Rise of the Sufferfests

De eerste volledige film over obstacle running

Vandaag weer iets waar we heel enthousiast over zijn! Er komt (als het meezit) een documentaire over de opkomst van obstacle running. De Amerikaanse journalist Scott Keneally wil een documentaire maken over de sport waar wij allemaal groot fan van zijn. Eerder schreef hij onder andere al dit prachtige stuk in Outside Magazine, dat we eerder al met jullie deelden. Daarnaast werkte hij mee aan de uitzending van 60 minutes over obstacle running en schreef hij deze maand een stuk over de topvrouw van de Amerikaanse obstacle running scene, Amelia Boone, die World’s Toughest Mudder heeft gewonnen.

Rise of the Sufferfests: A Film about Obstacle Racing

De naam die gekozen is voor de documentaire is alleen al cool;?Rise of the Sufferfests. Hieronder zie je een soort van trailer van wat je kunt verwachten. Uiteraard komen Tough Mudder en de legendarische Mr. Mouse voorbij, naast de nieuwe helden van de sport. Ook gaat Keneally op zoek naar de waarom-vraag; waarom doen we hier aan mee? Waarom betalen we voor pijn? Zijn we allemaal narcisten die op zoek zijn naar een vette?profile pic voor op Facebook?

De sport zal in 2014 nog veel harder groeien verwachten wij, dus tegen de tijd dat de film klaar is zal er veel animo voor zijn. Hopelijk hoeven we tegen die tijd ook niet aan iedereen meer uit te leggen wat we in het weekend nou precies gedaan hebben. En anders hebben we in ieder geval een mooie film om het allemaal eens toe te lichten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om hem te zien en hebben dus al gedoneerd.

Crowdfunding

Voor de documentaire is echter geld nodig en Keneally heeft besloten dit geld op te halen via het crowdfunding-platform van Kickstarter. In 40 dagen tijd probeert hij 297.000 dollar op te halen om zo voldoende geld te hebben en een volwaardige topdocumentaire neer te kunnen zetten. Als dit bedrag niet gehaald wordt, zal het hele project dus ook niet doorgaan.?Met 4 miljoen obstacle runners over de hele wereld zou dit toch moeten lukken!?Keneally geeft in zijn pitch overigens zelf goed aan waarom hij denkt dit geld nodig te hebben.

But the reality is that in order to make the kind of incisive, definitive documentary that this community has earned for all their blood, sweat and tears – and one with incredible production value – we?ll need at least $275,000. – Kickstarter

Spartans

Zelf doneren

Om het bedrag bij elkaar te krijgen heeft hij de hulp van de obstacle running wereld natuurlijk hard nodig. Op dit moment zijn er 243 donateurs aan het project. Zelf doneren kan al vanaf 5 dollar. Hoe meer je doneert, hoe meer je er voor terug krijgt. Als je nu 20 dollar doneert krijg je bijvoorbeeld een gratis download van de film zodra hij uitkomt. Je bent dan in ieder ??n van eersten die de film ziet. Hoe meer je doneert, hoe meer je er voor terugkrijgt. Zo kom je voor 500 dollar zelf in de documentaire terug.?Mocht het streefbedrag overigens niet gehaald worden, dan zal het je ook niets kosten omdat het geld dan niet afgeschreven wordt.

Doneren doe je hier!

Zoek je het overigens liever dichter bij huis? Run for your lives Nederland heeft je steun bij hun crowdfundingsactie ook hard nodig!


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

3 reacties op “De eerste volledige film over obstacle running”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top