STORMLOOP

Review STORMLOOP 2014

Een obstacle run op?een circuitpark, dat is nieuw in de obstacle run wereld! Lang is er gefantaseerd over de mogelijke combinaties tussen de natuur, racebaan en obstakels op dit parcours. Net als vele anderen was ik nieuwsgierig hoe dit zou gaan uitpakken, dus trok ik al twee weken van te voren mijn mooiste schoenen, hardloopbroek en compressieshirt aan. Ik zou die dag niet alleen starten, de organisatie had namelijk een speciaal startvak aan?Team Dutch Mud Men?toegewijd. Met 300 man sterk hebben ik het parcours van STORMLOOP?getrotseerd en afgetikt in onze kalender. Hier onze review STORMLOOP 2014.

STORMLOOP

De weg naar de run

Op Facebook kwam vaak genoeg een bericht voorbij met een update van de run. We konden stemmen op het?STROMLOOP shirt dat zou worden uitgedeeld (tipje: er mag best iets op de voorkant staan) en sommige obstakels werden al onthuld. De site zag er goed uit met prototypes van obstakels, tips om je voor te bereiden, informatie over de geschiedenis van de sport en over de run zelf. Het leek alsof alles en iedereen al weken voor het startschot klaar was om te beginnen.

Eenmaal in Zandvoort aangekomen met de auto, werden we omgeleid via Belgi?, Duitsland en Polen om uiteindelijk op het circuitpark Zandvoort terecht te komen. Dit was echter goed gecommuniceerd door de organisatie via de mail. Al hoorden we wel van een paar teamgenoten dat ze het bordje bij de ingang gemist hadden en nog een rondje mochten. Vlug de formule 1 auto geparkeerd en op naar de paddock waar iedereen zich al stond op te warmen. De eerste indruk: Een goed verzorgd evenement. Even snel de tas afgeven, startnummer en shirt ophalen, zonnebrand op, nog ??n banaan naar binnen en op naar het startvak! 10:30 ging ik van start in het startvak van?Team Dutch Mud Men.

STORMLOOP

Start!

Koud aan de start beginnen was geen optie. Een hele fanatieke vrouw van The Gladiator Workouts liet je al zweten nog voordat je kon beginnen, begeleid door goede op-pep muziek. Daar gaat ie dan! Doordat iedereen onder de start moest doorkruipen, was er in het begin gelukkig geen rij te bekennen voor de obstakels. Zoals gewoonlijk veel te hard van start en na 100 meter al buiten adem. Wel al vanaf het begin heb ik genoten van het feit dat je op het circuit rent, in combinatie met een zonnetje en frisse zeelucht.

STORMLOOP

Strijd tegen het circuit

In het begin probeerde ik de uitwerpselen van de dieren naast de racebaan nog te ontwijken. Nadat twee andere mij uit begonnen te lachen besefte ik dat het geen uitwerpselen waren, maar rubber. Naast het oude rubber, had de organisatie goed gebruik gemaakt van de omgeving en mogelijkheden van het circuit. Grindbakken, vangrails, duinen, zeecontainer en stapels autobanden zijn voorbeelden van elementen die in de obstakels waren verwerkt. De run kreeg meteen een eigen identiteit. De intensiteit van de obstakels was hoog, om de 300 meter kwam je er weer eentje tegen. Sommige waren te doen met vijf vingers in de neus, anderen moest je samen doen en anderen waren gewoon zwaar. Wat ik miste in de obstakels, was de uitdaging voor de armen. Monkeybars of dergelijk zou een goede toevoeging zijn geweest om zo te kijken of die crossfit of bootcamp training echt heeft gewerkt. Daartegenover stond wel de uitdaging met de zandzakken dragen en de zes marine hurdles op een rij. De mensen met hoogtevrees werden deze run ook op de proef gesteld, twee keer moest ongeveer vijf meter omhoog geklommen worden. Menig persoon heb ik bovenop zich vast zien bijten in het hout, omdat je pas ziet hoe hoog je bent als je naar beneden moet.

