Danny Mud Masters

Danny’s road to the Mud Masters

Afgelopen Mud Masters kwamen we Danny tegen die onderweg zijn verhaal kort vertelde. Naderhand hebben we contact gehouden omdat we zijn inspirerende verhaal graag met iedereen willen delen. Hieronder Danny’s road to the Mud Masters.

Maart 2013, sinds enige tijd had ik weer contact met een oud collega van defensie, en hij vertelde mij dat hij net bij de Mud Masters in de Haarlemmermeer was geweest om even een kijkje te nemen. Na wat over en weer appen kwam het er op neer dat hij in september weer mee zou doen. Waarop direct de vraag kwam; “Doe je mee??” En in een opwelling zei ik ja, want over een hindernisbaan kan iedereen dacht ik. Vrijwel direct kwam erachteraan; “Top, dan zullen we even lekker 12km stekkeren.”

Shit dacht ik, 12km hoe ga ik dat in vredesnaam doen met mijn 114 Kg. Terugkrabbelen was geen optie, want man om man, woord om woord, dus dan maar eens kijken wat er allemaal mogelijk is om in een half jaar fit te zijn. Na een hoop mogelijkheden te hebben bekeken, ben ik gestart met bootcampen. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat hardlopen en kracht (voor de hindernissen) hier beide in voor komen. De eerste les was super, maar achteraf hels. Super omdat ik mij in tijden niet zo goed had gevoeld, hels omdat ik iets te fanatiek was geweest en 5 dagen lang spierpijn heb gehad. Anyway, bootcampen ging lekker, zat lekkerder in m’n vel en m’n conditie ging ook omhoog.

Danny Mud MastersEnige minpunt was dat hoe hard ik ook sportte, m’n gewicht op een gegeven moment op 104 kilo bleef hangen. Gelukkig voor mij zat mijn vriendin in een traject voor een gastric bypass en moest zij, (wilde zij in aanmerking komen voor een dergelijke operatie) aan een pre-dieet. Dit was een eyeopener voor mij en ook ik paste mijn eetpatroon aan. Dit in combinatie met bootcamp zorgden ervoor dat de kilo’s er letterlijk af vlogen. Wat ik niet heb gedaan is anders eten, dus niet koolhydraatarm etc, maar gedoseerd. Ik start met 2 boterhammen met kaas, 2,5 uur later een plak snelle jelle, 2,5 uur later 3 sneetjes brood met wat ik maar lekker vind, maar wel gedoseerd. Het gaat om de smaak en niet de hoeveelheid. 2,5 Uur later een appel of een andere snack. Bij de avondmaaltijd gebruik ik een kleiner bord, zodat de porties niet te groot zijn. En uiteraard, 2,5 uur later schaaltje een chips of iets anders.

Inmiddels weeg ik 84 kilo, heb ik met een ontstoken achillespees de Mud Masters overleefd en sta ik alweer ingeschreven voor de volgende editie. Op 8 maart de 12km en waarschijnlijk op zondag de 18km. Inmiddels hebben een aantal andere evenementen ook mijn aandacht, want obstacle running is verslavend!

Volgende week het verslag van Danny’s eerste Mud Masters.

 

 


De beste spullen nodig voor je volgende obstacle run, mud run of trailrun? Shop dan snel bij Dutch Mud Men en gebruik kortingscode OBSTAKELS voor een extra korting op je bestelling.

Geef een reactie

Scroll naar top