg de frustratie toe vanwege de lange wachttijden, waardoor er langs de obstakels een route werd gekozen, of zelfs onderweg een verkorte route werd geboden.
  Ik heb met plezier deelgenomen aan de strongman run, heb genoten van de omgeving en van het publiek wat aan de kant stond, om je aan te moedigen. Ik heb de finish behaald, hetgeen wat mijn doel was. Maar de manier waarop voelt wel een beetje zuur.
  Ik denk dat de organisatie van de strongman run, nog eens moet evalueren over de logistiek tijdens het parcour met zoveel deelnemers en nog eens terug moet kijken naar wat zij de deelnemers aanbieden en daadwerkelijk is geboden.

  Misschien tot volgend jaar, groet Roos

 11. Geweldige dag gehad, wat een top organisatie van De Strongmanrun.
  De run was heerlijk modderig en was lekker zwaar maar wat een geweldige sfeer langs de lijn.

 12. Hele leuke run! Voor de eerste keer meegedaan en heb echt een TOP middag gehad!
  Wij hadden ook een kleine opstopping bij de muren, maar dit was ongeveer 5 minuten wachten!!
  Dit vond ik echt geen probleem, voor de rest konden wij overal doorlopen.
  De obstakels vond ik super om te doen. De Glijbaan was geweldig!!!
  De omgeving is super… ECHT een aanrader!!!
  Wat ik heb gehoord van mensen die ook in Duitsland en Belgi? zijn geweest is dit echt de leukste en mooiste run!
  Voor mij zeker weer in 2015!!

 13. Eigenlijk zijn alle belangrijke zaken in de voorgaande reviews wel al aan bod gekomen. Ik schrijf voor mijzelf altijd een soort van review meets dagboek beschrijving van elke run, dus ook dit maal weer. Het is daardoor altijd een wat langer verhaal. Aan het eind heb ik een kopje genaamd ?conclusie?, dus heb je geen zin in ellenlange en langdradige verhalen dan kun je ook meteen omlaag scrollen ๐Ÿ˜‰

  Op zondag hoort geen wekker!;

  En toch alweer voor de vierde week op rij gaat mijn alarmklok af op zondagmorgen. Na respectievelijk de Elite Off-Road Challenge, Dirt Maniacs en Spartan Race London, staat nu de Strongmanrun in Hellendoorn op het programma.

  Hop om 9 uur in de auto en een kleine 2 uur kachelen richting Warmelo, Almelo, Hengelo, Weerselo ?. Ook hallo?! Ergens in de die buurt ligt onze bestemming, namelijk Hellendoorn.

  Aankomst + faciliteiten;

  Het zal wel aan mij gelegen hebben, maar na het eerste bordje met aanwijzingen richting de parkeerplaats (P6 in mijn geval) kon ik er geen meer ontdekken. In plaats van P6, beland ik uiteindelijk na om Nijverdal/Hellendoorn heen te zijn gereden op P1. Een parkeerplaats die in ieder geval wel duidelijk staat aangegeven.

  Na het parkeren is het nog een minuutje of 10 richting het start terrein lopen. Volgens mij had je vanaf andere parkeerplaatsen soms zelfs een pendelbus nodig en was het lopen een uitdaging geweest, maar verder is dit prima geregeld.

  Ondanks dat we aan de redelijk vroege kant zijn valt het me op dat het erg druk is in het gedeelte waar je je startnummer en goody bag op moet halen. Het ophalen duurt daardoor relatief lang. En laat ik daarnaast zoals gewoonlijk weer eens *kuch* goed voorbereid zijn en mijn startnummer niet meer zeker weten. Ik had de valse hoop dat ik hier nog wel even mijn mail kon checken, maar in het gezelschap van duizenden mensen heeft mijn telefoon daar geen zin meer in. Na even graven in mijn grijze massa kom ik toch met een nummer op de proppen dat nog blijkt te kloppen ook. Anders had ik nog een extra rijtje bij de info balie mogen mee pikken.

  Ook hier wordt er weer met het welbekende papieren startnummer plus veiligheidsspeldjes gewerkt. Iets waarvan ik hoop en ook wel verwacht dat het over een jaar redelijk verleden tijd zal zijn. Voor de tijdsregistratie wordt dit maal een enkelband gebruikt. Op voorhand was ik hier redelijk sceptisch over, maar tijdens de run heb ik er eigenlijk niets van gemerkt. Je bagage kan in de lokale sporthal worden opgeslagen en ligt per nummer reeks (b.v. 7500-7999) gesorteerd. Dit vind ik persoonlijk erg goed werken.

  De eet- en drink tentjes heb ik tot op dit moment nog niet eens gemist of gezien. Het is pas als we rond 12.15 uur naar de start lopen dat ik zie dat hier een enorm groot terrein voor deelnemers en publiek is met ook alle eet- en drink faciliteiten. Hier is tenminste ook nog wat ruimte om je vrij te bewegen potverdorie! Tip: Dirigeer de mensen na het ophalen en dumpen van hun spullen hier voortaan direct naartoe, zodat de drukte in het ontvangst gebied was minder is. Of werk met start waves! Dan is de drukte sowieso verspreid! Maar hierover zo meer ๐Ÿ˜‰ Tip-to-self: Kijk vooraf op de website, daar stond deze indeling ook en dat had ik dit zelf ook kunnen weten ? snuggere Henkie!

  Start + doorstroming;

  Ik zal in het stukje start ook de doorstroming bespreken. Dit is namelijk iets dat voor mij een review apart waard is en als eindbeoordeling wil ik de obstakels en het parcours graag los en objectief beoordelen het onderwerp ?doorstroming?.

  Strongmanrun staat bekend om zijn massa start. Dit is een soort van handelsmerk en hier blijft men dan ook sto?cijns aan vast houden. Om toch voor een wat betere doorstroming te zorgen is het gebied opgedeeld in 3 startvakken. Deze zijn genaamd ?Going for the kill?, ?Eating trees? en ?Drinking mud?. Als je jezelf een van de snellere waant start je in de eerste groep. Als je het rustig aan wilt doen kies je voor de laatste groep en de rest zit in de middelste groep. Klinkt prima?.toch? Vanuit DMM starten de meesten in de middelste groep. Gewoon lekker lopen!

  Qua warming-up is er eigenlijk helemaal niets. De DJ draait echter wel aardig energieke nummers en zeker vlak bij de boxen is het een oorverdovend kabaal. De commentator probeert af en toe eens wat te roepen om het publiek enigszins in beweging te krijgen, maar dit mag verder geen naam hebben.

  13.00 uur, het startschot ?. 13.20 uur; Na 20 minuten vooruit schuifelen en elkaar niet meer te kunnen verstaan wanneer we voorbij de boxen komen, passeren we eindelijk de start. Niets gemerkt van enig start vak dan ook. Mensen zijn ons blijkbaar links en rechts allemaal voorbij gelopen, want als ik achterom kijk zie ik tot mijn grote verbazing zo goed als niemand meer staan. Dit terwijl er om 13.00 uur zeker nog een paar duizend man achter ons stonden! Wij starten met een aantal man dan uiteindelijk ook nagenoeg als allerlaatste van de ruim 7000 deelnemers.

  Na zo?n ?start? moet het deelnemersveld wel aardig uit elkaar gebroken zijn toch? Nee hoor! Volgens het online gezette parcours volgt er nu eerst 3 km rennen. Dit wordt echter 3 km lopen dat heel, heel langzaam over gaat in iets dat op hardlopen lijkt. De frustratie begint toe te nemen. Maar de hoop is er dat de eerste obstakels alsnog een gewenste versplintering teweeg brengen. Daarnaast heb ik van te voren grootse verhalen gehoord over obstakels die gebouwd zijn op een massa start en de doorstroming moeten bevorderen.

  Gedurende het parcours is het voor diverse obstakels echt belachelijk lang wachten. Voor ons springen met name zowel de lage als de hoge muurtjes op ongeveer 5 km van het parcours er in negatieve zin boven uit. Als we hier braaf gewacht hadden dan hadden we makkelijk een uur stil gestaan. Onder luid gejuich (of was het nou boegeroep ?. Dankzij de adrenaline die dan vrijkomt maakt het allemaal ook erg weinig meer uit ๐Ÿ˜‰ slaan we de lage muurtjes dan eerst 5 minuten gewacht te hebben dan ook maar over en passeren we meteen zo?n duizend man.

  Het duurt uiteindelijk tot voorbij de 10 km marker voordat je een beetje normaal je eigen tempo kunt lopen. Ik snap dat als ik een tijd had willen neerzetten, ik voorin had moeten starten. Maar ook als je niet voor een tijd gaat wil je niet uren stilstaan, zeker als je dan ook nog regelmatig zeiknat van het water of de modder bent. Ik heb achteraf ook een aantal verhalen gehoort van mensen die tegen de onderkoeling aan zaten, omdat ze zeiknat lang stil stonden voor een obstakel.

  Vooruit, de grote water slide was wel zo breed gebouwd dat er bij dit obstakel inderdaad genoeg mensne tegelijkertijd vanaf konden. En de organisatie kan dus ook terecht zeggen dat ?sommige? obstakels gebouwd waren op een massastart ๐Ÿ˜‰

  Na Strongmanrun Belgi? had ik niet verwacht dat het qua doorstroming slechter kon, maar Strongmanrun Hellendoorn heeft het toch gepresteerd. Mocht ik ooit nog deelnemen een de Strongmanrun of starten in een massastart dan start ik voortaan vooraan. Ik heb mijn les (hopelijk) wel geleerd.

  Parcours;

  Genoeg gezeurd over het fenomeen doorstroming en op naar het parcours zelf. Zo ergerlijk als de doorstroming was ,zo leuk en gevarieerd vond ik het parcours. Het parcours leidt ons onder andere over asfalt door het centrum van Hellendoorn en Nijverdal waar de mensen massaal langs de kant staan om ons aan te moedigen. Maar ik schat dat zo?n 70% van het parcours off-road verloopt door het bos, langs en door rivieren en zelfs door een enorm mais veld.

  De obstakels zijn over het algemeen leuk en relatief simpel. Echter ik heb hier persoonlijk geen moeite mee, zeker na afgelopen week een voor mij vrij technisch uitdagende run gedaan te hebben in de vorm van de Spartan Race in Engeland. Ondanks dat de obstakeldichtheid niet erg hoog is vind ik dat er wel voldoende aanwezig zijn. Er is onderweg voldoende modder en daarna telkens ook vrij snel een water element waarbij je jezelf weer lekker schoon kan spoelen.

  Qua obstakels springt met name de grote glijbaan er voor mij uit, wat dan weer niet echt een obstakel is. Echter hij is wel gewoon heul erg leuk. Daarnaast ook de monkey bars met ervoor en erna een evenwicht element. De vele water elementen en uiteraard het parcours zelf. Met name de redelijk hoge hellingen in het bos en de trenches krijgen mijn hartslag aardig omhoog en zorgen er tevens voor dat de kou die toe slaat tijdens het regelmatig moeten wachten vrij snel weer verdwenen is.

  De beide stroom obstakels sla ik deze run over. De eerste keer zit je echt volledig onder de modder en is de geleiding daardoor nog eens extra goed. En de tweede keer, vlak voor de finish, moet je er doorheen kruipen en kun je dus ook geen tempo maken.

  Verder is er een obstakel waarbij er een hek over het water is geplaatst en je jezelf, met je rug in het water en hoofd eerst, naar de overkant moet trekken m.b.v. het hek. Echter omdat het hek zich een aardig stuk boven het water bevindt en je dus makkelijk adem kunt halen is deze relatief eenvoudig. In reviews van andere runs heb ik mensen vaker duidelijk meer moeite zien hebben met het happen naar lucht, omdat het hek vlak boven het water was geplaatst. Van mij had dat hier ook gemogen.

  Het obstakel genaamd ?Firemans fall? blijkt te zijn gesloten. Vermoedelijk uit veiligheidsoverwegingen aangezien ik aan het eind van dit obstakel een ambulance zie staan. Het doel van dit obstakel was het omhoog klimmen naar een plateau waarna je er aan de andere kant van een aardige hoogte via een ?brandweer paal? vanaf moest komen. Aangezien het obstakel vrij laat in het parcours zit en je onder de modder vermoedelijk ook weinig grip hebt, begrijp ik wel waarom deze gesloten is en ben ik er dan ook niet al te rouwig om. Volgende keer mensen gewoon op een dikke mat laten landen? Ter compensatie mogen we 10 push-ups maken. Een lachertje na de vele penalty burpees bij de Spartan vorige week, maar verder wel snel en adequaat op ingespeeld.

  Wat betreft drinken zijn er onderweg ruim voldoende posten waar telkens zowel water als isotone drank te krijgen is. Echter wat betreft voedsel vond ik het wat aan de magere kant. Ergens voorbij de helft worden er bananen uitgedeeld en daar mogen we het dan ook mee doen. Gelukkig hebben we vooraf wat GIGANTISCHE energy bars gekregen van een mede DMM, die nog net in mijn stretch broekje pastte. En op EEN zo?n reep komen we met 4 man dan ook een heel eind voordat we bij het banaantje aan komen.

  Crew, publiek en deelnemers;

  Een speciale vermelding waard vind ik het publiek bij deze run. Ik heb nog niet eerder zoveel publiek langs de kant zien staan. Toegegeven ze moesten af en toe door de deelnemers aangespoord worden tot het maken van lawaai, maar over het algemeen waren ze erg betrokken met de deelnemers. Ik vond dit erg motiverend werken en heb hierdoor ook extra genoten van de run. De sfeer was echt super. Ook crew members, brandweer en EHBO?ers waren er ruim voldoende aanwezig.

  Wat verder opviel is de panische manier waarop de deelnemers de eerste circa 5 km elke water- of modderplas probeerden te ontwijken. Wanneer wij als DMM als wildebeesten ons hier doorheen baanden werden we met regelmaat aangekeken alsof we niet goed bij ons hoofd waren.

  Echter dan volgt opeens ?Sky-fall? (de enorme glijbaan met onderaan een grote bak vol modder) en ?Muddy Trees? (een bak vol dikke, plakkerige modder met hierin 3 boomstammen die verticaal over de bak zijn heen gelegd en waar je onderdoor moet). Hierna is werkelijk ieder deelnemer nagenoeg niet meer te herkennen. Ikzelf ben ook nog nooit zo bruin geweest en heb trots een selfie gemaakt en mijn ouders het bewijs gestuurd dat ook ik af en toe toch wel eens zon, ahum modder zie!

  En verhip bij het eerstvolgende modderpoeltje in het bos dat volgt na deze obstakels is het opeens vechten om hierin te mogen springen of hier doorheen te mogen lopen! Die welbekende drempel van schaamte of aversie richting vies worden (of iets dergelijks) waar je als mens eerst even doorheen moet, waarna het allemaal geen ene flikker meer uitmaakt?.prachtig toch.

  Finish;

  Met het einde in zicht is het altijd de vraag hoe schoon je de finish gaat passeren. Tijdens deze run is het wel 3-4 keer voor gekomen dat je eerst goed onder de modder komt te zitten en er daarna telkens wel weer een obstakel met water is waar je jezelf weer redelijk schoon kunt krijgen.

  Echter schijnbaar is het voor het publiek en de eind foto toch het leukste als je smerig en onder de modder over de finish komt. Ook nu eindigen we met een glijbaan de modder in en een afsluitend stukje tijgeren.

  Gelukkig staan er direct na de finish enkele bakken met water waar je jezelf redelijk schoon kunt spoelen. Echter ik vermoed dat de 5000 mensen die na ons nog in deze bakken met water zijn gesprongen er steeds minder schoon uit zijn gekomen. Er zijn gelukkig ook douches aanwezig.

  Op het start/finish terrein heb je nu de mogelijkheid om je vooraf ontvangen coupons in te leveren voor wat eten en drinken. Vooral het bakje met vers fruit vond ik een top idee. Daarnaast kon je volgens mij nog een snelle Jelle en wat te drinken halen. Simpel, maar effici?nt en prima geregeld zonder eens ellenlange wachtrijen.

  Conclusie;

  Afgezien van de waardeloze doorstroming was het verder eigenlijk allemaal prima in orde. Wat kleine aandachtspuntjes vond ik het overvolle ontvangst terrein en in zijn algemeenheid de prijs van de run. Met 69 euro ben je in Nederland toch een van de duurste runs en gaan mensen dan toch snel het vergelijk trekken de vergelijkbare run in deze categorie zoals de Strong Viking. Deze is in prijs zelfs iets lager en schijnt, ik moet hem zelf namelijk nog lopen, zowel qua organisatie als obstakels helemaal top in elkaar te zitten.