STORMLOOP

Geen Rem op de Race

Bezweet en buiten adem het “lekkere” koude water inspringen pakte toch iets anders uit dan gedacht. Naast het water waren er een aantal leuke dingen te vinden in de obstakels en tussen de obstakels door. ?Deze dingen die de eerste ronde nog zo leuk waren, waren de tweede en derde ronde al wat minder leuk door de afnemende conditie. Gelukkig was er een waterpauze op de helft van de run. ?Wat opviel was dat het water in flesjes werd uitgedeeld. Ik kreeg dit niet in 1 keer op, maar wilde wel verder lopen. Rennend van de waterpauze oase, struikelde ik over veel halfvolle flesje en?afval onderweg. Volgende keer graag bekertjes, vergezeld door een banaan en sinaasappel. ?De maagjes knorden namelijk behoorlijk onderweg.

STORMLOOP

Nog een zandzak!

Het eerste obstakel dat je niet alleen kon doen was een muur van drie meter. Nog voordat je kon proberen om er overheen te klimmen, moedigde de vrijwilligers je al aan om elkaar te helpen. Dit gebeurde bij heel veel obstakels. Met als resultaat dat iedereen elkaar hielp bij de lastige obstakels. Naast de fysieke hulp, verkleinde het ook de drempel om even een praatje te maken onderweg met anderen. Onder de vrijwilligers waren een paar die niet genoegen namen met de makkelijke weg, zo werd je opgepept om een extra zandzak op de andere schouder mee te nemen en door de autobanden te kruipen. Sommige deden zelfs mee met de obstakels om je vooruit te schreeuwen. Wat een enthousiasme. Op deze manier is 18 km een peulenschil! Tenminste, als je de kramp in de kuiten kan verdringen.

STORMLOOP

Wat was er nog meer?

De tientallen fans die ik had meegenomen hadden allemaal de kans om mij in actie te zien. Ze konden hoog in het midden van het circuit gaan staan of bij sommige obstakels. Iedereen leek goed gestemd en ik heb drie rondes lang met een glimlach gelopen. Na drie rondes zweten wilde ik een sprintje doen naar de finish om mij uit te sloven voor mijn fans. Om hier vervolgens gezoend te worden door de twee mooiste vrouwen die ooit mijn wang zouden aanraken. De mooie vrouw was er wel, maar de zoen werd vervangen door een medaille. Deze medaille hangt nu boven mijn bed.

STORMLOOP

Afterparty

Na de finish kreeg ik een appeltje en water, om vervolgens zo snel mogelijk mijn weg naar de bierkraan te zoeken. Eerst even omkleden en mijn tas ophalen. Nu was het tijd om in de zon, onder het genot van de mooiste Christina Aguilera en Vengaboys?hits, een welverdiend drankje te doen. Gelukkig was er genoeg mogelijkheid om te zitten en rustig na te praten met mijn mede?STORMLOOP?‘ers over de run. Op het hele plein was het gezellig en goed gevuld met toeschouwers en obstacle runners, allemaal (na)genietend van de dag. Om zelf een goede indruk te krijgen, kan je de aftermovie bekijken die later online komt.

Verbeterpunten

Na goed zoeken zijn er een paar punten boven komen drijven die de volgende keer verbeterd kunnen worden. Ook al was ik erg enthousiast over de run, er zijn altijd dingen die beter kunnen. Zo kon de finish spectaculairder. Misschien de finish te midden van de paddock met alle fans en reeds gefinishte om je te feliciteren. Stiekem miste ik een beetje viezigheid in de race zoals modder of nat zand. Toen ik mijn tas moest ophalen, was er geen rij maar heb ik wel lang gewacht op mijn tas. De?voorkant van het shirt was leeg en het parkeren was tien euro. Daarnaast hadden veel mensen onderweg wel een banaantje gelust en kreeg je pas bij de finish iets.

Zelf je mening achterlaten? Dat kan in dit bericht:?#RateYourRun STORMLOOP 2014. Alle feedback is welkom zodat de runs in Nederland steeds beter worden. Jezelf op de foto terugvinden doe je hier.

STORMLOOP

Conclusie

STORMLOOP 2014 was een succes!

De organisatie was in ??n woord: professioneel. De vrijwilligers waren enthousiast, vriendelijk en niet te min om even een obstakel mee te doen. De run zelf was bijzonder door de locatie en de omgeving. Hier is goed op ingespeeld met de obstakels. Het parcours met de obstakels was zwaar genoeg en toegankelijk voor iedereen door de mogelijkheid van ??n, twee of drie rondes van 6 km. Voor en na de start was de sfeer vrolijk en gemoedelijk. Volgend jaar ben ik weer van de partij!

STORMLOOP

Foto’s via STORMLOOP en Obstakels.com

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

2 reacties op “Review STORMLOOP 2014”

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: