Mud Masters

#RateYourRun Mud Masters Haarlemmermeer 2014

Sinds anderhalf jaar publiceren we op?Obstakels.com?onze?reviews?van alle obstacle runs die we lopen. In de Benelux behandelen we ze allemaal en regelmatig zijn we in het buitenland te vinden om runs te reviewen. Nou denken we zelf best een goed idee te hebben van hoe goed of slecht een run was en wat er aan verbeterpunten mogelijk zijn. Deze kun je dan ook lezen in de uitgebreide reviews die we geven van elke run. We vragen tijdens de run en na de run aan veel mensen of ze het naar hun zin hebben en wat ze er van vinden.

Toch blijft het?onze mening?en niet die van de massa. Misschien zitten wij er wel eens naast of hebben wij intussen een andere standaard door alle runs die we lopen. Daarom zijn we ook benieuwd naar hoe jullie de run ervaren hebben en lezen dus graag?jullie mening.

Onze uitgebreide review lees je hier. Was jij ook bij Mud Masters Haarlemmermeer 2014? Laat dan helemaal onderaan je mening achter.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

20 reacties op “#RateYourRun Mud Masters Haarlemmermeer 2014”

 1. Dit jaar voor mij de 5e Mudmaster editie. Mudmasters is voor mij toch wel speciaal, dit is het event waar ik ben besmet met het obstaclevirus. Vandaag de18km Charlie serie gelopen. Modder die was er nog niet veel, maar de vernieuwde obstakels, de apehang, zandzak ronde en ringenoversteek deden mij weer een goed gevoel geven (natuurlijk mogen we vandaag ook het perfecte weer niet vergeten.

  Net zoals de voorgaande edities merk je dat de organisatie hun achtergronden bij defensie hebben liggen, alles is strak weggezet en goed georganiseerd. Van afhalen startnummers, omkleden in nette ruimte’s, de marshalls op het terrein, top vrijwilligers, EHBO tot aan het welverdiende biertje bij de finish.

  Voor mij was het absolute toefje op de kers dat we deze keer 2x van het parcours hebben mogen genieten, zowel gisteren exclusief met 6 Dutch Mud Men(Jef bedankt voor de uitnodiging) alsmede vandaag met vele geweldige deelnemers!

  Voor nu geniet ik lekker met wat stramme beentjes gestrekt en kijk ik terug op een geslaagd event! Op naar Biddinghuizen

  Ralph

 2. Richard van Sluis

  Super georganiseerd. De nieuwe obstacles zijn een echte aanwinst.

  Miste idd wel de echte modder, wat toch jammer is.

 3. Leuk om te zien dat ze bij MM de feedback op de eerdere versies meegenomen hebben. Er zaten spannendere hindernissen in, zoals een apenhang touw, ringen, loadcarry, schuine monkeybars, swingover.
  Het was alleen jammer dat het zo droog was. D’r had meer modder mogen zijn. Desnoods een sproeier erop ofzo en waar was mijn slomomud?

  Verder vond ik het jammer dat die 18 km zoveel grote stukken lopen was. Dat verveelde op een gegeven ogenblik wel. Stop er nog wat extra muren, touwen of tijgerstukken in…

  Verder een prima event!

 4. Een erg leuke en goed georganiseerde run zoals we het kennen bij mm.
  Weer mooie uitdagende hindernissen waarvan een aantal technische (apenhang/ringen/swingover).
  Ik heb iig weer genoten van de mm.
  Wat ik wel jammer vind is het lelijk gele finish shirt en het zoete biertje bij de finish.

 5. Weinig modder jammer genoeg en op sommige plaatsen was het te druk. Zeker bij het banden klimmen en de laatste twee hindernissen. Toen kwamen de 12 en 6 km groepen samen.
  De file vanaf de afrit was hels maar qua organisatie was het top.

 6. Dit was mijn derde Mud Masters als deelnemers en mijn vierde om te ervaren (vorige editie had mijn lief zijn teen gebroken dus heb ik onze kaartjes verkocht en heb ik foto’s gemaakt voor vrienden).
  Elk jaar wordt de organisatie beter. Het eerste jaar was even zoeken, maar de tweede Mud Masters was al zoveel beter, met een verwarmde ruimte en een goed systeem voor tassen te bergen.
  De hindernissen zijn ook fantastisch, de ringen waren voor mij te hoog en daardoor kon ik mijn eerste swing ook niet voor elkaar krijgen, maarja, moet ik maar niet zo klein geboren worden 😉
  Wij deden de 18km Charlie en wij vonden niet dat er veel drukte was bij de hindernissen.
  Qua veiligheid heb ik veel brandweer gezien en veel vrijwilligers bij de diverse hindernissen. Super geregeld.
  Dat er weinig modder was, is niet jullie schuld, het was natuurlijk fantastisch weer geweest en ook dit weekend was het super, ja, dan is er ook niet zoveel modder.
  De tranches bij Biddinghuizen zijn wel wat meer volwassen dan deze en de hindernis van het vuur was eigenlijk van weinig waarde, dat was de tweede keer leuker toen je door wolken rook heen moest.
  Het parkeren vind ik wel aan de prijs. Vorig jaar 5 euro, nu 8 euro, das wel wat aan de prijs.

  Wij doen meerdere obstakel runs, maar qua organisatie en groepsdynamiek wint de Mud Masters het elke keer.
  Tot in september!

 7. Dit was mijn eerste mm, vondt het erg leuk en goed georganiseerd, alleen zou ik graag een tijdregistratie zien, gr

 8. Peter helgers

  Vorig jaar voor het eerst in Biddinghuizen meegedaan en nu in Haarlemmermeer,
  Wat een top-locatie zeg! Ook qua organisatie….alles tot in de puntjes geregeld. Chapeau!

  Als ik dan wat verbeterpunten mag noemen, begin ik met de carwash/douches. Dat was minder. Lange wachtrijen. Daar kunnen jullie nog iets leren van de Strongmanrun. Vorig jaar hadden ze daar niet alleen een afspoelplek, maar ook douchecabines met warm water.
  Verder mag de verdeling van de obstakels over het parcours wat beter. Gemiddeld zou er ongeveer om de 500m een obstakel moeten zijn. In de praktijk lagen er de laatste km 5 obstakels en op andere plekken weer een paar km geen. Ik snap dat het voor de toeschouwers leuk is, maar wellicht is het dan voor de deelnemers leuker om wat extra obstakels te hebben. Het is ook een obstakel run. Als ik lang aan een stuk wil lopen, dan ga ik wel naar een marathon. Dat was jammer, mede doordat enkele obstakels die uit modder zouden moeten bestaan uitgedroogd waren. Het heet MUD masters, dus had ik ook wat meer modder verwacht. Enige echte modder nu waren de trenches en dat was Fun.

  Verder echt prima geregeld en ik zal er in september ook weer bij zijn in Biddinghuizen.

 9. Zondag 18km gestart in de Sierra. Weer genoten van Mud Masters, alles strak geregeld. Gave nieuwe onderdelen! 2 kritiek puntjes, te weinig modder en op sommige stukken leek het wel een hardloop wedstrijd (er kwam geen einde aan de hardloop gedeeltes).

 10. Remco Raaphorst

  Zaterdag weer genoten van (al weer) mijn 4e Mud Masters! Leuke nieuwe technische hindernissen maar verder niet al te zwaar parcours. Dat komt hoofdzakelijk door het ontbreken van enkeldiepe modder om de energie uit je benen te zuigen en wat dat betreft had de organisatie misschien wat meer kunnen doen. Verder best lange stukken lopen tussen de hindernissen, hier en daar had er best een cargonet kunnen liggen om onderdoor te kruipen of iets dergelijks.

  Qua sfeer en organisatie een top evenement!

 11. Heb het goed naar mijn zin gehad, vond het parcour alleen erg vlak, en sommige stukken zelfs saai. Niks dan lof voor alle vrijwilligers, de spirit zat er goed in bij hen. En nu op naar Biddinghuizen 🙂

 12. Zowel de 18 als de 6 km gelopen. Bij de 18 liep alles lekker door, maar daar miste je toch het lekker kapot gelopen parcours. Bij de 6 km was het wat drukker, maar had je bij de trenches wel de echte mud tot aan je middel en het hele parcours was goed zompig gelopen.

  Jammer was dat de helft van de afspuitplek op den duur gesloten was en er een lange wachtrij stond.

  Verder top evenement !!

 13. Casper de vries

  Super leuke run en goed georganiseerd. Helaas weinig modder en het stuk lopen op de kale akkervelden was saai. Maar echt top obstakels.

 14. Was weer een super dag! Behalve het parkeren vond ik alle faciliteiten super geregeld. Voor mij persoonlijk liggen de verbeterpunten van mud masters vooral in de hoeveelheid modder en de zwaarheid vd obstakels (al hebben ze daar al een hele inhaalslag in gemaakt met de loadcarry, touwklimmen en monkeybars/pipe runner met een moeilijkere variant). De warming up zou wat mij betreft nog wat beter kunnen, je wordt al wel opgepept, maar kan beter.

 15. D. van Schie

  Was een leuke dag. Nieuwe obstakels waren een goede toevoeging van de loop. Helaas was er bijna geen modder. De loop deed zijn naam voor mij geen eer aan. Zat in de tweede startserie. Verder wel een topdag gehad op een mooie locatie met dito weer.

 16. Mijn eerste Mud Run (zaterdag ook de Muddy Mates gelopen) Mudmasters (12km) is groots met alles echt een topdag gehad. Leuke obstakels wel een erg vlak terrein.

  Eromheen alles goed geregeld (inschrijven ging snel, gaderobe was top) behalve de douche dat was een drama.

 17. Verzorging, organisatie, locatie….TOP …en het weer werkte ook nog eens mee !! Alleen de sizzlers aan het eind hoeven van mij niet….

Geef een reactie

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: