NEW DAWN Evolution 1

Review NEW DAWN Evolution 1: Teamwork and Endurance

Eerder schreven we al over de nieuwe NEW DAWN TRAINING SERIES die georganiseerd worden door Stress’in Out. Intussen is ??n van de deelnemers voldoende hersteld om zijn verslag te doen van deze eerste training.

Het is zaterdag 26 oktober 22:00 uur. Een select groepje van zeven deelnemers onder leiding van Dave en Ralph heeft zich verzameld aan de rand van IJmuiden. Geen van de deelnemers weet wat zich te wachten staat. Op een equipment list na, die bestaat uit eten, drinken, droge kleding en andere handige spullen, is er van te voren weinig informatie verstrekt. Iedereen krijgt nog een laatste kans om zich te organiseren en dan gaat het ‘feest’ toch echt beginnen.

Na een introductie en wat instructies gaat het event van start. Hoppa, iedereen in de voorligsteun! Er worden jerry cans met water tevoorschijn gehaald en stuk voor stuk worden de deelnemers overgoten met liters water. De toon is gezet. Nog geen meter gelopen en nu al helemaal doorweekt. Als ?bonus? krijgt de groep de volgende voorwerpen mee: boomstam, jerry can voor de helft gevuld met water, touwen en een schep. Deze voorwerpen dienen heel de nacht te worden meegesleept. Vooral de boomstam, omgedoopt door de groep als Jaapie, zorgt voor ?toegevoegde waarde?.

NEW DAWN TRAINING SERIES

Looppas! In een hoog tempo gaat de groep richting de duinen. Al snel ontstaat er een gat tussen de deelnemers die in de weer zijn met voorwerpen en de deelnemers zonder voorwerpen. Voorligsteun! De groep wordt meteen afgestraft. Het is al snel duidelijk dat dit een pittige nacht gaat worden door de zware bepakking en de voorwerpen en dat samenwerken erg belangrijk is. Het event heet niet voor niets teamwork and endurance.

Ralph weet op de juiste momenten het gas erop te zetten. Zo wordt het loop tempo verhoogt als we in de duinen aankomen en over smalle, donkere en onverharde paden lopen. Gelukkig komen hier de meegebrachte hoofdlampjes en zaklampen van pas. Als een sliert kerstlampjes verplaatst de groep zich in het duister door de duinen. Het verplaatsen als groep gaat inmiddels een stuk soepel totdat Dave van zich laat horen. Dave stelt de regel in dat er niemand langzamer mag lopen dan hij. Geweldig! Aan de voorkant trapt Ralph hem flink door en nu is Dave aan de achterkant de boel flink aan het opjutten.

NEW DAWN TRAINING SERIES

Eindelijk rust! Bij de eerste korte pauze is het duidelijk voor iedereen dat je een gelegenheid om jezelf te verzorgen slim moet gebruiken, want je weet niet wanneer je weer zo’n kans krijgt. Iedereen is druk met eten, drinken, natte kleding uittrekken, droge kleding aantrekken en de tas herorganiseren. Een moment van rust wordt altijd opgevolgd door een moment van inspanning. Burpees, flutter kicks en squats met tussendoor sprintjes over het zand. De mensen die net droge kleding hebben aangetrokken, hebben pech. Op! Neer! Op! Neer! Push ups in het water dus. Het is blijkbaar niet de bedoeling dat je een moment van comfort ervaart tijdens deze nacht.?Hard werken om jezelf warm te houden en niets anders.

Hard werken om jezelf warm te houden en niets anders.

Rond een uur of twee is het tijd om te schaften. In de verte is een W.O. II bunker te zien waar licht uit komt. In deze bunker wacht Ed, van de organisatie Wounded Warriors, ons op met een warme pasta maaltijd? en verschillende warme dranken. Een goed moment om de batterij op te laden. Er zijn twee vuren gemaakt en de deelnemers kruipen dicht tegen de vuren aan om weer op temperatuur te komen en hun natte kleding enigszins te laten drogen. Iedereen realiseert zich dat we pas op de helft zijn.

Wat volgt is een navigatie opdracht over het strand waar de wind inmiddels is gaan opsteken en het rondvliegend zand het gezicht schuurt en het zicht belemmert. Ondertussen wordt er door de groep ook nog gewerkt aan een tekst opdracht, die wij aan het begin van de avond hebben gekregen. Deze opdracht dient binnen een bepaalde tijd opgelost te worden. Lukt dit niet, dan krijgt de groep ‘actieve rust’ in de vorm van kuilen graven op het strand. Met de wetenschap dat er maar een schep is en iedereen dient te graven, gaat de groep aan de slag met het oplossen van de opdracht.

NEW DAWN TRAINING SERIES

Opdracht volbracht! Het ochtendgloren is nabij en de groep maakt zich gereed voor nog een flinke tippel terug naar het startpunt. De voeten doen zeer, de schouders zijn beurs en de ogenleden worden zwaar. Het zit er bijna op als in de verte de eerste straatlantaarns te zien zijn. Nog eventjes…

Wil je ook een NEW DAWN training meedoen? Op 19 januari is?Evolution 2: Time Trial. Je motivatie achterlaten kan hier.

Hieronder een prachtig videoverslag van Obstacle Adventures?waar ook de foto’s vandaan komen.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top