Tough Mudder Nederland

Update: Tough Mudder Nederland in 2014

Komt er een Tough Mudder Nederland in 2014? Dat is de vraag die veel mensen ons vaak stellen. Van Tough Mudder zelf hebben we nog geen definitief antwoord gehad, maar we hebben intussen wel wat meer informatie. We hebben hele goede contacten met Mudstacle, de nummer ??n website over obstacle running?in Engeland. Pete van Mudstacle heeft eerder deze week een interview gehad met de europese directeur marketing van Tough Mudder. Hij was zo aardig om namens ons te vragen of we in 2014 een Tough Mudder kunnen verwachten in Nederland. Het antwoord was niet helemaal wat we wilden horen, maar wel wat we eerder al vermoeden.

Mudstacle

Samengevat komt het er eigenlijk op neer dat ze komen als de vraag maar groot genoeg. En op dit moment lijkt dat nog niet het geval te zijn. Het zijn grote evenementen om te organiseren en het is niet eenvoudig naar een nieuw land te gaan. De focus ligt in 2014 op Duitsland, dus we zullen de kalender in de gaten moeten houden voor de Duitse evenementen die wel door gaan. Wij blijven er bovenop zitten en zullen onze buitenlandkalender updaten zodra er meer nieuws bekend is. Wil je met ons mee naar Tough Mudder Duitsland? Wordt dan gratis lid en reis mee!

Hier het letterlijke stuk uit het interview;

On that note, we?re really good friends with?Obstakels?in the Netherlands. The Dutch Mud Men are so passionate about obstacle racing and would love to have a Tough Mudder event in their home country. There are a lot of Xs around your map of Europe on your events page. How do those Xs become a reality?

It?s a number of things really. Firstly those Xs enable people to pre register, so we can get a feeling for demand, which is a strong indicator for us. Also we want to make sure we?re doing it properly. So for next year in Germany we?re likely to be upping the number of events from two to six and then we?ll start to look at some of those other markets. But it?s not an easy thing to do to expand into new markets, especially where there are different languages and population sizes. Tough Mudders are big events to put on, so we need a reasonable sized population to support that.

So I?m afraid I can?t definitely say we?re going to be doing any Dutch events next year but there will be plenty of German events and some of them are pretty close to the Dutch border. – Mudstacle

Verder komen er wat mooie feiten voorbij in het interview. Zo doen er tegenwoordig meer mensen aan een Tough Mudder mee dan aan een marathon.?Wil je het hele interview lezen? Ga dan naar “Inside the power house of world obstacle racing ? The Tough Mudder interview” op Mudstacle.

Tough Mudder in Nederland? Klik op de button hieronder en meld je aan voor de voorinschrijving.

[button color=”orange” size=”big” link=”http://toughmudder.co.uk/events/2014-event-preregistration/” target=”blank” ]Tough Mudder voorinschrijving[/button]


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top