  Aan de andere kant heeft de organisatie zowel Hellendoorn als Nijverdal gedeeltelijk af moeten zetten en was er ook qua parkeren redelijk wat mankracht en geregel nodig. Al met al denk ik dat we over de prijs dan ook niet echt kunnen klagen.

  Het parcours zelf was afwisselend en helemaal top, zeker voor Nederlandse begrippen. De obstakels waren leuk, maar zeker niet extreem uitdagend en ook was de obstakeldichtheid aan de relatief lage kant. Daarnaast was het vele en af en toe zeer enthousiaste publiek zeker een erg positieve toevoeging aan deze run en zorgde voor een geweldige sfeer. En verder was het qua faciliteiten ook allemaal dik in orde.

  Als Strongmanrun het massa start principe eens zou laten varen dan heeft dit evenement zeker de potentie om tot een van de betere runs van Nederland te behoren. Echter de vele opstoppingen dit, en blijkbaar ook vorig jaar al, zullen mij hier niet zomaar doen terugkeren.

  Al met al heb ik wel een zeer leuke en geslaagde dag gehad samen met mijn maatjes van de Spartan Race afgelopen week. Special shout-out daarom dan ook to my man Donny, to my girl Dewy en Jop-the-bearded-beast, die ondanks de telkens terugkerend kramp de laatste 5-10 km de run toch maar mooi heeft uitgelopen. Respect!

  DMM what is your occupation? AROO, AROO, AROO! MUD, MUD MUD!

 14. Het parcours was prachtig en uitdagend. Vooral de natuurlijke obstakels maken deze run zwaar. Zeker in combinatie met de modder. De overige obstakels hadden wel iets uitdagender kunnen zijn.
  Het publiek wat in grote getale aanwezig was zorgde voor de noodzakelijke ondersteuning.
  De faciliteiten waren erg goed. Er waren voldoende waterpunten en de sfeer op het startterein was fantatisch.

  Veel lopers hadden last van opstoppingen. Zelf heb ik hier niet zoveel van gemerkt. Bij een obstakel moest ik ongeveer 5 minuten wachten.
  Als de organisatie het opstoppingsprobleem kan oplossen is het een absolute 5 sterren run en zeker een aanrader voor 2015!

 15. Ik ben zelf redelijk voorin gestart en heb dus helemaal geen wachtrijen gehad. Daardoor is mijn beleving denk ik net iets anders dan die van de rest.

  De faciliteiten waren goed geregeld, de bewegwijzering was goed, de sfeer onder de deelnemers en vrijwilligers was goed en die massastart geeft wel een heel gaaf gevoel. Ook qua publiek ken ik geen run in Nederland waar zoveel publiek langs de kant en bij de obstakels staat. (Sorry dat ik een flink aantal nat heb gewapperd met de vlag!) Het parcours zelf was ook mooi aan de zware kant met de heuvels op en af.

  Het is misschien niet de meest zware run, maar qua beleving staat deze bovenaan. (Zeker als je geen wachtrij had.) Dat komt mede door al het aanwezige publiek dat extra energie gaf en prachtig reageerde op ons geschreeuw en gewapper met de vlaggen. Wat dat betreft ben ik er dan volgend jaar ook weer bij.

 16. Jochem Liplijn

  Dit was er eentje om in te lijsten! Een gouden randje ๐Ÿ™‚

  Dit was dan de 6de strongman run! Het is net een achtbaan. Je start vol adrenaline van de schitterende opzwepende entourage in het startvak en je bent benieuwd wat er gaat komen… Naderhand wil je gewoon nog een keer!

