Danny’s eerste Mud Masters

Vorige week kon je Danny’s road to the Mud Masters al lezen. Hier zijn beschrijving van zijn eerste obstacle run.

05:30 ik lig al wakker en?ik staar naar het plafond en denk aan 6 maanden terug toen de uitdaging begon….

Genoeg Guus Meeuwis, het is 28 september en vandaag is de dag waar ik naartoe heb geleefd. MUD MASTERS 2013 in Biddinghuizen. Het is vroeg?en voor mij is het niet vreemd dat ik, (die normaal met geen 10 paarden wakker is te krijgen) al zo vroeg wakker ben. Zenuwen? Enthousiasme? Blij als een klein kind dat een snoepje krijgt? Ik weet het niet, het zal wel een combinatie van deze drie zijn. Eruit dan maar. Nadat ik mij in m’n kleding had gehesen en m’n tas had gepakt was het wachten op mijn zwager. Hij zou vandaag ook meelopen, maar dit ging door een blessure helaas niet door.

Om 09:00 stond mijn zwager met vrouw en kind voor de deur en na een laatste check gingen we dan toch echt richting Biddinghuizen. Een hoop dingen spookten onderweg door m’n hoofd, met name m’n achillespees. Hier had ik al geruime tijd last van, en daardoor had ik de afgelopen 2,5 maand weinig tot niet kunnen trainen. Na een rit van een uur kwam Walibi in zicht en na wat nodig zoekwerk parkeerden we de auto op het terrein. Na een kleine sanitaire stop heb ik m’n nummer opgehaald (wat overigens vrij snel ging) en de stand van Wounded Warriors Nederland opgezocht. Aangezien ik hier had afgesproken met Ralph (de oud collega).

Na een rondje handjes schudden, kopje koffie, social talk en aanpassen van m’n enkelversteviging was het eindelijk zo ver. STARTGROEP ECHO graag naar de start, galmde door de speakers. Ik geloof dat m’n hartslag met ontelbare slagen omhoog ging, want nu ging het toch echt gebeuren. Na een “er is er een jarig” en de daarbij horende hiep hiep hoera’s, ging de opzwepende muziek aan en werden we klaargestoomd om lekker te gaan lopen. 11:50:00 en BAM, daar gingen we.

Over de obstakels zelf ga ik niet zoveel vertellen want hier is al voldoende over geschreven, maar wat ik hierover wel kwijt wil is dat ze voor een beginner goed te doen zijn. Mits je over enige techniek beschikt. Mijn techniek bestond uit nog wat vastgeroeste hindernisbaanervaring bij defensie en deze kwam vandaag goed van pas. Ook waren de waterobstakels een welkome afwisseling, aangezien deze mijn enkel even lekker deden afkoelen waardoor het lopen wat aangenamer ging. Wat ook helpt op zo’n dag is een leuke loopploeg. Hiermee heb je de helft al gewonnen. De loopploeg waar ik in zat was gewoon top, dit geeft je voldoende energie om door te gaan.

Danny Mud MastersMisschien is dit al vaker gezegd, maar een goede training vooraf is ook een must. Ga niet twee weken voor het event elke dag als een malle hardlopen, want hiermee vergoot je alleen maar de kans op blessures en de daarbij horende ongemakken. Begin hier dus ruim op tijd mee. Loop/train je liever niet alleen, zoek dan een buddy. Start met lopen in een loopgroep, ga naar bootcamp of weet ik veel wat voor een activiteit. Motivatieprobleem? Daag jezelf dan uit door het stellen van doelen. Het ontbrak mij in het begin vaak aan motivatie, maar door te kijken naar het doel (Mud Masters) ging ik toch weer de kleding aantrekken en naar de bootcamplessen.

Een gevoelig punt… Gewichtsprobleem? Ikzelf had hier en daar ook wat extra kilootjes, dus dit moet en kan geen probleem zijn. Zie het als je eerste obstakel voor bijvoorbeeld Mud Masters. Je zult merken naarmate je meer kilo’s kwijtraakt, je lekkerder in je vel zit en een hoop dingen makkelijker gaan, dus ook het sporten/trainen Daarnaast ga je het ook nog eens leuk vinden om te gaan sporten. Puntje voeding heb ik reeds eerder al iets over gezegd, maar dit betekend niet dat dit ook voor iemand anders werkt. Probeer een voedingspatroon te vinden dat bij jou past en waar je je prettig bij voelt.

Ik heb mij inmiddels al ingeschreven voor de Mud Masters op 8 maart volgend jaar. En wat doe jij? Blijf je op de bank zitten of kom je ook in beweging en ga je de uitdaging met jezelf aan en zie ik jou ook op 8 of 9 maart in de Haarlemmermeer?

Groeten Danny

ps: En nee, ik loop niet in startgroep ALFA, maar in startgroep FOXTROT. Dit omdat ik diverse mensen zo enthousiast heb gekregen om ook deel te nemen en de uitdaging samen met mij aangaan.


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top