  Na al het feestgedruis bij de start ging werd het veld uiteen getrokken met een mooie passage door Hellendoorn. Zo hebben we een mooie indruk gekregen van het pittoreske, maar vooral gezellige dorp. Enorm veel mensen langs de kant met spandoeken. Het voelt goed dat je zo onthaald wordt tijdens een run. Nergens meegemaakt en dus nog meer adrenaline. ๐Ÿ™‚

  Die afdaling door DE kuil was behoorlijk lekker. Grote sprongen en hoppa! Omhoog was zwaarder en ik zal ‘m nooit vergeten. ๐Ÿ˜‰

  Iets wat vaker ontbreekt was deze keer wel duidelijk aanwezig: need for teamwork. Zonder hulp bij het tweede schot van hout was ik kansloos…. Lekker hoog, een zetje en er vervolgens eroverheen vliegen…

  De headliner was toch echt de ‘Up and Down’. Wat een slopend stukje Nederland is dat! Het publiek heeft daar echt kunnen genieten van de gesloopte gezichtjes… Gelukkig was er niet veel later verkoeling in het zwembad. Goed idee!

  In Nijverdal voerde de gezelligheid de boventoon. Wat een volk langs de weg.

  Ook weet ik inmiddels hoe rivier de Regge stroomt en dat het best diep is op sommige delen… Volgens mij iets van 5 keer door de rivier, en dan niet alleen naar de overkant. Het was wel lekker die verkoeling!

  Een goede keuze om het parcours te veranderen in 1 ronde. We hebben een mooie omgeving gezien met voldoende afwisseling. Hij doet zeker niet onder voor de Duitse variant in de Eifel!

  Complimenten aan de organisatie voor dit evenement! Ik heb een geweldige dag gehad en genoten van de obstakels en de entourage. Knap dat jullie zoiets voor elkaar hebben gekregen, voor zoveel fanatieke deelnemers!

  Ps. het publiek in Hellendoorn en Nijverdal was een ‘twaalfde man’; na de run veel reacties gehad dat we helden zijn. *GRIN*

 17. Afgelopen weekend heb ik voor de NEGENDE KEER (!) de strongmanrun gelopen. Het is een geweldige run, waar het niet gaat om de snelste tijd, maar om de tijd van je leven!! Niet alleen alle 8000 renners, maar vooral de organisatie heeft (wederom) een topprestatie geleverd, en mogen trots zijn op wat ze dit jaar hebben neergezet. Een prachtig parcours met hindernissen die net zo leuk als uitdagend zijn. 8000 enthousiaste lopers en meer dan 60.000 toeschouwers, petje af voor de organisatie! Uiteraard zullen er mensen zijn die het niet leuk vinden om te wachten bij een hindernis, ik heb daar totaal geen moeite mee. Met zoveel mensen, allen met een andere sportieve ambitie en conditioneel niveau, kun je nou eenmaal niet verwachten dat de doorstroming altijd 100% is. Gewoon accepteren en genieten van de geweldige ambiance, het hoort bij deze run! De route was geweldig en zowel voor de lopers als voor de toeschouwers een geweldige dag om nooit te vergeten. Dit was van alle strongmanruns die ik heb gelopen de best georganiseerde. BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!!! Sportieve groet

 18. Mijn eerste obstakel run ooit en meteen de Strongmanrun in Hellendoorn!
  Erg gaaf evenement en vanaf dat je het startterrein oploopt krijg je kriebels in je buik.
  Heel afwisselend parcours door het dorp, door het bos, door veel zand en heuvel op, heuvel af en hindernissen waar je U tegen zegt!
  Met name de laatste 3 km zat ik er echt helemaal doorheen maar ik ben echt naar de finish toegejuicht door het publiek en dat is echt een super gaaf gevoel!
  De hele race heb ik in een flow gezeten dankzij andere lopers, het publiek en steeds wisselende parcours.

 19. In het startvak mijn moddermaten al gepushed om zo ver mogelijk naar voren te gaan en daar hebben we geen spijt van gehad.
  Als haringen in een ton stonden we in het startvak en een warming up was daardoor niet mogelijk. Dan meteen koud moeten gaan rennen is erg pittig.
  Helaas al vrij snel moeten lossen voor een sanitaire stop en daarna erg lastig in mijn ritme kunnen komen.
  Gelukkig bij de eerste 1000 weten te eindigen en daardoor geen noemenswaardige wachtrijen gehad, al zijn de walls erg pittig wanneer het daar 3 rijen dik staan. Mooie is dan wel weer de kameraadschap onderling, want wat is OCR toch een heerlijke sociale sport!

  Het parcours was pittig, de obstakels niet heel erg uitdagend. Veel water, lekker zwemmen en prima koeling voor de spieren. Veel mul zand en een paar heerlijke modderbaden, maar mij viel ook op dat er toch veel mensen meedoen die vies van van een beetje smrig worden. Hoe dan ook, mijn persoonlijke doel (onder 2:30) net niet gehaald, maar wel een toffe dag gehad met mijn moddermaten.
  Het publiek was mat, maar gaf je toch het gevoel dat je het niet alleen voor jezelf deed. Daarnaast dikke pluspunten voor de wasmeiden aan het einde die met een heerlijke moederlijke toon vragen of je lekker hebt gelopen. Love that!
  Volgend jaar geen SMR voor mij, tenzij ze eens een goed voorbeeld nemen aan de Viking Runs. Die snappen hoe je een goede start, m?t warming up, neerzet en door de muur het veld in een keer verdeeld.
  Schitterende medaille, maar een schreeuwlelijk FNSHR shirt. Goodiebag was waardeloos, net als de dure set foto’s. Nee dank je. Ik doe het wel met de herinnering. En als ik volgend jaar al meedoe, dan is het met een lastminute kaartje via Marktplaats.

 20. pascal van dam

  Waanzinnige obstakelrun,echt een aanrader! Vind alleen dat er in groepen op verschillende tijdstippen moet worden gestart. Bij sommige
  Obstakels houd dit erg op. De faciliteiten zijn goed verzorgd! Top

 21. Voor die prijs had ik een vlekkeloze run met sterke organisatie verwacht.
  Hopelijk lees ik volgend jaar positieve reacties waardoor ik besluit in 2016 weer eens mee te doen…

  Zonde, want de omgeving en het publiek waren fantastisch alsook de obstakels. Achteraf spijt dat ik de wachtrij en daarmee het obstakel niet heb overgeslagen. Daarmee heb ik ook andere obstakels gemist, een deel van het parcours gemist (werd later afgezet) en had me zoveel meer tijd en plezier opgeleverd! Want ik was er eigenlijk al een beetje klaar mee toen ik op de helft van het parcours 2 DMM-ers tegenkwam die de SMR nog even reverse deden. Gelukkig werkte de SMR-tracker het ook niet op de dag zelf, de online volgers moeten wel gedacht hebben dat ik onderweg was overleden of zo, of zwaargewond was geraakt…

  Ik heb ook een vermoeden dat volgend jaar het eerste vak kompleet vol zit en de andere twee leeg… Alhoewel het laatste vak al leeg en weg was, voordat ik kon starten aan mijn run…

 22. na al het onnodige en onterechte gezeur wil ik juist een compliment geven aan de organisatie en het event.
  alle faciliteiten die je nodig had waren er, en alles was goed geregeld en duidelijk aangegeven. de parkeerplaatsen waren inderdaad buiten het dorp, maar hoe wil je anders meer als 10000 auto’s kwijt. oplossing van de pendelbussen was top, ook onder de strongmanrun zelf zodat je makkelijk en snel op verschillende plaatsen van het parkoers kon komen. het parkoers dat in vergelijking met vorrige jaren, een stuk mooier en zwaarder was. het vele publiek (na schatting 60000 man) gaf een echte kick. de start was duidelijk ingedeeld in verschillende vakken. ik ben in het eerste vak gestart en heb nergens last gehad van enig oponthoud of dergelijke. er zijn nog al wat mensen die ik hoor klagen over de wacht tijden bij de start en bij de hindernissen. als je dat niet wil moet je mooi vooraan gaan staan. want dat is gewoon niet te voorkomen als je met 8000 man. want als je de start en de wegen nog breder maakt, kom je weer in de knoei bij de hindernissen. die goed te doen waren en waren gebouwd op snelle doorstroming. alleen bij de wall challenge was het misschien beter geweest om die iets later op het parkoers te maken.
  ik vond het een geweldige ervaring en een goed georganiseerd evenement, dat niet alleen veel oplevert voor de deelnemers, maar waar ook het dorp en de bedrijven heel veel mee kunnen en ook voordeel van hebben. mensen die alleen maar met commentaar komen wil ik graag even meegeven dat ze zelf maar eens moeten proberen een evenement van deze grote te organiseren, het is altijd makkelijk commentaar geven.

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: